Mergi direct la conținut »
Noul documentar despre Michael Jackson, „Leaving Neverland”, a divizat internetul: „Am nevoie de timp pentru a digera ceea ce am văzut" vs. "Nu e aici ca să se apere"
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme

Noul documentar despre Michael Jackson, „Leaving Neverland”, a divizat internetul: „Am nevoie de timp pentru a digera ceea ce am văzut” vs. „Nu e aici ca să se apere”

Prima parte a controversatului documentar despre Michael Jackson, "Leaving Neverland/Părăsind Neverland", a avut premiera pe HBO, duminică seara, iar internauții au reacționat imediat. Unii i-au luat apărarea megastarului, care a fost vizat de noi acuzații de abuz sexual la adresa minorilor. Părerile telespectatorilor au fost împărtășite pe rețeaua de socializare Twitter.

De Dragoș Tănase,

  • „Îmi pare rău, dar nu mă uit la #LeavingNeverland. Mai ales când omul (Michael Jackson-n.r.) nu este aici ca să se apere. Lăsați-l în pace! RIP (Rest în peace/Odihnească-se în pace-n.r.)”

  • „O mulțime de detalii deranjante. Nu sunt pregătit pentru asta”

  • „Niciodată nu mi-aș lăsa copilul să doarmă în cameră/pat cu un adult”

  • „Fără cuvinte”

  • Am nevoie de timp pentru a digera ceea ce am văzut, înainte de a spune mai mult

  • „Supraviețuitorii abuzului sexual pot simți rușinea sau vina pentru că nu pot opri abuzul. Este important să rețineți că nu a fost vina voastră și că nu este niciodată prea târziu pentru a începe vindecarea”

  • „Când vine vorba de scandaluri de la Hollywood, de obicei… nu iese fum fără foc”

  • „Ridicați mâna, dacă nu sunteți pregătiți pentru detalii”

Secvență din documentarul

Secvență din documentarul „Leaving Neverland”

Filmul relatează acuzațiile de molestare la adresa unor copii aduse starului și conține interviuri cu doi dintre acuzatorii săi – James Safechuck (40 de ani) și Wade Robson (36 deani).

O nouă fotografie cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Premierul, cu masca în bărbie și cu țigara în mână, în sala de ședințe a Guvernului
Recomandări
O nouă fotografie cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Premierul, cu masca în bărbie și cu țigara în mână, în sala de ședințe a Guvernului
 

Documentarul de patru ore fusese difuzat, până acum, doar în cadrul Festivalului de Film de la Sundance, unde a stârnit numeroase critici, dar și furia familiei megastarului pop.

Organizatorii ar fi adus personal medical în sala de cinema pentru a oferi asistență spectatorilor afectați de descriile explicite ale abuzurilor sexuale la care ar fi fost supuși copiii.

„Conținutul acestui film este mai deranjant decât v-ați putea imagina”, scria, atunci, un cronicar prezent la eveniment.

Chiar s-a speculat faptul că Michael Jackson le-ar fi dat bijuterii băieților ca să întrețină relații sexuale.

Familia lui Michael Jackson a denunţat un „linşaj public”, după difuzarea documentarului „Leaving Neverland”. Mai mult, înainte de difuzarea acestuia, a anunțat că dă în judecată postul de televiziune HBO.

Cu toate acestea, cele două victime au primit aplauze la scenă deschisă și au fos invitați să spună câteva cuvinte.

FOTO & VIDEO – HBO


Citește și… Povestea femeii care vrea să devină primar, după ce a fost condamnată la 30 de ani de închisoare pentru o crimă


 

Close
Închide
  Close