Filmele de acțiune sunt printre cele mai apreciate producții în sălile de cinema. Sunt ușor de urmărit, acțiunea se adresează unui public variat, iar adrenalina din povestea unui film de acțiune transformă imediat producția într-una de succes.

Cele mai bune filme de acțiune pe care trebuie să le vezi

Ți-am pregătit un top care conține cele mai tari filme de acțiune pe care să le vezi cu prietenii tăi.

Filme de acțiune noi 2023 – Blood & Gold

Filmul cu o acțiune care se petrece în primăvara anului 1945 spune povestea unui dezertor german, Heinrich, care este prins de o trupă SS și condamnat la moarte. Însă, în ultima clipă este salvat de Elsa, o tânără curajoasă, care decide să îl ascundă în ferma sa. Este un film plin de acțiune și scenografie impecabilă pe care trebuie să îl vezi.

Filme de acțiune 2023  – The Covenant

The Covenant este un film plin de acțiune și suspans care te va ține cu sufletul la gură pe toată durata sa. Vei putea urmări povestea a doi bărbați care, după o ambuscadă în Afganistan, se străduiesc să găsească o cale de ieșire, fără să fie găsiți de talibani. Ahmed, un interpret agfan, încearcă să îi salveze viața lui John, un sergent al armatei americane, fără să fie descoperit de talibani, înainte ca aceștia să le facă vreun rău. Este un film cu o acțiune spectaculoasă și scene pline de dramatism.

Concluziile Corpului de Control și ale Comisiei de la Spitalul Pantelimon, unde un asistent a reclamat că 17 pacienți au murit la ATI: Acuzațiile false, pacienții tratați corect
Recomandări
Concluziile Corpului de Control și ale Comisiei de la Spitalul Pantelimon, unde un asistent a reclamat că 17 pacienți au murit la ATI: Acuzațiile false, pacienții tratați corect

Violent night

Este un film de acțiune total diferit de filmele de Crăciun pe care le știai până acum. Îl vei putea urmări pe Moș Crăciun, în rol principal, un personaj cu totul altul față de ce știai, căruia îi place să bea și are un comportament violent. În punctul de a renunța la meserie, acesta ajunge în casa unei familii înstărite, care tocmai fusese atacată de o bandă de răufăcători.

All Quiet on the Western Front

Filmul își desfășoară activitatea în a doua parte a Primului Război Mondial, pe frontul de vest. Aici, o armată de tineri, bucuroși după ce au auzit un discurs care le promitea un loc glorios în istorie, află, de fapt, că sunt aruncați într-o luptă de supraviețuire, într-un război purtat prin tranșee. Filmul are o acțiune și un mesaj puternice, care prezintă destine curmate într-un mod tragic.

Bullet Train

Este un film de acțiune care se desfășoară preponderent într-un tren de mare viteză japonez. Aici urcă cinci asasini, fiecare având o misiune diferită, și totul se transformă într-o acțiune rapidă plină de suspans și mister.

Filme de acțiune noi 2023 – The Batman

Anchetă privind fraudarea alegerilor parlamentare din 2020. Dosarul, ținut la sertar trei ani, implică mai mulți lideri PNL
Recomandări
Anchetă privind fraudarea alegerilor parlamentare din 2020. Dosarul, ținut la sertar trei ani, implică mai mulți lideri PNL

Este un film cu o acțiune apăsătoare și personaje care își joacă rolul impecabil. Îl vei putea urmări pe eroul Batman, care ajunge într-un punct în care nu știe dacă misiunea sa mai are vreun sens, până când îl descoperă pe criminalul psihopat, care țintește elita orașului. Aici intervin scene neașteptate, pline de mister.

Filme de acțiune 2023 – Top Gun: Maverick

După 36 de ani de la lansarea celebrului film Top Gun, acum apare o continuare de excepție. Maverick este tot căpitan și lucrează ca pilot de încercare. Acesta este chemat să antreneze un grup de piloți de elită, într-o misiune care pare imposibilă pentru altcineva, dar Maverick este singurul care îi poate ajuta să o ducă la bun sfârșit.

Filme de acțiune noi – Dune

Este filmul care își desfășoară activitatea într-un viitor îndepărtat și care îl prezintă în rol principal pe tânărul Paul, cu puteri supranaturale. Acesta este membru al unei familii nobile, căreia îi este încredințată conducerea planetei Arrakis. Este o poveste cu o acțiune bine construită și cu o poveste impresionantă.

Victoria Rusiei în Ucraina este un scenariu îngrozitor pentru NATO, avertizează ISW. România se află printre țările expuse
Recomandări
Victoria Rusiei în Ucraina este un scenariu îngrozitor pentru NATO, avertizează ISW. România se află printre țările expuse

Kate

Un film care o aduce în prim-plan pe Kate, o tânără asasină plătită, care primește ordine de la îndrumătorul ei, Varrick, un fel de tată pentru ea, deoarece a crescut-o de mică, de când părinții ei au murit. Kate primește misiuni complicate și neprevăzute, care o pun în dificultate, mai ales atunci când află că a fost otrăvită.

Free Guy

Un film de acțiune cu o poveste comică pe alocuri, în care îl vei urmări pe Guy, un casier bancar, care are o viață normală, pe care în cea mai mare parte și-o petrece alături de prietenul său Buddy, un agent de securitate. Însă, în urma unui eveniment neprevăzut, viața i se schimbă complet, iar acum trebuie să se adapteze unei imagini pe alocuri violente. Filmul are un mesaj pozitiv, care te binedispune.

The Suicide Squad

Un film de acțiune care îi aduce în prim-plan pe o serie de supereroi degenerați ai universului, reuniți sub numele de Suicide Squad sau Brigada Sinucigașilor. Aceștia ajung să își ispășească mai multe pedepse în penitenciarul Belle Reve, iar acolo încearcă să efectueze o serie de misiuni care să îi ajute să își reducă din pedeapsă.

Ferry

Ferry este filmul de acțiune în care îl vei urmări pe personajul principal, Ferry, um membru nemilor al unei bande de traficanți de droguri. Afacerea șefului său a fost atacată de necunoscuți, moment în care Ferry pleacă în căutarea lor pentru a se răzbuna. Însă odată plecat, viața lui se schimbă și trebuie să învețe să accepte prezentul și să se împace cu trecutul.

The Vault

Un film cu o acțiune care se petrece în Banca Spaniei, acolo unde seiful impenetrabil este chiar ținta unui jaf. Îl vei putea urmări pe Thom, un tânăr care primește mai multe oferte de angajare, printre care și una neobișnuită, aceea de a participa la un jaf, care pare imposibil pentru mulți alții.

Wrath of Man

Este un film de acțiune care aduce în prim-plan povestea unui tânăr tăcut și enigmatic, ce se angajează ca agent de securitate la o companie care se ocupă cu transportul de bani. Însă, la scurt timp de la angajare, șefii acestuia își dau seama că este supracalificat pentru job și, de fapt, are o agendă secretă.

Filme de acțiune 2023 – Sinopsis Transformers: Rise of the Beasts

Un film care aduce în prim-plan acțiune și spectacol. Bestiile își vor duce aventura în jurul lumii, din anii ’90, alături de Autoboți. Se va introduce și o nouă facțiune de Transformers – Maximals, care li se vor alătura în lupta pentru Pământ.

Black Panther / Pantera Neagră (2018)

Black Panther este primul supererou de culoare din lumea benzilor desenate. Pe numele său TChalla, Pantera Neagră este moștenitorul tronului Wakanda, regatul african unde s-a născut și pe care l-a părăsit după moartea tatălui său. TChalla trebuie să se întoarcă acasă pentru a-și conduce poporul și pentru a da piept unei amenințări din trecut. Rolul principal este jucat de Chadwick Boseman, actor care a murit în septembrie 2020, răpus de cancer.

Extraction / Operațiunea de recuperare (2020)

Tyler Rake (Chris Hemsworth) este un mercenar care activează pe piața neagră și care primește cea mai grea misiune din viața sa: trebuie să-l salveze pe fiul răpit al unui mafiot periculos. Copilul este un pion într-un război între cei mai periculoși baroni ai drogurilor.

Raider of the Lost Ark / Indiana Jones şi căutătorii arcei pierdute (1981)

Arheologul și aventurierul Indiana Jones, jucat de carismaticul Harrison Ford, este angajat de guvernul american să găsească Arca legământului înainte ca agenții naziști să pună mâna pe prețiosul artefact despre care se crede că are puteri necunoscute.

Tenet (2020)

În „Tenet”, filmul semnat de Cristopher Nolan, îl vei urmări pe superspionul CIA, care a fost poreclit „Protagonistul” și care se trezește că este recrutat de o organizație misterioasă pe nume Tenet, pentru a participa într-o misiune total neobișnuită. Acesta își dă seama că este prins într-o luptă pentru a opri izbucnirea celui de-al treilea război mondial, iar de aici producția începe să fie plină de mister.

Film acțiune – Scarface – anul 1983

Film de acțiune din a cărui distribuție face parte Al Pacino, în rolul lui Tony Montana. Filmul arată povestea unui refugiat cubanez care ajunge în Florida în anul 1980, devine gangster și ajunge să se implice în afacerile cu cocaină din acea perioadă. Povestea filmului urmărește ascensiunea personajului principal în lumea interlopă, dar și sfârșitul tragic.

 • Urmărește trailerul filmului Scarface

Film acțiune – Goodfellas – anul 1990

Film american în care este prezentată povestea adevărată a lui Henry Hill și a prietenilor din familia Lucchese, în perioada 1955-1980. Filmul a fost nominalizat pentru șase premii Oscar, chiar și pentru Cel mai bun film și Cel mai bun regizor. Filmul de acțiune Goodfellas a câștigat cinci premii BAFTA și a fost numit Cel mai bun film al anului de mai mulți critici de film.

 • Urmărește trailerul filmului Goodfellas

Film acțiune – Goldfinger – anul 1964

Al treilea film din seria James Bond, unde agentul 007 se află în mijlocul unei misiuni de investigare a unei operațiuni de contrabandă a aurului de la Goldfinger. Atunci când James Bond descoperă fabrica lui Goldfinger, el este capturat și lăsat inconștient. Acțiunea filmului te va ține cu sufletul la gură.

 • Urmărește trailerul filmului Goldfinger

Film acțiune – First Blood – anul 1982

Film american în care îl vei urmări pe Sylvester Stallone în rolul principal. Filmul este prima parte a seriei deja cunoscute Rambo, iar scenariul este bazat pe romanul First Blood de David Morrel. Veteran al războiului din Vietnam, John Rambo (Sylvester Stallone) călătorește pentru a-l vizita pe unul dintre prietenii lui vechi, dar află că acesta a murit de cancer din cauza faptului că s-a expus la dublul erbicid Agent Orange. John își continuă bulversat drumul, se rătăcește, iar de aici începe acțiunea.

 • Urmărește trailerul filmului First Blood

Film acțiune – Mission Impossible – anul 1996

O serie de filme de acțiune care se bazează pe serialul cu același nume. În film îl vei vedea și pe Tom Cruise în rolul lui Ethan Hunt, care este acuzat de asasinarea unor colegi în timpul unei misiuni eșuate la ambasada din Praga. De asemenea, el este acuzat pe nedrept și că a vândut secrete de stat unui criminal internațional.

 • Urmărește trailerul filmului Mission Impossible

Film acțiune – RoboCop – anul 1987

Film de acțiune SF a cărui acțiune are loc în viitor, într-un Detroit, Michigan, unde criminalitatea a atins deja cote maxime. În viitor, sunt disponibile centre RoboCop unde ofițerii de poliție care au fost uciși sunt recreați sub forma unor cyborgi superumani, cunoscuți și sub denumirea de RoboCop.

 • Urmărește trailerul filmului Robocop

Film acțiune – Die Hard – anul 1988

Film de acțiune care îi prezintă în rolurile principale pe Bruce Willis și Alan Rickman. Vei urmări povestea unui detectiv, John McClane, abia ajuns în Los Angeles pentru a-și petrece Crăciunul împreună cu soția. Nu își petrece un Crăciun tocmai liniștit, deoarece un grup de teroriști a luat ostatici pe toată lumea, iar John este nevoit să lupte pentru a-i opri pe toți cei 12 teroriști.

 • Urmărește trailerul filmului Die Hard

Film acțiune – The Dark Knight – anul 2008

Filmul cu supererou este bazat pe seria de benzi desenate „Batman” realizată de DC Comics. Este a doua parte a trilogiei „Dark Knight Trilogy”, care a început în anul 2005 cu „Batman Begins” și s-a finalizat cu „The Dark Knight Rises”, în 2012. În această a doua parte, Batman (Christian Bale) se aliază cu locotenentul Jim Gordon (Gary Oldman) și procurorul Harvey Dent (Aaron Eckhart) pentru a stopa infracțiunile din Gotham City. Planurile lor sunt date peste cap de Joker (Heath Ledger), care aruncă orașul în anarhie.

 • Urmărește trailerul The Dark Knight

Film acțiune – Kill Bill – anul 2003

Film thriller de acțiune disponibil în două volume. Filmul Kill Bill a fost programat pentru o singură difuzare, însă din cauza faptului că avea o durată de peste patru ore, a fost împărțit în două volume. Vei urmări o fostă membră a unei echipe de asasine care caută să se răzbune pe fostele colege, care i-au stricat nunta și i-au masacrat pe participanții la eveniment. Filmul de acțiune începe cu un intertitlu: „Răzbunarea este un fel de mâncare servit cel mai bine rece”.

 • Urmărește trailerul filmului Kill Bill

Film acțiune – Leon: the Professional – anul 1994

Un film thriller francez cu Jean Reno și Natalie Portman în rolurile principale. O replică franțuzească a producțiilor americane, filmul își desfășoară acțiunea chiar în New York, iar personajul principal Leon, un killer înnăscut, este un invincibil până când o fetiță de doar 12 ani (Natalie Portman) dă buzna în sufletul lui. De aici începe și acțiunea filmului, respectiv sacrificiile lui Leon pentru a o salva pe Mathilda.

 • Urmărește trailerul filmului Leon: the Professional

Film acțiune – Enter the Dragon – anul 1973

Urmărește povestea lui Bruce Lee, un expert în arte marțiale, angajat de un alt expert în karate tocmai pentru a prinde un dealer periculos de droguri, care îl urmărește constant. Este ultimul film în care joacă Bruce Lee, așa că nu ai voie să îl ratezi. A înregistrat o audiență record pentru un film de arte marțiale.

 • Urmărește trailerul filmului Enter the Dragon

Film acțiune – Taken – anul 2008

Este primul film de acțiune din seria Taken unde Liam Neeson joacă rolul unui fost agent CIA, Bryan Mills. Acesta încearcă să își recupereze fiica după ce aceasta a fost răpită, în timp ce călătorea în Franța, de către traficanții de ființe umane pentru sclavie sexuală.

Urmărește trailerul filmului Taken

Film acțiune – Mad Max: Fury Road – anul 2015

Film de acțiune-aventură post-apocaliptic, Mad Max a avut premiera pe 7 mai 2015. În rolurile principale sunt Tom Hardy, Charlize Theron și Nicholas Hoult. Urmărit de un trecut zbuciumat, Mad Max decide să călătorească de unul singur și să nu își facă niciun prieten, în ciuda convingerilor sale de a se alătura unui grup de supraviețuitori ai deșertului.

 • Urmărește trailerul filmului Mad Max: Fury Road

Film acțiune – Heat – anul 1996

Acțiunea filmului se petrece în Los Angeles, iar în prim-plan sunt două personalități puternice și complexe care se atacă reciproc. Una dintre ele este criminal profesionist, în timp ce cealaltă este un reputat detectiv a cărui obsesie este aceea de a-l prinde pe ucigașul care întotdeauna a reușit să scape și să înfrunte dreptatea, adevărul și legile.

 • Urmărește trailerul filmului Heat

Film acțiune – Commando – anul 1985

Un film de acțiune în care vei vedea o altă față a supereroului Schwarzenegger, mai puțin folosită în filmele anterioare. Colonelul Matrix s-a retras din forțele armate, iar acum încearcă să trăiască o viață liniștită alături de fiica sa în vârstă de 10 ani. Din păcate, fetița este răpită de oamenii unui dictator din America Latină, iar Matrix își poate revedea fetița doar dacă îl va ucide pe președinte. Pericolele prin care acesta trece sunt de neimaginat, așa că nu trebuie să ratezi acțiunea filmului.

 • Urmărește trailerul filmului Commando

Film acțiune – Air Force One – anul 1997

Actorul principal, Harrison Ford, îl interpretează pe James Marshall, veteran al războiului din Vietnam. Acesta a ajuns președintele Statelor Unite ale Americii, iar într-o vizită în fosta Uniune Sovietică, într-un discurs, îi atacă pe teroriștii din fostul bloc comunist, în special pe criminalul de război din Kazahstan, Ivan Korshunov. Pe ruta de întoarcere spre SUA, la bordul celui mai sigur avion din lume, întreg staff-ul observă că unul dintre jurnaliștii care îl însoțește pe președinte este chiar Korshunov deghizat.

 • Urmărește trailerul filmului Air Force One

Film acțiune – John Wick – anul 2014

Filmul este o poveste de răzbunare care se desfășoară în New York și îl are în rol principal pe Keanu Reeves, laureat al World Stunt Award – premiul internațional pentru cel mai bun cascador. Acesta este un fost ucigaș, dar care este obligat de un mafiot rus să reintre în joc. După moartea subită a soției lui, John intră în polemică cu sadicul Iosef Tarasov, care se îndrăgostește irevocabil de mașina acestuia, John refuzând să i-o vândă. Iosef și gealații săi iau mașina cu forța, intră în casă peste John și îl bat până la inconștiență. Aceștia nu își dau seama că odată cu această acțiune l-au trezit pe cel mai crud asasin care a existat vreodată.

 • Urmărește trailerul filmului John Wick

Film acțiune – The Bourne Identity – anul 2002

Film de acțiune și spionaj americano-german care a adaptat vag romanul Identitatea lui Bourne, scris de Robert Ludlum. Personajul principal, Matt Damon (Jason Bourne), joacă rolul unui amnezic ce luptă să își descopere adevărata identitate. Este primul film din seria de filme cu Bourne, urmat de Supremația lui Bourne și Ultimatumul lui Bourne.

 • Urmărește trailerul filmului The Bourne Identity

Face/Off – anul 1997

Film de acțiune american în care rolurile principale sunt interpretate de Nicolas Cage și John Travolta. Un agent FBI și un terorist, fiecare ia aspectul fizic al celuilalt, fiecare dintre cei doi jucând două personalități. Este un film aclamat atât de public, cât și de critici, iar încasările totale la nivel mondial s-au ridicat la 245 de milioane de dolari.

 • Urmărește trailerul filmului Face/Off

Film acțiune – The Rock – anul 1996

Film de acțiune care își desfășoară activitatea în insula Alcatraz, în zona golfului San Francisco. În rolurile principale îi vei găsi pe Nicolas Cage, Sean Connery și Ed Harris, supărați că mai mulți militari au fost lăsați în urmă în zonele afectate de conflict și familiile acestora nu pot primi compensații. Un grup de soldați conduși de Francisc Xavier Hummel (Ed Harris) ocupă insula și îi ia ostatici pe turiști, amenințând zona golfului San Francisco cu rachete cu gaz mortal.

 • Urmărește trailerul filmului The Rock

Film acțiune – Bad Boys – anul 1995

Filmul reprezintă debutul regizoral al lui Michael Bay și îi are în rolurile principale pe Will Smith și Martin Lawrence. A avut încasări de peste 140 de milioane de dolari cu un buget de 19 milioane, iar filmul de acțiune este continuat și în anul 2003 de către Băieți Răi 2 (Bad Boys).

 • Urmărește trailerul filmului Bad Boys

Citește și:

Filme Comedie – cele mai bune filme de comedie din toate timpurile;

Filme Horror – cele mai bune filme horror pe care trebuie să le vezi;

Filme SF – filme pe care trebuie să le vezi într-o viață

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de Vladimir s-a scumpit cu 45% în ultimii ani
FANATIK.RO
Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de Vladimir s-a scumpit cu 45% în ultimii ani
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Poză rară cu Ileana Lazariuc în costum de baie. Și-a sărbătorit ziua la plajă, cu băieții ei. Cum arată azi nepoții lui Țiriac
Libertateapentrufemei.ro
Poză rară cu Ileana Lazariuc în costum de baie. Și-a sărbătorit ziua la plajă, cu băieții ei. Cum arată azi nepoții lui Țiriac
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
GSP.RO
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc total, creatura avea doi metri
FANATIK.RO
Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc total, creatura avea doi metri
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Știrileprotv.ro
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Imaginile pe care Meghan Markle le-ar vrea dispărute! Ce a putut să facă soția Prințului Harry. Gestul ei a devenit viral pe internet! Nu știa că e filmată!
Unica.ro
Imaginile pe care Meghan Markle le-ar vrea dispărute! Ce a putut să facă soția Prințului Harry. Gestul ei a devenit viral pe internet! Nu știa că e filmată!
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia ia și 2000 de euro pe lună"
Observatornews.ro
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia ia și 2000 de euro pe lună"
Horoscop 18 aprilie 2024. Gemenii ar trebui să păstreze o oarecare rezervă față de propriile impulsuri decât față de cei din anturajul apropiat
HOROSCOP
Horoscop 18 aprilie 2024. Gemenii ar trebui să păstreze o oarecare rezervă față de propriile impulsuri decât față de cei din anturajul apropiat
RECOMANDĂRI