MENIU CAUTĂ
01 Mar. 2010 12:37

4 reţete de post

Distribuie

4314-227369-snitzel.jpgŞniţel din soia

Ingrediente: o pungă de soia pentru şniţele, delikat, pesmet, ulei pentru prăjit.

Preparare: se pun şniţelele din soia la fiert în apă cu delikat, timp de 30 de minute. Apoi se scurg, se presează ca să se elimine excesul de lichid, se dau prin pesmet şi se prăjesc într-o tigaie de teflon, cu puţin ulei.

4314-227370-supa.jpgSupă de roşii

Ingrediente: un litru de suc de roşii, o ceapă, un morcov, o ţelină, un ardei gras, 50 ml ulei de măsline, o legătură de pătrunjel, sare.

Preparare: morcovii, ţelina şi ceapa se spală, se curăţă, se taie în bucăţi si se pun pe foc cu sare şi cu ulei. După ce legumele au fiert pe jumătate, se pun ardeii tăiaţi felii şi sucul de roşii. Când sunt gata, se mixează tot conţinutul în blender. Apoi se condimentează cu sare şi se adaugă pătrunjel.

4314-227371-cartofi.jpgCartofi copţi

Ingrediente: zece cartofi noi, 60 g margarină, două cepe, o mână de rozmarin, sare.

Preparare: cartofii se spală bine, apoi se crestează un pic. În crestătură se aşază un strop de margarină, o frunzuliţă de rozmarin şi sare.

Se împachetează fiecare cartof şi fiecare ceapă în folie de aluminiu, se aşază într-o tavă şi se coc în cuptor cam 45 de minute. Se verifică cu o furculiţă: dacă intră uşor în cartof, înseamnă că sunt gata.

4314-227372-oradegatit.jpg

4314-227373-ananas.jpg4314-227374-liana.jpgReţeta săptămânii: Ananas cu fructe de mare

”Mă numesc Liana Toma şi sunt din Timişoara. Vreau să particip la concursul de gătit cu o reţetă afrodiziacă, acum că tot suntem în luna îndrăgostiţilor”

Ingrediente: un ananas, 130 g de orez, doi dovlecei, o ceapă, un ardei gras, un morcov, 200 g de fructe de mare fierte, pătrunjel, margarină, sare, piper, curry.

Preparare: se taie ananasul în două, iar o jumătate se scobeşte. Se pun în robot toate legumele. Fructele de mare gata fierte se amestecă cu orezul prefiert. Legumele, orezul şi fructele de mare şi câteva cubuleţe de ananas se condimentează cu sare, piper şi curry.

Apoi, într-un vas de Jena tapetat cu margarină, se adaugă compoziţia, 200 ml de apă şi se dă la cuptor 40 de minute. După ce s-a făcut, se umple jumătatea de ananas scobită cu această compoziţie.

Comentarii