MENIU CAUTĂ

Înainte de a-i cumpăra încălţări copilului tău, măsoară-i picioruşele!

Distribuie
  • Măsoară talpa copilului stând în picioare. Aceasta se extinde în lungime cât şi în lăţime atunci când suportă greutatea corpului.
  • Ia măsura ambelor picioruşe, căci unul poate fi mai mare decât celălalt. Nu te îngrijora, este normal! Asigură- te că alegi încălţămintea în funcţie de piciorul care are dimensiunea mai mare. În general, diferenţa de lungime între mărimi este de 8 milimetri, iar între jumătăţi de măsură, de 4 milimetri. Asigură- te că pantofii pe care îi cumperi pentru copilul tău au măcar 8 milimetri spaţiu în partea din faţă.

Seara, vezi dacă l-au bătut pantofii

  • Şi lăţimea piciorului trebuie măsurată, nu doar lungimea. Ţine cont de asta când cumperi pantofiori şi ai grijă ca încălţămintea să fie mai lată cu 6 mm decât piciorul copilului.
  • Uită-te cât e de groasă e glezna copilului. Grosimea e corelată cu lăţimea, aşadar un picior mai gros are nevoie de un pantof mai larg.
  • Analizează dunga pe care o face pantoful deasupra. Dacă nu e dreaptă, pantoful e mare.
  • Verifică-i picioruşele seara, după ce a purtat pantofi noi, pentru a te asigura că nu are degetele roşii sau umflate şi nu are semne de frecare.

Talonetele corectează platfusul

În cazul în care micuţul tău are platfus, este indicat să foloseşti talonete pentru corectarea acestui defect. Acestea sunt bucăţi de carton sau de silicon fixate în interiorul încălţămintei. Pot fi comandate la mai multe spitale din ţară şi din Bucureşti, în funcţie de indicaţiile medicului ortoped.

Pont!

Asigură-te că unghiile copilului sunt mereu tăiate, pentru a împiedica frecarea de pantofi şi rănirea picioarelor micuţului tău.

Comentarii