Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Manuela Hărăbor face declarații emoționante despre viața alături de fiul ei, diagnosticat cu autism: “Ne spunem de zeci de ori pe zi «te iubesc»”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > VIDEO/ Manuela Hărăbor face declarații emoționante despre viața alături de fiul ei, diagnosticat cu autism: “Ne spunem de zeci de ori pe zi «te iubesc»”

VIDEO/ Manuela Hărăbor face declarații emoționante despre viața alături de fiul ei, diagnosticat cu autism: “Ne spunem de zeci de ori pe zi «te iubesc»”

Pentru Andrei (28 de ani), fiul Manuelei Hărăbor, diagnosticat cu autism, timpul curge altfel, iar lumea arată diferit. În centrul micului său univers este mama lui, căreia îi spune de câteva zeci de ori pe zi că o iubește, mai ales dacă face o trăsnaie.

De Ana Maria Păsat,

Manuela Hărăbor și-a crescut singură fiul diagnosticat cu autism. Și acum e legată de el ca de un copil mic, deși a trecut de mult de vârsta majoratului, fiindcă boala îl face dependent de ea.

Actrița spune însă că Andrei o face să se simtă specială și că probabil aceasta a fost menirea sa, să aibă grijă de băiat și să-l facă fericit.

„Asta mă definește de 28 de ani. Niciodată nu am avut o satisfacție mai mare decât aceea când Andrei mă face să mă simt centrul universului. Ne spunem «te iubesc» de dimineața până seara, ne spunem de zeci de ori pe zi. Seara, după ce ne spunem rugăciunea, la fel procedăm. De fiecare dată când face o boacănă știe care e cuvântul magic. Nu suportă să mă vadă supărată. Iar acel «te iubesc» rostit de el e cea mai bună doctorie”, a mărturisit Manuela Hărăbor pentru Libertatea.

Merg împreună la biserică

Actrița spune că este foarte credincioasă și i-a insuflat acest sentiment și fiului său, pe care-l împărtășește foarte des.

„Mergem împreună la biserică, îl împărtășesc. Niciodată nu a cerut ceva anume, se bucură doar la lucrurile mărunte. Și suferă mult când mă vede supărată, din diverse motive care nu au legătură cu el”, a adăugat vedeta.

Deși e mamă singură, Manuela Hărăbor mai spune că nu are motive să se plângă:

„E atâta suferință în jur, sunt cazuri mult mai grave! Autismul e diferențiat. Sindromul acesta are două laturi generale mari. Unul e Sindromul Asperger, în care copilul dezvoltă abilități fantastice într-un domeniu. Andrei nu are acest tip. El nu are ceva în care excelează. Dar mă bucur mai mult că el comunică cu noi, că a învățat să-și exprime sentimentele, să se uite în ochii noștri, să ne spună și să știe ce înseamnă te iubesc. Eu nu sunt nici pe departe o mamă eroină. Eu nu am fost singură, am avut ajutor în fiecare zi din partea părinților, a familiei și prieteni care mi-au venit în cale tocmai atunci în care nu mai vedeam o rază de soare”.


Citește și:

„Centenar Radu Beligan”: 100 de ani de la nașterea actorului

Close
Închide
  Close