De Iulian Budușan,

Allen Grubman, avocatul vedetelor de peste Ocean, se confruntă cu dublarea cererii de răscumpărare din partea hackerilor care i-au spart site-ul firmei acum câteva zile și amenință că vor publica documente compromițătoare despre președintele SUA, Donald Trump.

Cererea de răscumpărare s-a dublat până la 42 de milioane de dolari – în condițiile în care hackerii amenință acum că vor dezvălui „documente murdare” despre Donald Trump dacă nu primesc banii într-o săptămână.

Firma de avocatură a lui Allen Grubman reprezintă vedete de talie mondială precum Lady Gaga, Madonna, Mariah Carey, U2, Bruce Springsteen, Priyanka Chopra sau Bette Midler.

Grupul de hackeri intitulat „Revil” a intrat pe serverul firmei de avocatură și a furat 756 de gigabiți de documente confidențiale, inclusiv contracte și e-mailuri personale de la o serie de vedete de la Hollywood și din muzica internațională. De asemenea, au șters sau au criptat copiile de rezervă ale firmei. Singurul mod în care poate fi decriptat este să plătești infractorilor pentru a-ți oferi cheia de acces.

Avocatul vedetelor refuză să negocieze cu hackerii

Reporterii de la NY Post scriu că Allen Grubman refuză să negocieze, iar o sursă a declarat pentru ziar că, în opinia lui Grubman, dacă ar plăti, hackerii ar putea publica documentele oricum. În plus, FBI a declarat că acest atac al hackerilor este considerat un „act de terorism internațional”, iar avocatul spune că nu negociază cu teroriștii.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Joi, hackerii au publicat un nou mesaj: „Răscumpărarea este acum dublată la 42.000.000 de dolari. Următoarea persoană despre care vom publica date este Donald Trump. Urmează alegerile și am găsit la timp o tonă de rufe murdare.”

Ei au adăugat: „Domnule Trump, dacă doriți să rămâneți președinte, «aruncați-le un băț băieților», altfel s-ar putea să uitați pentru totdeauna că aveți ambiția să mai câștigați un mandat. Și pentru dumneavoastră, stimați alegători, vă asigurăm că, după ce o să vedeți ce vom publica, cu siguranță nu o să doriți să-l mai vedeți ca președinte. Termenul-limită este de o săptămână. Grubman, îți vom distruge compania, dacă nu vedem banii”.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

Nu este clar de ce hackerii îl amenință pe Grubman cu Trump. Președintele american nu a fost niciodată client al firmei de avocatură Grubman, potrivit unor surse, nici ca om de afaceri privat, nici în timpul administrației sale.

Joi, hackerii au susținut că au piratat o altă firmă importantă din SUA și au postat, de asemenea, pe site-ul lor un fișier de documente furate, intitulat „Lady Gaga”.

Conținutul documentelor din dosar nu a fost imediat vizibil, dar compania de securitate cibernetică Emsisoft, specializată în ransomware, a descoperit-o.

“Nu negociem cu un grup de teroriști cibernetici”

Cabinetul de avocatură Grubman, Grubman, Shire, Meiselas și Sacks a trimis o poziție oficială pentru ziarul NY Post.
„Alegerile, guvernul și informațiile noastre sunt ținta atacurilor crescânde ale infractorilor cibernetici străini. Firmele de avocatură nu sunt imune de această activitate.

Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
Recomandări
Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
 

În ciuda investițiilor noastre substanțiale în securitatea tehnologică, cyberteroriștii străini au intrat în rețeaua noastră și cer 42 de milioane de dolari ca răscumpărare. Lucrăm direct cu forțele de ordine federale și continuăm să lucrăm în permanență cu cei mai importanți experți din lume pentru a rezolva această situație .

Scurgerea de date ale clienților noștri este un atac mârșav și ilegal al acestor cyberteroriști străini care își petrec viața încercând să obțină bani de la firme de avocatură, entități guvernamentale, vedete, politicieni și alte personalități. Anterior, Departamentul de Apărare al Statelor Unite, HBO, Goldman Sachs, precum și numeroase guverne au fost victime ale unor atacuri cibernetice similare.

Experții și FBI-ul au fost informați că negocierea sau plata răscumpărării către teroriști reprezintă o încălcare a legii penale federale. Chiar și atunci când au fost plătite sume enorme răscumpărării, infractorii au publicat oricum documentele.

Suntem recunoscători clienților noștri pentru sprijin și pentru recunoașterea faptului că nimeni nu este ferit de cyberterorism în ziua de azi.”

Citeşte şi:

Firma de avocatură a starurilor, atacată de hackeri. Au fost furate informații confidențiale despre Madonna, Lady Gaga, Rod Stewart și Elton John

Jeff Bezos devine primul trilionar al planetei în plină criză a coronavirusului. Cum se explică ascensiunea fulminantă

Fiica vitregă a actorului Matt Damon a fost infectată cu coronavirus

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.