Palatul Buckingham a început să trimită deja invitații apropiaților cuplului regal britanic, care sunt chemați să le fie alături reginei Elizabeta a II-a și prințului Philip cu ocazia împinirii a 70 de ani de căsnicie, scrie Daily Mail.
Pe data de 20 noiembrie, ziua în care în urmă cu 70 de ani cei doi își uneau destinele, regina Elizabeta a II-a, în vârstă de 91 de ani și prințul Philip, de 96 de ani, găzduiesc o cină la Palatul Windsor.
Ceremonia, cu toate că nu va fi una drandioasă, deschisă publicului, este una istorică deoarece niciun alt cuplu regal din istorie nu a ajuns la 70 de ani de căsnicie.
Nu vor exista festivități publice, spre deosebire de aniversările lor de argint, aur și diamante, care au fost marcate prin ceremonii religioase ținute la Westminster Abbey. Cei doi doresc să marcheze această aniversare printr-o cină alături de cei mai apropiați prieteni și membri ai familiei.
Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a confirmat că nu vor fi organizate sărbători publice oficiale, dar a refuzat să comenteze evenimentul „privat” găzduit de prințul Philip, care s-a retras anul acesta din viața publică, și Regina Elizabeta a II-a care a câștigat o avere din creșterea câinilor de rasă.
Recordul mondial pentru cea mai lungă căsătorie regală este deținut de prințul japonez Mikasa, care a murit anul trecut la vârsta de 100 de ani. El a fost căsătorit timp de 75 de ani cu Yuriko, prințesa Mikasa, care este 94 de ani.
În vara lui 1946, Prințul Filip a cerut-o în căsătorie pe Elisabeta. S-au căsătorit la 20 noiembrie 1947. Filip îi era văr de gradul doi, prin regele Christian al IX-lea al Danemarcei, și văr de gradul trei, prin regina Victoria. Înainte de căsătorie, Filip a renunțat la titlul de Prinț al Greciei și Danemarcei, a luat titlul de Lt. Filip Mountbatten, după numele mamei sale, a fost naturalizat britanic și s-a convertit la anglicanism. Chiar înainte de nuntă a fost numit Duce de Edinburgh și a primit titlul de Alteța Sa Regală.
Ceremonia fastoasă de nuntă a fost considerat o rază de soare după al doilea Răboi mondial și a fost salutat cu brașele deschise de britanici.
Citește și: Autorul coloanei sonore din serialul ”Umbre” a compus muzica din ”Butterfly Effect“ și ”Friends”. În tinerețe, a lucrat pe șantier și-a fost chelner