Filmele de acțiune sunt printre cele mai apreciate producții în sălile de cinema. Sunt ușor de urmărit, acțiunea se adresează unui public variat, iar adrenalina din povestea unui film de acțiune transformă imediat producția într-una de succes.

Cele mai bune filme de acțiune pe care trebuie să le vezi

Ți-am pregătit un top care conține cele mai tari filme de acțiune pe care să le vezi cu prietenii tăi.

Black Panther / Pantera Neagră (2018)

Black Panther este primul supererou de culoare din lumea benzilor desenate. Pe numele său TChalla, Pantera Neagră este moștenitorul tronului Wakanda, regatul african unde s-a născut și pe care l-a părăsit după moartea tatălui său. TChalla trebuie să se întoarcă acasă pentru a-și conduce poporul și pentru a da piept unei amenințări din trecut. Rolul principal este jucat de Chadwick Boseman, actor care a murit în septembrie 2020, răpus de cancer.

Extraction / Operațiunea de recuperare (2020)

Unde se ascunde ministrul Aurescu? Surse din MAE despre cum ne-a surprins Viena
Recomandări
Unde se ascunde ministrul Aurescu? Surse din MAE despre cum ne-a surprins Viena

Tyler Rake (Chris Hemsworth) este un mercenar care activează pe piața neagră și care primește cea mai grea misiune din viața sa: trebuie să-l salveze pe fiul răpit al unui mafiot periculos. Copilul este un pion într-un război între cei mai periculoși baroni ai drogurilor.

Raider of the Lost Ark / Indiana Jones şi căutătorii arcei pierdute (1981)

Arheologul și aventurierul Indiana Jones, jucat de charismaticul Harrison Ford, este angajat de guvernul american să găsească Arca legământului înainte ca agenții naziști să pună mâna pe prețiosul artefact despre care se crede că are puteri necunoscute.

Tenet (2020)

În „Tenet”, filmul semnat de Cristopher Nolan, îl vei urmări pe superspionul CIA, care a fost poreclit „Protagonistul” și care se trezește că este recrutat de o organizație misterioasă pe nume Tenet, pentru a participa într-o misiune total neobișnuită. Acesta își dă seama că este prins într-o luptă pentru a opri izbucnirea celui de-al treilea război mondial, iar de aici producția începe să fie plină de mister.

Cel mai longeviv director din istoria Operei Vieneze, românul Ioan Holender, articol în Libertatea cu un mesaj către cancelarul austriac: „Mă simt jenat, ba chiar rușinat”
Recomandări
Cel mai longeviv director din istoria Operei Vieneze, românul Ioan Holender, articol în Libertatea cu un mesaj către cancelarul austriac: „Mă simt jenat, ba chiar rușinat”

Film acțiune – Scarface – anul 1983

Film de acțiune din a cărui distribuție face parte Al Pacino, în rolul lui Tony Montana. Filmul arată povestea unui refugiat cubanez care ajunge în Florida în anul 1980, devine gangster și ajunge să se implice în afacerile cu cocaină din acea perioadă. Povestea filmului urmărește ascensiunea personajului principal în lumea interlopă, dar și sfârșitul tragic.

 • Urmărește trailerul filmului Scarface

Film acțiune – Goodfellas – anul 1990

Film american în care este prezentată povestea adevărată a lui Henry Hill și a prietenilor din familia Lucchese, în perioada 1955-1980. Filmul a fost nominalizat pentru șase premii Oscar, chiar și pentru Cel mai bun film și Cel mai bun regizor. Filmul de acțiune Goodfellas a câștigat cinci premii BAFTA și a fost numit Cel mai bun film al anului de mai mulți critici de film.

CORESPONDENȚĂ DIN AUSTRIA. Expertă de origine română din Viena: „Boicotul e justificat, Nehammer reacționează doar la demonstrații de forță. Românii trebuie să înceteze cu atitudinea umilă!”
Recomandări
CORESPONDENȚĂ DIN AUSTRIA. Expertă de origine română din Viena: „Boicotul e justificat, Nehammer reacționează doar la demonstrații de forță. Românii trebuie să înceteze cu atitudinea umilă!”
 • Urmărește trailerul filmului Goodfellas

Film acțiune – Goldfinger – anul 1964

Al treilea film din seria James Bond, unde agentul 007 se află în mijlocul unei misiuni de investigare a unei operațiuni de contrabandă a aurului de la Goldfinger. Atunci când James Bond descoperă fabrica lui Goldfinger, el este capturat și lăsat inconștient. Acțiunea filmului te va ține cu sufletul la gură.

 • Urmărește trailerul filmului Goldfinger

Film acțiune – First Blood – anul 1982

Film american în care îl vei urmări pe Sylvester Stallone în rol principal. Filmul este prima parte a seriei deja cunoscute Rambo, iar scenariul este bazat pe romanul First Blood de David Morrel. Veteran al războiului din Vietnam, John Rambo (Sylvester Stallone) călătorește pentru a-l vizita pe unul dintre prietenii lui vechi, dar află că acesta a murit de cancer din cauza faptului că s-a expus la dublul erbicid Agent Orange. John își continuă bulversat drumul, se rătăcește, iar de aici începe acțiunea.

 • Urmărește trailerul filmului First Blood

Film acțiune – Mission Impossible – anul 1996

O serie de filme de acțiune care se bazează pe serialul cu același nume. În film îl vei vedea și pe Tom Cruise în rolul lui Ethan Hunt, care este acuzat de asasinarea unor colegi în timpul unei misiuni eșuate la Ambasada din Praga. De asemenea, el este acuzat pe nedrept și că a vândut secretele de stat unui criminal internațional.

 • Urmărește trailerul filmului Mission Impossible

Film acțiune – Robocop – anul 1987

Film de acțiune SF a cărui acțiune are loc în viitor, într-un Detroit, Michigan, unde criminalitatea a atins deja cote maxime. În viitor, sunt disponibile centre RoboCop unde ofițerii de poliție care au fost uciși sunt recreați sub forma unor cyborgi superumani, cunoscuți și sub denumirea de RoboCop.

 • Urmărește trailerul filmului Robocop

Film acțiune – Die Hard – anul 1988

Film de acțiune care îi prezintă în rolurile principale pe Bruce Willis și Alan Rickman. Vei urmări povestea unui detectiv, John McClane, abia ajuns în Los Angeles pentru a-și petrece Crăciunul împreună cu soția. Nu își petrece un Crăciun tocmai liniștit, deoarece un grup de teroriști a luat ostatici pe toată lumea, iar John este nevoit să lupte pentru a-i opri pe toți cei 12 teroriști.

 • Urmărește trailerul filmului Die Hard

Film acțiune – The Dark Knight – anul 2008

Filmul cu supererou este bazat pe seria de benzi desenate „Batman” realizată de DC Comics. Este a doua parte a trilogiei „Dark Knight Trilogy”, care a început în anul 2005 cu „Batman Begins” și s-a finalizat cu „The Dark Knight Rises”, în 2012. În această a doua parte, Batman (Christian Bale) se aliază cu locotenentul Jim Gordon (Gary Oldman) și procurorul Harvey Dent (Aaron Eckhart) pentru a stopa infracțiunile din Gotham City. Planurile lor sunt date peste cap de Joker (Heath Ledger), care aruncă orașul în anarhie.

 • Urmărește trailerul The Dark Knight

Film acțiune – Kill Bill – anul 2003

Film thriller de acțiune disponibil în două volume. Filmul Kill Bill a fost programat pentru o singură difuzare, însă din cauza faptului că avea o durată de peste patru ore, a fost împărțit în două volume. Vei urmări o fostă membră a unei echipe de asasine care caută să se răzbune pe fostele colege, care i-au stricat nunta și i-au masacrat pe participanții la eveniment. Filmul de acțiune începe cu un intertitlu: „Răzbunarea este un fel de mâncare servit cel mai bine rece”.

 • Urmărește trailerul filmului Kill Bill

Film acțiune – Leon: the Professional – anul 1994

Un film thriller francez cu Jean Reno și Natalie Portman în rolurile principale. O replică franțuzească a producțiilor americane, filmul își desfășoară acțiunea chiar în New York, iar personajul principal Leon, un killer înnăscut, este un invincibil până când o fetiță de doar 12 ani (Natalie Portman) dă buzna în sufletul lui. De aici începe și acțiunea filmului, respectiv sacrificiile lui Leon pentru a o salva pe Mathilda.

 • Urmărește trailerul filmului Leon: the Professional

Film acțiune – Enter the Dragon – anul 1973

Urmărește povestea lui Bruce Lee, un expert în arte marțiale, angajat de un alt expert în karate tocmai pentru a prinde un dealer periculos de droguri, care îl urmărește constant. Este ultimul film în care joacă Bruce Lee, așa că nu ai voie să îl ratezi. A înregistrat o audiență record pentru un film de arte marțiale.

 • Urmărește trailerul filmului Enter the Dragon

Film acțiune – Taken – anul 2008

Este primul film de acțiune din seria Taken unde Liam Neeson joacă rolul unui fost agent CIA, Bryan Mills. Acesta încearcă să își recupereze fiica după ce aceasta a fost răpită, în timp ce călătorea în Franța, de către traficanții de ființe umane pentru sclavie sexuală.

Urmărește trailerul filmului Taken

Film acțiune – Mad Max: Fury Road – anul 2015

Film de acțiune-aventură post-apocaliptic, Mad Max a avut premiera pe 7 mai 2015. În rolurile principale sunt Tom Hardy, Charlize Theron și Nicholas Hoult. Urmărit de un trecut zbuciumat, Mad Max decide să călătorească de unul singur și să nu își facă niciun prieten, în ciuda convingerilor sale de a se alătura unui grup de supraviețuitori ai deșertului.

 • Urmărește trailerul filmului Mad Max: Fury Road

Film acțiune – Heat – anul 1996

Acțiunea filmului se petrece în Los Angeles, iar în prim-plan sunt două personalități puternice și complexe care se atacă reciproc. Una dintre ele este criminal profesionist, în timp ce cealaltă este un reputat detectiv a cărui obsesie este aceea de a-l prinde pe ucigașul care întotdeauna a reușit să scape și să înfrunte dreptatea, adevărul și legile.

 • Urmărește trailerul filmului Heat

Film acțiune – Commando – anul 1985

Un film de acțiune în care vei vedea o altă față a supereroului Schwarzenegger, mai puțin folosită în filmele anterioare. Colonelul Matrix s-a retras din forțele armate, iar acum încearcă să trăiască o viață liniștită alături de fiica sa în vârstă de 10 ani. Din păcate, fetița este răpită de oamenii unui dictator din America Latină, iar Matrix își poate revedea fetița doar dacă îl va ucide pe președinte. Pericolele prin care acesta trece sunt de neimaginat, așa că nu trebuie să ratezi acțiunea filmului.

 • Urmărește trailerul filmului Commando

Film acțiune – Air Force One – anul 1997

Actorul principal, Harrison Ford, îl interpretează pe James Marshall, veteran al războiului din Vietnam. Acesta a ajuns președintele Statelor Unite ale Americii, iar într-o vizită în fosta Uniune Sovietică, într-un discurs, îi atacă pe teroriștii din fostul bloc comunist, în special pe criminalul de război din Kazahstan, Ivan Korshunov. Pe ruta de întoarcere spre SUA, la bordul celui mai sigur avion din lume, întreg staff-ul observă că unul dintre jurnaliștii care îl însoțește pe președinte este chiar Korshunov deghizat.

 • Urmărește trailerul filmului Air Force One

Film acțiune – John Wick – anul 2014

Filmul este o poveste de răzbunare care se desfășoară în New York și îl are în rol principal pe Keanu Reeves, laureat al World Stunt Award – premiul internațional pentru cel mai bun cascador. Acesta este un fost ucigaș, dar care este obligat de un mafiot rus să reintre în joc. După moarte subită a soției lui, John intră în polemică cu sadicul Iosef Tarasov, care se îndrăgostește irevocabil de mașina acestuia, John refuzând să i-o vândă. Iosef și gealații săi iau mașina cu forța, intră în casă peste John și îl bat până la inconștiență. Aceștia nu își dau seama că o dată cu această acțiune l-au trezit pe cel mai crud asasin care a existat vreodată.

 • Urmărește trailerul filmului John Wick

Film acțiune – The Bourne Identity – anul 2002

Film de acțiune și spionaj americano-german care a adaptat vag romanul Identitatea lui Bourne, scris de Robert Ludlum. Personajul principal, Matt Damon (Jason Bourne), joacă rolul unui amnezic ce luptă să își descopere adevărata identitate. Este primul film din seria de filme cu Bourne, urmat de Supremația lui Bourne și Ultimatumul lui Bourne.

 • Urmărește trailerul filmului The Bourne Identity

Face/Off – anul 1997

Film de acțiune american în care rolurile principale sunt interpretate de Nicolas Cage și John Travolta. Un agent FBI și un terorist, fiecare ia aspectul fizic al celuilalt, fiecare dintre cei doi jucând două personalități. Este un film aclamat atât de public, cât și de critici, iar încasările totale la nivel mondial s-au ridicat la 245 de milioane de dolari.

 • Urmărește trailerul filmului Face/Off

Film acțiune – The Rock – anul 1996

Film de acțiune care își desfășoară activitatea în insula Alcatraz, în zona golfului San Francisco. În rolurile principale îi vei găsi pe Nicolas Cage, Sean Connery și Ed Harris, supărați că mai mulți militari au fost lăsați în urmă în zonele afectate de conflict și familiile acestora nu pot primi compensații. Un grup de soldați conduși de Francisc Xavier Hummel (Ed Harris) ocupă insula și îi ia ostatici pe turiști, amenințând zona golfului San Francisco cu rachete cu gaz mortal.

 • Urmărește trailerul filmului The Rock

Film acțiune – Bad Boys – anul 1995

Filmul reprezintă debutul regizoral al lui Michael Bay și îi are în rolurile principale pe Will Smith și Martin Lawrence. A avut încasări de peste 140 de milioane de dolari cu un buget de 19 milioane, iar filmul de acțiune este continuat și în anul 2003 de către Băieți Răi 2 (Bad Boys).

 • Urmărește trailerul filmului Bad Boys

Citește și:

Filme Comedie – cele mai bune filme de comedie din toate timpurile;

Filme Horror – cele mai bune filme horror pe care trebuie să le vezi;

Filme SF – filme pe care trebuie să le vezi într-o viață

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Un austriac, care a locuit în România, foarte aspru cu statul nostru: „Oraș urât, am venit într-o țară săracă”. În ce oraș a locuit
GSP.RO
Un austriac, care a locuit în România, foarte aspru cu statul nostru: „Oraș urât, am venit într-o țară săracă”. În ce oraș a locuit
ȘOC! Șeful băncii austriece care deține BCR România, mesaj pentru politicienii români! Uluitor ce a spus
Playtech.ro
ȘOC! Șeful băncii austriece care deține BCR România, mesaj pentru politicienii români! Uluitor ce a spus
Veste șoc pentru fanii vedetei! Divorțează, după ce soțul ei a fost prins cu amanta, în public
Viva.ro
Veste șoc pentru fanii vedetei! Divorțează, după ce soțul ei a fost prins cu amanta, în public
Surse Observator: România pregăteşte primele măsuri împotriva Austriei, după votul negativ privind aderarea la Schengen
Observatornews.ro
Surse Observator: România pregăteşte primele măsuri împotriva Austriei, după votul negativ privind aderarea la Schengen
Clujeanul care și-a retras toți banii de la o bancă vieneză, după gestul austriecilor. Ce a scris pe ordinul de plată
Știrileprotv.ro
Clujeanul care și-a retras toți banii de la o bancă vieneză, după gestul austriecilor. Ce a scris pe ordinul de plată
Lidl, surpriză pentru clienţi! Veşti bune pentru cei care nu ştiu ce cadouri să cumpere de Crăciun
FANATIK.RO
Lidl, surpriză pentru clienţi! Veşti bune pentru cei care nu ştiu ce cadouri să cumpere de Crăciun
Gigi Becali, explozie de nervi după ce Austria s-a opus intrării României în spaţiul Schenghen. Declaraţii extrem de dure
Orangesport.ro
Gigi Becali, explozie de nervi după ce Austria s-a opus intrării României în spaţiul Schenghen. Declaraţii extrem de dure
Horoscop 10 decembrie 2022. Peștii este posibil să înceapă să se agite pe aceleași subiecte și să își dea seama că e inutil ce fac
HOROSCOP
Horoscop 10 decembrie 2022. Peștii este posibil să înceapă să se agite pe aceleași subiecte și să își dea seama că e inutil ce fac
Povestea lui Pavel Traian, din Cluj: a primit tratamentul care l-a scăpat de dureri la 6 ani de la diagnostic
PUBLICITATE
Povestea lui Pavel Traian, din Cluj: a primit tratamentul care l-a scăpat de dureri la 6 ani de la diagnostic