MENIU CAUTĂ
, de Geo Berciu

Iahtul de lux al lui Steve Jobs, CONFISCATde un designer francez pentru DATORII NEPLĂTITE!

Distribuie

După ce designerul francez Philippe Starck a emis două facturi pentru munca depusă, rămase neachitate, avocatul acestuia a obţinut un ordin de confiscare a iahtului.

Având o lungime de 70 de metri, iahtul a fost construit de şantierul navalul olandez Royal de Vries, într-un mic port aflat în sud-estul oraşului Amsterdam.

Moştenitorii lui Steve Jobs afirmă că designerul francez ar trebui să fie plătit cu un procent din costul total de construcţie, însă Philippe Starck consideră că i se cuvine o sumă fixă, stabilită la 9 milioane de dolari, drept plată pentru faptul că a realizat designul interior al ambarcaţiunii.

Avocatul olandez a intrat deja în contact cu Gérard Moussault, reprezentantul moştenitorilor lui Steve Jobs, văduva acestuia, Laurene Powell Jobs, şi cei trei copii ai cuplului, Reed, Erin şi Eve. „Cel mai important este ca iahtul să poată să navigheze: sperăm că banii vor fi plătiţi în contul avocaţilor şi folosiţi ca o garanţie” pentru ca ambarcaţiunea să poată să ajungă în Statele Unite, chiar dacă cele două părţi nu au ajuns deocamdată la un acord.

Citește mai multe despre Steve Jobs pe Libertatea.

Comentarii