Preparare: se pune drojdia la înmuiat cu puţin zahăr. Se separă gălbenuşurile de albuşuri şi se bat pe rând. Se încălzeşte laptele foarte puţin, împreună cu zahărul. Apoi se face aluatul amestecând făina, drojdia, gălbenuşurile şi laptele turnat uşor, până se încorporează.
La final, se adaugă albuşurile, esenţa de vanilie şi două linguri de ulei şi se frământă uşor. Se lasă la dospit o jumătate de oră, până îşi dublează volumul. Se taie apoi câte o bucată, se întinde, se decupează din ea cerculeţe cu paharul, iar în mijloc, găuri, cu un dop de la o sticlă de plastic.
Se rumenesc pe ambele părţi, apoi se scot pe serveţele, ca să se absoarbă surplusul de ulei. Gogoşile se ornează cu alune şi cocos, după ce au fost trecute prin ciocolată, sau se pudrează doar cu zahăr amestecat cu scorţişoară.
Concurs
Prietenii îţi laudă ciorbele şi mâncărurile pe care le faci? ţi se spune că nimeni nu te întrece, când e vorba de prăjituri? Dacă răspunsul la aceste întrebări este “da”, atunci e clar că eşti un expert sau o expertă în tainele bucătăriei.
Fă-ţi o fotografie cu mâncarea care îţi iese cel mai bine şi trimite- o, împreună cu reţeta şi cu datele tale personale, pe e-mail la retete@libertatea. ro sau pe adresa Ziarul Libertatea, supliment Reţete, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti şi poţi câştiga un premiu oferit de Libertatea şi de Carrefour.