Denisa Manelista, pe numele său adevărat Denisa Emilia Răducu, s-a născut pe 13 decembrie 1989 la Drăgășani, județul Vâlcea. Denisa a crescut într-o familie de muzicanți din tată-n fiu, așa că muzica a făcut parte din viața ei încă din primii ani de viață.
Florin Pește e unchiul ei, dar a descoperit-o pe Denisa la televizor
Tatăl provine dintr-o familie de muzicanţi instrumentişti, el fiind saxofonist. ”Toată familia mea cântă: bunicii, unchii, tata… Sunt intrumentişti şi de la ei am prins gustul pentru muzică şi, probabil, am moştenit şi talentul. Din păcate, eu nu ştiu să cânt la intrumente, ci doar vocal”, povestea în trecut Denisa pentru revista Taifasuri.
La şcoală, pe la 12 ani, cânta la toate concursurile de muzică populară şi lua numai premiul I, aşa că era invitată la diverse emisiuni televizate. Într-o zi, mătuşa ei, soţia manelistului Florin Peşte, a văzut o astfel de emisiune şi l-a chemat pe soţul ei să o vadă pe nepoata Denisa la televizor. Florin Peşte, foarte cunoscut muzicant, a chemat-o pe Denisa să înregistreze câteva manele în studioul lui.
Ca urmare, la vârsta de 14 ani alături de Florin Pește a lansat și prima piesă, ”Dacă pozele ar vorbi”, de pe albumul de succes „Unde eşti?”. Chiar dacă începuse să cunoască succesul, Denisa a preferat să rămână acasă și să termine liceul, apoi s-a mutat în București și s-a înscris la Facultatea de Drept. Cel mai mare vis al său este însă acela de a cânta muzică populară.
”Eu interpretam muzică populară de copil, pe la serbări şi pe la spectacole locale. Apoi, m-a auzit domnul Florin Peşte cântând şi mi-a propus o colaborare. Aşa am început să înregistrez şi am debutat cu melodia „Dacă poezele ar vorbi”. Aveam doar 14 ani şi m-a impresionat faptul că veneau la studio interpreţi cunoscuţi de manele, iar acest lucru a cântărit mult în alegerea pe care am făcut-o. La muzica populară nu am renunţat de fapt niciodată! Cânt în continuare la nunţi şi la petreceri. Am fost remarcată cu manele, care au prins extraordinar la public, şi de aceea toţi mă percep ca aparţinând acestui gen muzical”, mărturisea Denisa într-un interviu mai vechi.
Întrebată fiind ce se vede făcând peste zece ani, cântăreața de manele era foarte sigură: ”Eu sper să fac tot muzică. Facultatea o fac pentru că mi-am dorit să am studii superioare, dar nu cred că o ajung să profesez vreodată. Nu îmi doresc să renunţ la muzică. În copilărie visam să devin cântăreaţă, dar şi avocată. Şi Dumnezeu mi-a dat ceea ce mi-am dorit! Când ne întreba învăţătoarea ce vrem să ne facem când vom creşte, eu îi spuneam că vreau să fiu avocată, dar gândul meu era tot la muzică. Şi acum le fac pe amândouă. Cânt şi studiez Dreptul”.
Din păcate, toate aspirațiile sale au rămas doar planuri. Denisa Manelista a murit la 27 de ani, după ce a fost diagnosticată cu ciroză într-o stare avansată destul de recent când nici măcar tratamentele scumpe nu au mai putut să o ajute.
Ciroza hepatică, boala care a ucis-o pe Ileana Ciuculete
Ciroza hepatică, boala care a ucis-o și pe Ileana Ciuculete, este una dintre cele mai grave boli ale ficatului. Ciroza hepatică este o boală cronică a ficatului, caracterizată de o diminuare progresivă a masei lui funcționale rezultând atât din diminunarea cantității de hepatocite, cât și din distrugerea arhitecturii specifice a organului.
Citește și: Ciroza hepatică, boala care a ucis-o pe Ileana Ciuculete. Cum se manifestă și cum poate fi depistată
Citește și:
- Ciroza i-a ucis de tineri. Vedete și mondeni care au pierdut lupta cu boala căreia Denisa Manelista se chinuie să-i facă față
- Ciroza hepatică, boala care o macină pe Denisa Manelista. Cum se manifestă și cum poate fi depistată
- EXCLUSIV/ Medicina modernă nu mai poate face nimic pentru Denisa Manelista. Ce a ajuns să facă pentru a se vindeca de boala cumplită
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!