MENIU CAUTĂ
26 Iul. 2017 13:00

(P) Revelion de poveste printre temple și piramide, în Egipt

Distribuie

Egipt, tărâm legendar aflat în nordul Africii, este una dintre cele mai populare, mai atractive și mai vizitate țări de pe „Continentul Negru”. Țara faraonilor și a piramidelor este un loc ofertant indiferent de anotimp care te duce într-o mulțime de direcții și pune la dispoziția ta nenumărate vestigii istorice și locuri adaptate vremurilor cotidiene.

Alege un circuit exotic de revelion în Egipt, de la Europa Travel, turoperatorul low cost din România, cate te întampină cu cele mai mici tarife și servicii turistice complete, într-un circuit care îți va descoperi cele mai de seamă atracții, făcând trecerea dintre ani un adevărat spectacol.

Atracții într-o capitală de renume

Cairo face parte din topul cele mai populare metropole ale lumii. Citadela, al cărei nume în arabă înseamnă „Cuceritorul” sau „Învingătorul”, este cea mai mare a continentului african. Atracțiile turistice sunt la tot pasul și răsar de peste tot în calea vizitatorilor. Pentru o splendidă privire de ansamblu mergi în Turnul Cairo, amplasat pe Insula Gezira, la nord de Muzeul de Artă Modernă. Are o înălțime de 187 de metri și se povestește că a fost construit imitând forma unei plante lotus.

Necropola din Giza, cea mai vizitată dintre toate atracțiile turistice din Egipt și poate chiar din lume, atrage mii de turiști în fiecare zi, pentru a descoperi piramidele amplasate la periferia orașului Cairo, construite pe o perioadă de trei generație, prima fiind cea a lui Keops, ccea mai mare piramidă construită vreodată, fiind singura minune antică ce a rezistat timpului.

Piramida Roșie din Dashur are cea mai mare bază, după cea a lui Keops de la Giza, și conține peste 160 de straturi de piatră. Parcul Al-Azhar din Cairo face parte din cele mai mari 60 de spații din lume și a costat aproximativ 30 de milioane de euro. Este căutat de turiști pentru că este înconjurat de cele mai vechi cartiere ale orașului. Moscheea Albastră sau Moscheea Ibrahim Agha este situată în cartierul Tabbana, din partea islamică a orașului, și se află împrejumită de un complex funerar cu mausolee.

Simboluri și destinații deosebite ale Egiptului

Al doilea oraș ca importanță din Egipt este Alexandria, cu al său celebru Far construit în secolul al III-lea înainte de Hristos, pe Insula Pharos. În timpurile de demult, din cauza țărmurilor periculoase ale Alexandriei, care provocau multe accidente maritime, a apărut ideea construirii acestui Far, care ghida navele către direcția corectă a portului. Două mari cutremure, din 1303 și 1323, au distrus construcția măreață, iar niște scafandri au găsit o parte din ruine, în mare, în 1994.

Relaxare cu iz exotic

Una dintre cele mai cunoscute stațiuni ale Mării Roșii este Hurgada, locul unde plajele sunt idilice, datorită nisipului fin-auriu și a apei albastre, una dintre cele mai limpezi din lume. Spectaculoasă este și Insula Gifton, o grădină uriașă de corali, care oferă un desfătare vizuală atât la suprafață, cât și în adâncuri, pentru cei interesați de scufundări.

În plus, o croazieră pe Nil este o modalitate excelentă pentru a descoperi din comorile Egiptului de Sus, navigând între Luxor și Aswan, cu o seamă de excursii la situri istorice și puncte de interes de-a lungul traseului. De altfel, cei mai mulți turiști care s-au bucurat de această croazieră îți vor spune că vizita în Egipt este incompletă fără această experiență.

Oferte Speciale Revelion exotic Egipt – Tarif: 609 Euro/persoana, 11 zile (3 nopti in Cairo, 1 noapte pe tren Aswan – Cairo, 3 nopti in Hurghada, 3 nopti pe vas de croaziera 5*), cazare la hoteluri de 4* cu mese prevazute in program, transport avion, bilete intrare obiective turistice, asistenta turística in limba romana,  ghid local. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Comentarii