Mergi direct la conținut »
Povestea femeii care vrea să devină primar, după ce a fost condamnată la 30 de ani de închisoare pentru o crimă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Povestea femeii care vrea să devină primar, după ce a fost condamnată la 30 de ani de închisoare pentru o crimă

Povestea femeii care vrea să devină primar, după ce a fost condamnată la 30 de ani de închisoare pentru o crimă

Pilar Baeza, candidata unui partid spaniol la Primăria din Avila, are un trecut tumultuos. Aceasta a fost condamnată la 30 de ani de închisoare pentru uciderea unui tânăr în vârstă de 24 de ani, pe nume Manuel Lopez Rodriguez.

De Dana Aramă,

S-a întâmplat în anul 1985. Pilar Baeza, care la acea vreme avea 23 de ani, a susținut că a fost violată de Rodriguez.

Potrivit abc.es, cei care l-au ucis pe bărbat au fost iubitul acesteia, Manuel Garcia, și un prieten al cuplului, Juan Carlos Torres. Femeia i-a povestit iubitului ei, în septembrie 1985, că a fost violată de tânărul de 24 de ani, cu câteva luni în urmă, iar bărbatul a vrut să se răzbune.

Într-o noapte, împreună cu un prieten al său, de 19 ani, l-au atras pe violator pe un câmp, unde l-au împușcat de patru ori. Ulterior, cadavrul victimei a fost aruncat într-un puț din Villanueva de Perales, o localitate situată la 40 de kilometri de locul în care trăiau cei doi.

Femeia s-a implicat în crimă furnizându-le celor doi arma cu care agresorul ei a fost ulterior omorât.

La două zile după crimă, tată victimei a anunțat dispariția fiului său. În urma investigației au fost descoperiți cei doi bărbați cu care acesta își petrecuse ultimele clipe de viață. Deși inițial au negat implicarea în caz, cel mai tânăr dintre cei doi ucigași a mărturisit crima, la trei luni după tragedie. Acesta a indicat și locul unde se afla cadavrul.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Ulterior, s-au predat și Pilar și logodnicul acesteia.

Cei trei au fost condamnați, Pilar primind o pedeapsă de 30 de ani de închisoare, pe care însă nu a executat-o în totalitate.

Cazul a fost prezentat pe larg în cronicile vremii.

Ulterior, în anul 1992, Pilar s-a mutat la Avila. A intrat în lumea politică în anul 2012. Spune că a decis să facă acest pas după ce a descoperit că averea pe care o moștenise de la tatăl ei fusese luată de una din cele mai mari bănci din orașul Avila. Acum, ea candidează pentru funcția de primar al orașului, din partea partidului Podemos.

În cadrului formațiunii politice, trecutul lui Pilar este cunoscut, iar partidul o susține. „În prezent, Pilar nu are nicio problemă cu justiția, a plătit ce era de plătit. Aspirațiile sale politice sunt legitime”, a spus un reprezentant al partidului.

Citește și: Ce simte Gică Popescu când stă lângă Răzvan Burleanu, adversarul său în cursa pentru șefia FRF din 2014. „Nu vă doresc să trăiți ce am trăit eu”!

Close
Închide
  Close