Cuprins:
Despre drojdia de bere
Drojdia de bere este, de asemenea, utilizată ca supliment nutritiv. Este o sursă bogată de crom, care vă poate ajuta corpul să mențină nivelurile normale de zahăr din sânge. Este, de asemenea, o sursă de vitamine B.
Drojdia de bere este considerată un probiotic și este utilizată pentru a ajuta digestia.
Drojdia de bere conține organisme mici (microflora) care ajută la menținerea bunei funcționări a tractului digestiv.
Drojdia de bere este un supliment nutritiv și poate crește nivelul de energie și întări sistemul imunitar. Este o sursă bogată de:
- crom
- proteină
- seleniu
- potasiu
- fier
- zinc
- magneziu
Este, de asemenea, o sursă excelentă de următoarele vitamine B:
- tiamină (B1)
- riboflavină (B2)
- niacină (B3)
- acid pantotenic (B5)
- piridoxină (B6)
- acid folic (B9)
- biotină (B7)
Beneficiile drojdiei de bere
Ajută la tratarea unor tulburări ale tractului digestiv
Caracteristicile probiotice ale drojdiei de bere pot face din aceasta o modalitate eficientă de prevenire a diareei. A fost utilizată pentru tratarea altor tulburări ale tractului digestiv, inclusiv.
- diaree cauzată de antibiotice
- diareea călătorului
- sindromul colonului iritabil
- colita clostridium difficile
- intoleranță la lactoză
Ajută la sănătatea pielii și a părului
Drojdia de bere poate oferi energie și poate ajuta la menținerea sănătății pielii, părului, ochilor și gurii. Poate fi eficientă în susținerea sistemului nervos și îmbunătățirea sistemului imunitar.
Cromul din drojdia de bere poate ajuta la controlul nivelului de zahăr pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 2 prin îmbunătățirea toleranței la glucoză.
Drojdia nutrițională este o sursă excelentă de vitamine, minerale și proteine de înaltă calitate. De obicei, un sfert din ceașca de drojdie nutrițională conține:
- 60 de calorii
- 8 grame (g) de proteine
- 3 g de fibre
- 11,85 miligrame (mg) de tiamină sau vitamina B1
- 9,70 mg de riboflavină sau vitamina B2
- 5,90 mg de vitamina B6
- 17,60 micrograme (mcg) de vitamina B12
Crește energia
În timp ce unii producători întăresc drojdia nutrițională cu vitamina B12, nu toți o fac, deci este mai bine să verificați eticheta. Vitamina B12 poate ajuta la creșterea energiei, deoarece o deficiență a acestei vitamine poate duce la slăbiciune și oboseală.
Drojdia nutrițională poate fi deosebit de utilă pentru vegetarieni și vegani.
Adulții au nevoie de aproximativ 2,4 mcg de vitamina B12 pe zi.
Sprijină sistemul imunitar
Tulpina de drojdie poate sprijini sistemul imunitar și reduce inflamația rezultată din infecția bacteriană. Poate fi, de asemenea, utilă în tratarea diareei.
Îmbunătățește sensibilitatea la glucoză
În timp ce unii oameni cred că drojdia nutrițională îmbunătățește sensibilitatea la glucoză la persoanele cu diabet de tip 2, studiile încă nu au dovedit acest lucru.
Cu toate acestea, unele cercetări privind drojdia îmbogățită cu crom, care este de obicei drojdia de bere, au descoperit că acest tip de drojdie ar putea scădea nivelul glicemiei și colesterolului în post într-un model animal.
Ajută în tratarea infecţiilor tractului respirator superior
Unele persoane folosesc drojdia de bere pentru a trata răceala comună, gripa și alte infecții ale tractului respirator superior. Nu este clar modul în care drojdia de bere poate combate aceste infecții.
Unii susținători consideră că stimulează răspunsul imunitar într-un mod care ajută organismul să se „trateze singur”. Primele dovezi arată că ar putea fi ceva în acest sens.
Alte dovezi sugerează, de asemenea, că suplimentele de drojdie de bere pot face ca infecțiile tractului respirator superior să fie mai puțin severe dacă sunt luate după îmbolnăvire.
Susține o sarcină sănătoasă
Drojdia nutrițională poate susține, de asemenea, o sarcină sănătoasă. Grupul de lucru pentru serviciile de prevenire din Statele Unite recomandă tuturor femeilor care planifică o sarcină să ia 400-800 mcg de acid folic pe zi pentru a preveni anomaliile congenitale și pentru a sprijini creșterea fătului.
Producătorii întăresc frecvent drojdia nutrițională cu acid folic, ceea ce poate face din acest aliment un supliment util pentru femeile însărcinate.
Unele mărci de drojdie de bere pot conține mai mult decât o porție standard de acid folic, de aceea persoanele ar trebui să consulte un medic înainte de a-l utiliza ca supliment.
Efectele secundare ale drojdiei de bere
Înainte de a lua drojdia de bere, ar trebui să discutați cu medicul sau farmacistul. Suplimentele precum drojdia de bere pot interacționa cu anumite medicamente.
Efectele secundare ale drojdiei de bere sunt, în general, ușoare. Cele mai frecvente efecte secundare sunt excesul de gaze, balonarea și durerile de cap asemănătoare migrenei.
Cum se consumă drojdia de bere?
Drojdia de bere este disponibilă sub formă de pulbere, fulgi, lichid sau tablete. Este, de asemenea, un ingredient găsit în bere și în unele tipuri de pâine.
Doza medie pentru adulți este de una până la două linguri pe zi. Poate fi adăugată în alimente sau amestecată cu apă, suc sau shake-uri.
Sub formă de pulbere poate fi luată singură sau adăugată la alimente sau băuturi.
Este important să discutați cu un medic și să luați inițial doze mai mici de drojdie de bere pentru a verifica posibilele efecte secundare.
Alimentul pe care trebuie să-l consumi mai des, în orice anotimp. Ce beneficii uimitoare are.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!