Show-ul de la PRO TV, Românii au talent, ajunge în această seară la cea de-a noua ediție din acest sezon. Iată câțiva dintre concurenții care vor urca pe scenă în ediția de diseară.
Alexandru Năsturică, la „Românii au talent”, sezonul 14
Un nume deja cunoscut în industrie, Năsturică, dar de această dată, Alexandru, are 20 de ani și este un muzician care provine dintr-una dintre cele mai apreciate familii. „Eu am început să studiez acordeonul de la vârsta de 6 ani, a fost o iubire pentru mine, care va fi nesfârșită. Viața mea nu ar fi la fel fără să am acordeonul în viață. În familia mea este o tradiție, din tată în fiu. Și studiez foarte mult.
Am lucrat cu unul dintre cei mai mari profesori de acordeon din țară. Merg la evenimente de la vârsta de 13 ani, iar de atunci am săptămânal măcar două. Să fiu în fața oamenilor, să le cânt îmi aduce o mare bucurie, o liniște sufletească. Am venit la emisiune pentru a arăta oamenilor cât de mult a evoluat acest instrument, dar și să fiu mai cunoscut. Muncesc enorm de mult acum că am terminat studiile”, ne-a spus acesta, dornic să arate că este la fel de bun ca și ceilalți din familia Năsturică.
Vlad Pînzari modelează plastilina la „Românii au talent”, sezonul 14
La 17 ani, un tânăr din Republica Moldova vrea să surprindă cu ceea ce face cu plastilina. Vlad Pînzari promite adevărate surpriză în această seară, pe scenă: „Mă uitam la videouri pe internet și din întâmplare am descoperit acest tip de activitate. Aveam materiale prin casă și am început să le folosesc pentru a face ceea ce vedeam. Am încercat să-mi dezvolt imaginația făcând personaje din jocuri populare – Clash of Clans.
Am o soră mai mică și mai făceam din lucrurile la care se uita ea. Îmi dezvoltam talentul și imaginația. Am deja 5 ani de când fac așa ceva, dar după vreo 3 ani simt că am ajuns la un nivel profesional. Acum pot să fac și fața unui om. Aș vrea să impresionez lumea cu talentul pe care-l dezvolt. Nu știu dacă a mai fost un astfel de talent, dar cred că aș putea face oamenii să privească cu atenție. Simt că lumea ar vrea să vadă ceva nou. Cred că ar fi o metodă de a-mi dezvolta talentul”.
Povestea lui Alex Niculae de la „Românii au talent”, sezonul 14
Nu va lipsi nici magia din această ediție. Alex Niculae are 25 de ani și a descoperit magia când era mic și se uita la televizor. A muncit mult și acum vrea să arate că merită să fie văzut: „Aveam undeva la 7-8 ani când am văzut o emisiune pe un post TV cu un magician mascat care dezvăluia trucuri. Mi-a plăcut atât de mult că voiam să le aflu secretele. La diverse zile de naștere la care cunoșteam magicieni, m-a atras cu atât mai tare să învăț arta lor.
De 10 ani muncesc cu adevărat și sunt magician, animator. Am talent, am recuzită, am scenariu, glume, tot ce-mi trebuie pentru show, dar trebuie să fiu și cunoscut. Iar la cea mai mare emisiune de talente, mi s-a părut momentul prielnic să fiu descoperit”.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 7Ansamblul Hecenii la „Românii au talent”, sezonul 14
Tot din Republica Moldova vor veni și cei 20 de membri ai Ansamblului Hecenii. Tinerii cu vârste între 13 și 18 ani muncesc enorm pentru pasiunea lor și vor să aducă energia lor către toți cei din sală, dar și de acasă. „Ansamblul a început activitatea cu 12 ani în urmă, cu un fost coregraf, iar eu l-am preluat de vreo șase ani. Dacă am număra toate grupele avem 80 de copii, iar astăzi am venit cu 20, cei care fac parte din grupa mare. Este destul de dificil să atragem copii să intre în Ansamblu deoarece interesul spre dansul popular este mai mare la fete și mai mic la băieți.
Eu sunt și fotbalist, și alături de băieții din echipă i-am atras și am făcut câteva repetiții. La început e mai dificil, apoi când se văd rezultatele pe scenă, cei mai mici sunt atrași. Sunt fotbalist la nivel amator, jucăm în campionatul Republicii Moldova. La fel și copiii din sat. Încercăm să comasăm aceste activități. Avem și un grup local prin care atragem investiții și am făcut un teren de sport.
Sunt implicat la nivelul comunității deoarece m-am atașat foarte mult de copiii din ansamblu, sunt ca frații și surorile mai mici și aș vrea să-i văd mai realizați. Încerc să înțeleg că nu toți au capacitatea de a dansa sau face fotbal, așa că vrem să includem cât mai multe activități ca fiecare copil să fie promovat și implicat. Am venit aici cu un scop, ne dorim să fim învingători.
Cu toate acestea, partea financiară ne-a atras deoarece noi nu avem condiții pentru a ne desfășura activitatea, nici măcar o sală în care să putem face. Totul se face la nivel de Casă de Cultură, care nu a mai avut reparații. Copiii au venit cu ideea să participăm”, povestește Denis, coordonatorul grupului.