Filme cu spioni, spionaj – cele mai bune producții din toate timpurile

Dacă îți plac filmele de acțiune, te pasionează spionajul și vrei să afli cât mai multe secrete din lumea agenților de spionaj, atunci trebuie să vizionezi aceste producții. Sunt cele mai bune filme cu spionaj în care vei descoperi actori celebri și distribuție la care nu te-ai fi gândit.

Top 20 filme cu spioni de văzut în 2021

Mr. & Mrs. Smith – unul dintre cele mai de succes filme cu spioni

Unul dintre cele mai iubite și urmărite filme cu spioni din toate timpurile. Filmul spune povestea unui cuplu, aparent liniștit și fără nimic special. Însă, dincolo de acest aspect, cei doi sunt asasini plătiți, angajați chiar de organizații diferite, ba chiar concurente. Totul devine extrem de palpitant și interesant atunci când John și Jane, interpretați de Angelina Jolie și Brad Pitt, sunt plătiți să se ucidă unul pe celălalt.

Mr. & Mrs Smith trailer

Salt – filme cu agenți secreți

O vei urmări tot pe Angelina Jolie în rolul principal care interpretează rolul unui ofițer CIA, însă totul se schimbă atunci când loialitatea îi este pusă la încercare, deoarece este acuzată că est spion rus. Evelyn, trece printr-o serie de întâmplări, multe dintre ele chiar îi pun viața în pericol, dar toate cu scopul de a-și dovedi nevinovăția. S-a dovedit a fi un film de acțiune care te ține în suspans de la început până la final.

Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European. Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro
Recomandări
Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European. Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro
Salt – trailer

Confessions of a Dangerous Mind

Este filmul de debut în cariera de regizor a lui George Clooney, însă unul dintre cele mai urmărite filme de spionaj. Povestea filmului îl are în prim plan pe Chuck Barris, o vedetă de televiziune care pretinde că a devenit agent sub acoperire, deoarece a fost recrutat de CIA.

Confessions of a Dangerous Mind – trailer

Mission: Impossible II

A două parte din Mission Impossible aduce în prim-plan o acțiune mult mai intensă și palpitantă decât prima. Vei urmări acum o misiune importantă a personajului principal Ethan Hunt. El este ales să salveze întreaga lume de un virus mortal, care pare că se răspândește extrem de ușor. Pentru că știe că nu va reuși singur în această misiune imposibilă, el apelează la un geniu în computere.

Mission: Impossible II – trailer

Tinker Tailor Soldier Spy

Un film captivant datorită acțiunii controversate și extrem de bine gândite. Filmul este o adaptare a romanului scris de John le Carre și se petrece în timpul Războiul Rece. Atenția principală este asupra Serviciului Secret al Marii Britanii.

Tinker Tailor Soldier Spy – trailer

The Good Shepherd – Unul dintre cele mai bune filme cu spioni

Documentarul „Guvernul Copiilor II”. Cum arată o Românie ideală, prin ochii celor mici: „Dacă le-aș putea transmite un mesaj celor din Guvern, le-aș spune să-și dea demisia”
Recomandări
Documentarul „Guvernul Copiilor II”. Cum arată o Românie ideală, prin ochii celor mici: „Dacă le-aș putea transmite un mesaj celor din Guvern, le-aș spune să-și dea demisia”

Filmul este considerat unul dintre cele mai bune filme despre spionaj din toate timpurile. Întreaga acțiune este întunecată, iar intriga se concentrează în jurul descinderii americanilor din Golful cubanez al Porcilor, asupra operațiuni denumite The Brilliant Disaster. Acțiunea are la bază o serie de planuri extrem de bine gândite cu scopul de a găsi persoana de la care s-au scurs informațiile despre operațiunea Bay of Pigs.

The Good Shepherd – trailer

Three Days of the Condor – Cele trei zile ale condorului

A fost considerat de către cinefili unul dintre cele mai inteligente filme de spionaj, datorită acțiunii impecabile și personajelor fabuloase. Un film care te va face să înțelegi foarte bine ce înseamnă spionii cu adevărat datorită lui John Houseman care îl joacă extrem de bine pe directorul CIA.

Condor – trailer

Kingsman: The Secret Service

Un film cu spioni, dar din care nu lipsesc scenele comice. Vei urmări povestea a două agenții de spionaj aflate în conflict și bătălia dintre omul bun și omul rău. Vei vedea cum o agenție privată de spionaj acționează la propria comandă pentru a respecta binele public, dar și care sunt obstacolele cu care se întâlnesc.

Regiunea României campioană la fonduri europene: absorbție de 143% raportată între 2014 și 2020. „A fost și o supracontractare pe care guvernul a asumat-o din bugetul național”
Recomandări
Regiunea României campioană la fonduri europene: absorbție de 143% raportată între 2014 și 2020. „A fost și o supracontractare pe care guvernul a asumat-o din bugetul național”
Kingsman: The Secret Service – trailer

Zero Dark Thirty

Este filmul care îți prezintă culisele unuia dintre cei mai cunoscuți vânători de oameni din istorie, mai exact Osama bin Laden, fostul terorist numărul 1 al planetei. Vei urmări modul în care s-a ajuns la capturarea sa, dar și tensiuni din interior, care ating cote maxime.

Zero Dark Thirty – trailer

Argo – unul dintre cele mai bune filme cu spioni, care a câștigat Oscarul

Filmul Argo este bazat pe o poveste reală și este făcută cunoscută printr-o poveste de declasificare de către CIA a unor documente secrete. Vei urmări o operațiune sub acoperire, acțiune de salvare pe viață și pe moarte a șase cetățeni americani din Iranul anului 1979, atunci când americanii nu erau chiar cel mai bine primiți. Din film vei afla mai multe informații ce țin de prim ministrul Mohammad Mosaddegh, care a naționalizat companiile petroliere britanice și americane și a pus petrolul, din nou, în posesia poporului iranian.

Argo – trailer

Filme cu femei spion – Atomic Bonde

Un fil de spionaj antrenant, „Atomic Blonde: Agenta sub acoperire” o aduce pe Charlize Theron într-o misiune explozivă. Cea mai letală asasină MI6 este trimisă în Berlin să rezolve un caz de siguranţă naţională în timp ce revoluţia sufocă străzile germane, iar trădarea este la ordinea zilei.

Este anul 1989 iar Zidul Berlinului este pe cale să se dărâme și o nouă realiniere a puterilor să se instaureze. În viața de spion de zi cu zi este greu să știi în cine să ai încredere, este imposibil să știi în această ceață a celui mai rece oraș. Lorraine Broughton (Charlize Theron), un agent secret seducător care lucrează pentru MI6 a fost trimisă în Germania pentru a anihila o organizație criminală care, din motive necunoscute, a omorât un agent al Aliaților sub acoperire.

Filme de spionaj 2021 – Citizenfour

Documentarul Citizenfour face un portret al fostului analist al Agenției Naționale pentru Securitate Edward Snowden, care a publicat zeci de mii de documente secrete. Filmul are un Oscar și prezintă zilele tensionate pe care Snowden le-a trăit într-un hotel din Hong Kong, întâlnirile cu jurnaliștii care au publicat detalii despre NSA și despre spionajul electronic efectuat de Statele Unite, căruia i-ar fi căzut victime și lideri ai lumii, precum președintele Braziliei Dilma Rousseff și cancelarul german Angela Merkel.

No Way Out

Secretarul apararii David Brice isi ucide, fara voie, amanta, pe Susan. Pentru a scapa de orice banuiala, Brice construieste atent, in jurul crimei, o complicata si rocambulesca poveste cu un spion rus infiltrat la Pentagon. Ancheta mortii femeii este incredintata locotenentului Tom Ferrell, nimeni altul decat iubitul tinerei. Cat este minciuna si cat este adevar in povestea lui David si care este implicarea lui Tom in aceasta crima?

Cele mai bune filme de spionaj – Bridge of Spies

Podul la care face referire titlul filmului este unul real, ce face legătura între periferia fostului Berlin de Vest și centrul orașului Postdam, aflat anterior sub controlul Germaniei de Est. A primit numele de „pod al spionilor” în ani 60, când serviciile secrete ale sovieticilor și ale americanilor schimbau prizonieri în numita locație.

Bridge of War – după un scenariu semnat de Matt Charman, recris de Joel și Ethan Coen – spune povestea primului schimb de prizonieri făcut pe pod, dar și a încercărilor avocatului James Donovan (Tom Hanks) de a negocia eliberarea pilotului Francis Gary Powers după ce avionul său a fost doborât pe teritoriul Uniunii Sovietice.

Burn After Reading

Avem un agent CIA, niste secrete tare bine pazite si-o idee proasta: o carte în care agentul vrea sa deconspire toate misiunile la care a luat parte. Numai ca agentul reușește sa rataceasca unicul manuscris al cartii, „ars” pe un CD, pe care ajung sa puna mana doi angajati ai unei sali de fitness. Constienti ca au dat lovitura, cei doi vor încerca sa vanda informatiile, iar agentul se va chinui sa-i oprească la timp.

„Burn after reading” este o comedie neagra a carei actiune se invarte in jurul unui CD continand memoriile fostului agent CIA, Osbourne Cox, concediat din agentie din pricina dependentei de alcool, CD care ii este furat acestuia de catre Katie Cox, sotia infidela de care urmeaza sa se desparta, pentru a fi uitat apoi in mod accidental in vestiarul unei sali de fitness din Washington.

Enemy of the State

Robert Clayton Dean (Will Smith) este un avocat sarguincios, un tata devotat si un sot cum nu se poate mai iubitor. Viata tanarului avocat, dornic de afirmare va lua insa o intorsatura foarte ciudata, in momentul in care se trezeste in posesia unei casete in care este inregistrata moartea unui important senator. Din acest moment identitatea sa ii este furata de un sef al Agentiei nationale de Securitate, Thomas Brian Reynolds (John Voight), care intentioneaza sa se foloseasca de el pentru a musamaliza aceasta crima odioasa. Robert Clayton Dean se afla intr-o situatie aparent fara nici o iesire, singurul om care-l poate ajuta sa-si dovedeasca nevinovatia fiind un alt personaj extrem de misterios, un fost agent al securitatii, cunoscut sub numele de Brill (Gene Hackman).

Inamicul statului este un thriller foarte bine gradat care urmareste povestea unui avocat nevinovat prins in plasa conspiratiilor la cel mai inalt nivel.

From Russia with Love

Agentul britanic James Bond e trimis la Istanbul pentru a sustrage de la Ambasada Sovietica un dispozitiv de decodificare. Desi Serviciul Secret al Marii Britanii crede ca rusii intind o capcana, sunt dispusi sa infrunte riscul pentru ca acel dispozitiv este foarte important. Succesul operatiunii depinde de ajutorul unei atragatoare agente sovietice, Tatiana, pe care Bond ar trebui sa o ajute sa fuga in Occident. Dar Tatiana indeplineste de fapt ordinele KGB-ului si vrea sa-i intinda o cursa lui Bond. Ceea ce nu stiu nici unul, nici celalalt, este ca Rosa Klebb, sefa Tatianei la KGB, a fugit si ea din Uniunea Sovietica, iar acum face parte din sindicatul crimei, SPECTRE. Acest sindicat manipuleaza atat Serviciul Secret britanic, cat si pe cel sovietic, in scopul uciderii lui Bond. Printre curse cu elicoptere si urmariri acvatice, Bond trebuie sa dejoace planurile agentilor SPECTRE, sa insele vigilenta KGB-ului si sa castige controlul asupra lumii…cel putin temporar.

Bourne Identity

Filmat in intregime in afara SUA, in locatii precum Praga, Paris si Italia, Identitatea lui Bourne aliniaza o distributie internationala din care fac parte Franka Potente (Run Lola Run), Chris Cooper (American Beauty), Brian Cox, Clive Owen (Gosford Park) si Adewale Akinnuoye-Agbaje (Mumia revine). Scenaristi sunt Tony Gilroy si William Blake Herron.
Din echipa de productie fac parte producatorii Doug Liman, Patrick Crowley (Charlie’s Angels: Full Throttle) si Richard N. Gladstein (The Cider House Rules), alaturi de producatorii executivi Frank Marshall (The Sixth Sense) si Robert Ludlum, care este totodata autorul romanului original, dar care din pacate a incetat din viata in urma cu un an.

Filme de spionaj pe Netflix – Fauda

Un agent secret israelian redevine activ pentru a vâna un luptător palestinian pe care credea că l-a ucis, declanșând o serie de evenimente dramatice. Alături de Doron (Lior Raz), Nurit (Rona-Lee Shim’on), Steve (Doron Ben-David), Avichay (Boaz Konforty), Eli (Yaakov Zada Daniel) şi Boaz (Tomer Capon), explorăm o mentalitate din fericire nefamiliară, prăpastia dintre „noi” şi „ei”, o prăpastie atât de adâncă încât în ea se prăvălesc justiţia şi drepturile omului, dar şi posibilitatea ca acest conflict de care auzim des la ştiri să se rezolve vreodată. Dincolo de toate aceste aspecte, Fauda este un thriller impecabil, gata să te ţină pe muchie de cuţit episod după episod şi sezon după sezon.

Filme cu spioni pe Netflix – Spy

În funcţie de poziţia personală în legătură cu formarea Israelului şi controversata sa influenţă în Orientul Mijlociu, The Spy poate fi propagandă sau omagiere a faptelor unui erou real. Serialul scris şi regizat de Gideon Raff ni-l arată pe Sacha Baron Cohen într-un rol extrem de serios, cel al spionului Eli Cohen, cel mai eficient spion al Mossad-ului la începutul anilor ’60. Misiunile sale şi informaţiile despre deciziile politice la nivel înalt din Siria au consolidat poziţia Israelului în zonă într-o perioadă extrem de dificilă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Produsul adorat de români care nu va mai avea niciodată același gust. Este directivă de la UE
FANATIK.RO
Produsul adorat de români care nu va mai avea niciodată același gust. Este directivă de la UE
La 12 ani de la divorț, Mihai Neșu rupe tăcerea! Adevărul a ieșit la iveală: „Vreau să știe lumea...”
Viva.ro
La 12 ani de la divorț, Mihai Neșu rupe tăcerea! Adevărul a ieșit la iveală: „Vreau să știe lumea...”
„A venit iepurașul”. Milionarul Arpad Paszkany, cadou exorbitant pentru tânăra iubită. Antonela Pătruț și noua ei viață de regină, în 30 de imagini fabuloase
Libertateapentrufemei.ro
„A venit iepurașul”. Milionarul Arpad Paszkany, cadou exorbitant pentru tânăra iubită. Antonela Pătruț și noua ei viață de regină, în 30 de imagini fabuloase
Sportivul român s-a întâlnit cu Zendaya pe platoul de filmare în SUA. „Aveam rulotele una lângă cealaltă. Sigur, a ei mai mare decât a mea”
GSP.RO
Sportivul român s-a întâlnit cu Zendaya pe platoul de filmare în SUA. „Aveam rulotele una lângă cealaltă. Sigur, a ei mai mare decât a mea”
Părintele Pimen Vlad, adevăruri nespuse despre Gigi Becali. A fost miracol de la Maica Domnului. ”Aveți pământ acolo?”
FANATIK.RO
Părintele Pimen Vlad, adevăruri nespuse despre Gigi Becali. A fost miracol de la Maica Domnului. ”Aveți pământ acolo?”
Arheologii au aflat ce conțineau cele 300 de amfore de pe o epavă găsită lângă Mallorca. Era „o delicatesă în epoca romană”
Știrileprotv.ro
Arheologii au aflat ce conțineau cele 300 de amfore de pe o epavă găsită lângă Mallorca. Era „o delicatesă în epoca romană”
Cum arată apartamentul în care Raluca Bădulescu stă cu chirie. Are pat rotund și covoare din piele de ponei! 'Plătesc 1.300 de euro pe lună!' FOTO
Unica.ro
Cum arată apartamentul în care Raluca Bădulescu stă cu chirie. Are pat rotund și covoare din piele de ponei! 'Plătesc 1.300 de euro pe lună!' FOTO
Calhanoglu a surprins şi a sunat în România după ce a viralizat melodia românească. Discuţia, "încinsă" cu o glumă: "Da, am vorbit"
Orangesport.ro
Calhanoglu a surprins şi a sunat în România după ce a viralizat melodia românească. Discuţia, "încinsă" cu o glumă: "Da, am vorbit"
Drogaţi, cu bolizi de lux şi puşi pe glume cu poliţiştii. Explicaţiile halucinante date de şoferi, pe Autostrada A2. Drogurile de lângă icoană, "tămâie" şi "mentosane"
Observatornews.ro
Drogaţi, cu bolizi de lux şi puşi pe glume cu poliţiştii. Explicaţiile halucinante date de şoferi, pe Autostrada A2. Drogurile de lângă icoană, "tămâie" şi "mentosane"
Horoscop 7 mai 2024. Săgetătorii se bucură de o zi plină, așa cum le place lor, cu tot felul de treburi care cer atenție și concentrare
HOROSCOP
Horoscop 7 mai 2024. Săgetătorii se bucură de o zi plină, așa cum le place lor, cu tot felul de treburi care cer atenție și concentrare

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI