Ei bine, un fier de călcat este necesar în orice casă. Nu vrei să ieși din casa plin de cute pe haine ca și cum le-ai fi luat direct de pe uscător. Arată neîngrijit și vei face o impresie deloc bună oamenilor cu care te vei întâlni. În plus, hainele călcate dau dovadă de stil și bun gust, așa că asigură-te că citești acest articol înainte de a îți alege un fier de călcat.

Cum alegi un fier de călcat

Poate nu știai, dar există multe tipuri de fiare de călcat. Sunt cele clasice, cu călcare uscată, cele verticale, cu aburi sau chiar cele de voiaj.

Fierul cu călcare uscată, adică acel fier clasic, este ușor de folosit și are câteva caracteristici de bază. De regulă, trebuie să stropești hainele înainte de a le călca, dar multe au această opțiune inclusă. Un buton pulverizează apă pe haine, apoi căldura din fier îndreaptă orice cută și haina rămâne călcată.

Cele mai multe fiare de călcat cu aburi au în interior un mic recipient cu apă, care produce abur pentru a umezi hainele în timp ce le calcă.

Acest tip de fiare de călcat sunt un pic mai scumpe decât cele uscate. Pe lângă aceste funcții, fiarele de călcat cu aburi sunt prevăzute cu funcții precum oprirea automată, mecanism de autocurățare, protecție de siguranță la supraîncălzire etc.

Dosarul Mineriadei. Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, la Parchetul General. Iliescu ar putea fi audiat acasă. UPDATE
Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, la Parchetul General. Iliescu ar putea fi audiat acasă. UPDATE

Cu toate acestea, aceste caracteristici pot diferi în funcție de mărci și modele.

Fiarele de călcat sunt alcătuite din plastic dur și metal. Atunci când cumperi un fier de călcat, cel mai important lucru de luat în considerare este dimensiunea mânerului. Un mâner care este prea mare poate fi incomod, mai ales dacă îți calci toate hainele deodată.

Fiarele de călcat cu baze metalice mari sunt destul de grele. Cele mai multe dintre modelele mai noi sunt ușoare și nu pun prea multă încărcătură pe brațul tău. Atunci când cumperi un fier de călcat, poți lua în considerare acest aspect pentru a vedea dacă fierul pe care îl cumperi este confortabil și ușor de ridicat. Fiarele de călcat cu aburi pot fi un pic mai grele decât cele uscate. Reversul medaliei la un fier de călcat greu este că nu trebuie să pui multă presiune în timp ce calci.

Un exemplu clasic este acest fier de călcat clasic Tefal Express Steam, care are jet de abur și o talpă ceramică. Acest tip de fier de călcat are o performanță bună a aburului și se încălzește rapid.

Cum alegi un fier de călcat - Fier de călcat Tefal Express
Fier de calcat Tefal Express Steam FV2835E0, 2400W, Jet de abur 160 g/min, abur variabil 0-35 g/min, 270 ml, violet
România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice
Recomandări
România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice

Atunci când alegi un fier de călcat, nu uita că, dacă puterea este mai mare, performanța este mai bună. Acest lucru înseamnă că fierul de călcat de mare putere se va încălzi foarte repede și va ajuta la îndepărtarea cu ușurință a cutelor de pe haine.

Deși fiarele de călcat cu putere mai mare sunt mai scumpe, te poți gândi la faptul că îți va călca hainele mai rapid, deci va consuma mai puțin și va fi o achiziție mai eficientă pentru viitor.

De exemplu, acest fier de călcat Tefal Ultimate Pure are o putere de 3200 W, jet de aburi, dar și sistem de protecție împotriva calcarului.

Cum alegi un fier de călcat - Fier de călcat Tefal Ultimate Pure
Fier de calcat Tefal FV9844E0 Ultimate Pure

Fier de călcat vertical

Dacă ești o persoană comodă și îți place să faci lucrurile rapid și eficient, un fier de călcat vertical este ideal pentru tine. Este ideal pentru călcat rapid bluze, tricouri, cămăși sau pantaloni.

Acest aparat de călcat vertical Heinner îți va ușura viața. Este un aparat ușor pe care îl poți folosi foarte rapid pentru a îți călca hainele înainte de a pleca de acasă. Este ideal pentru persoanele care au un stil de viață ocupat și care totuși vor să arate bine atunci când ies din casă.

Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”
Recomandări
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”
Cum alegi un fier de călcat - Fier de călcat Heinner
Aparat de calcat vertical Heinner HGS-1600BK, 1630 W, rezervor detasabil 250ml, Negru

Dacă vrei ceva la fel de ușor, dar profesional, atunci îți recomandăm acest aparat de călcat vertical cu abur Daewoo. Are display LCD, o capacitate de 2,1 litri și 2000 de W. Cu un debit de abur de 40g/minut, acest aparat îți va lăsa chiar și cele mai dificile țesături apretate.

Cum alegi un fier de călcat - Aparat de calcat vertical cu abur Daewoo DGS2000
Aparat de calcat vertical cu abur Daewoo DGS2000, 2000 W

Este ușor de folosit și poate călca materiale precum mătase, lână, bumbac sau fibre chimice. Odată cu eliminarea cutelor, acest aparat are și un efect de curățare și sterilizare datorită aburului.

Dacă bugetul tău este unul mai mic, acest aparat de călcat vertical cu abur Daewoo este făcut pentru tine. Are o putere mai mică decât cel anterior, dar își face treaba la fel de bine. Vine cu o rezervă de apă care se încălzește și formează aburul care vine pe furtun și suportul cu care calci. Hainele stau ca în șifonier datorită umerașului și le poți călca foarte comod și rapid.

Cum alegi un fier de călcat - Apărat de călcat vertical cu abur Daewoo
Aparat de calcat vertical cu abur Daewoo DGS1600DP, 1600 W

Fier de călcat cu aburi

Un fier de călcat cu aburi este investiția ideală dacă obișnuiești să calci toate hainele, lenjeria de pat și/sau prosoapele. Este excelent și dacă ai un bebeluș, datorită capacității sale de a steriliza hainele micuțului.

Pentru un buget generos, acest fier de călcat cu aburi de la Rowenta este o investiție extrem de bună. Are o putere de 3100 de W, o capacitate a rezervorului de apă de 0,35 l, o talpă din Inox cu microsteam 400 Laser și un debit de 60g/min.

Cum alegi un fier de călcat - Fier de călcat Rowenta
Fier de calcat Rowenta DW9240F1, 3100 W

În plus, are 5 reglaje electronice de abur și temperatură și un mâner ergonomic.

O altă alegere populară, dar mult mai prietenoasă cu bugetul, este fierul de călcat cu aburi Tefal Express Steam. Are o putere de 2400 de W

Cum alegi un fier de călcat - Fier de călcat Express Steam
Fier de calcat Tefal Express Steam FV2837E0, 2400 W

Dacă pentru tine călcatul este unul dintre acele lucruri extrem de importante, această stație de călcat cu boiler Philips PerfectCare este super performantă. Are 2700 W, o capacitat de abur de 165g/min, un rezervor de 1,8 l, detrartare și un jet de abur de 600 g.

Cum alegi un fier de călcat - Staţie de călcat Philips PerfectCare
Statie de calcat cu boiler Philips PerfectCare Elite Advanced GC9682/80, 2700W

Fier de călcat de voiaj

Dacă îți place să schimbi ținutele des în vacanță ori pleci des în călătorii de afaceri, atunci știi cât de important este să ai mereu la îndemână un fier de călcat. Sigur, există și alte metode prin care poți scăpa de cutele de pe haine, dar presupun mult efort și s-ar putea să le strici.

Cel mai bine este să investești într-un fier de călcat de voiaj pe care îl poți lua cu tine oriunde. Îl poți lua chiar și la birou, ca atunci când ai o ședință sau o întâlnire să îți poți călca micile cute de pe haine. Nu uita să le dai jos când faci asta, ca să nu se întâmple vreun accident.

Acest aparat de călcat vertical portabil de la Philips este o adevărată comoară. Nu doar pentru că este ieftin, dar te și ajută să scapi de cutele nedorite și este suficient de puternic încât să îți calce hainele preferate.

Cum alegi un fier de călcat - Aparat de călcat portabil Pihilips
Aparat de călcat vertical portabil Philips STH7020/20 Seria 7000, 1500W

O altă variantă este acest fier micuț de călcat de voiaj. Îți poate netezi hainele în doar 3 minute. Are un corp compact, astfel încât nu ocupă prea mult loc în bagaj. Include un rezervor de apă și poți călca orice haină. În plus, are o funcție de pulverizare cu apă cu o singură atingere.

Cum alegi un fier de călcat - Fier de călcat portabil
Fier de calcat, Portabil, Calcare verticala si orizontala, Pentru calatorii

Aparatul de călcat vertical cu abur Daewoo are 1500 W și o capacitate de abur de 60 g/minut. Este versiunea specializată a unui fier de călcat clasic. Ușor de manevrat și de pus în bagaj, acest fier de călcat are rezultate bune și pe materiale mai rigide. Se încinge rapid, în 30 de secunde și are o eficiență similară cu un fier de călcat clasic.

Cum alegi un fier de călcat - Aparat de călcat vertical cu abur Daewoo
Aparat de calcat vertical cu abur Daewoo DGS1500PK, 1500 W, 280 ml, Abur 60 gr/min, Alb/Roz

Să ai hainele călcate este o dovadă că ai grijă de tine. Asigură-te că nu ai cute pe cămașă, rochie sau sacou. Hainele sunt adesea cartea ta de vizită, mai ales dacă vorbim despre întâlniri de afaceri și ședințe importante cu parteneri. Investește în fierul de călcat cel mai potrivit pentru stilul tău de viață și bucură-te de achiziție pentru mult timp.

Vezi şi frigidere la ofertă de Black Friday 2022!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

cobra   •   09.11.2022, 11:06

Stiu IO tanti.... DUPA CULOARE.... verde inseamna ca iarna..nu-i ca vara! Nu, nu vreau cadou un fier de cal-cat... ca platesc mult la firma ai din franta..sau ce mai conteaza de unde...bine ca nu ramane profitul in Ro

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
FANATIK.RO
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Wow! Cum arată Noelle Vlasov, numită „cel mai frumos copil din România”, la 19 ani. S-a stabilit în Londra și a devenit vegană
Viva.ro
Wow! Cum arată Noelle Vlasov, numită „cel mai frumos copil din România”, la 19 ani. S-a stabilit în Londra și a devenit vegană
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
GSP.RO
Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
FANATIK.RO
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Știrileprotv.ro
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
Unica.ro
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
O tânără de aproximativ 20 de ani s-a aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Brașov. Femeia ar fi născut recent
Observatornews.ro
O tânără de aproximativ 20 de ani s-a aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Brașov. Femeia ar fi născut recent
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli
HOROSCOP
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI