Îngheţată cu miere
Ingrediente: 250 g pepene roşu tăiat cubuleţe, o linguriţă de miere, un praf de scorţişoară, câteva pişcoturi.
Mod de preparare: pepenele roşu, mierea şi scorţişoara se amestecă în blender. Pasta obţinută se bagă la congelator pentru trei ore. Se serveşte într-o cupă sau într-un pahar cu picior şi se decorează cu pişcoturi.
Platou cu brânză şi castraveţi
Ingrediente: doi castraveţi, 150 g şuncă, 200 g brânză degresată, câteva fire de pătrunjel, o lingură de seminţe de floarea-soarelui, sare, câteva biluţe din pepene galben, seminţe de susan, un ardei roşu.
Mod de preparare: castraveţii se taie în bucăţi de circa şapte centimetri şi se scobesc în interior. Şunca se taie cubuleţe şi se amestecă apoi cu brânza degresată, cu pătrunjelul tocat mărunt şi cu seminţele de floarea-soarelui. Cu această pastă se umplu castraveţii, apoi se aşază pe o farfurie. Se servesc cu biluţe din pepene galben, care se fac cu ajutorul uneu linguriţe şi care se dau prin seminţe de susan. Se decorează cu fâşii de ardei roşu.
Aperitiv cu brânză feta
Ingrediente: două felii de pepene roşu, 200 g brânză feta, o lingură de seminţe de pin, câteva frunzuliţe de mentă.
Mod de preparare: se curăţă pepenele de coajă şi de sâmburi şi se taie cubuleţe. Se aşază pe o farfurie, iar deasupra se pun cubuleţele de brânză feta. Se decorează cu seminţe de pin şi cu frunze de mentă.
Suc cu mentă
Ingrediente: cinci linguri miere, un kilogram miez de pepene roşu, cinci cuburi de gheaţă şi câteva frunzuliţe de mentă.
Mod de preparare: miezul de pepene roşu se pasează. Pulpa rezultată se amestecă cu mierea. Apoi se agită un minut şi se toarnă într-un pahar în care se pun cele cinci cuburi de gheaţă. Se decorează cu frunzuliţe de mentă.
Prosciuto melone
Ingrediente: 400 g prosciuto crudo, un pepene galben, scobitori.
Mod de preparare: pepenele se taie în două, se curăţă de seminţe şi de coajă, apoi miezul se porţionează în formă de cubuleţe. Fâşiile de prosciuto se împăturesc şi se fixează cu scobitori deasupra cuburilor de pepene.