Rețetă de pască fără aluat

Ingrediente pască fără aluat

(pentru o formă rotundă de 20 cm)

  • 4 ouă medii;
  • 80 grame îndulcitor praf;
  • 125 grame iaurt natural degresat (2% grăsimi);
  • 50 grame amidon de porumb;
  • 500 grame de brânza de vaci degresată;
  • 25 de grame de gluten;
  • coajă rasă de la o lămâie mare;
  • 1/2 plic praf de copt;
  • esență de vanilie;
  • esență de lămâie.

Cum se face pasca fără aluat

Se separă gălbenușurile de albușuri. Se mixează albușurile cu un praf de sare, până se obține o spumă fermă. Într-un vas separat se mixează gălbenușurile, amestecate cu îndulcitorul, până când se deschid la culoare și își dublează volumul. În gălbenușurile mixate se încorporază cu grijă brânza de vaci degresată foarte bine scursă și iaurtul.

Se amestecă amidonul, glutenul și praful de copt și se cern. Se încorporează mixul de amidon, praful de copt și gluten în compoziția de gălbenușuri și amestecăm cu grijă, de jos în sus. Se adaugă și albușurile mixate în aluatul format și se amestecă cu grijă, tot de jos în sus. Se adaugă coaja de lămâie rasă și esențele. Se obține un aluat pufos și foarte parfumat. Se tapetează forma cu hârtie de copt trecută printr-un jet de apă și ulterior stoarsă foarte bine.

Se adaugă aluatul și îl nivelăm cu grijă. Se coace pasca în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 40-45 de minute. După ce s-a copt, se scoate din cuptor, se lasă pasca fără aluat să se răcească în formă (circa 5 minute), apoi se răstoarnă pe un grătar și o lăsăm să se răcească complet. Ideal ar fi, după ce s-a răcit complet, să puneți pasca la rece până a doua zi, astfel feliile se taie mult mai frumos.

Sursă rețetă: Retete.unica.ro

Pască rapidă fără aluat

Ingrediente pască rapidă fără aluat

  • 5 linguri de făină;
  • 800 g brânză de vaci;
  • 200 ml smântană;
  • 1 plic de budincă de vanilie;
  • 200 g de zahăr pudră brut;
  • 5 ouă;
  • 1 linguriță de praf copt;
  • vanilie;
  • 2 mâini de stafide puse la hidratat în apă călduță cu miere (sau zahăr);
  • vanilie.

Mod de preparare

Se amestecă brânza cu smântâna, gălbenușurile și zahărul pudră. Praful de budincă de vanilie, făina și praful de copt se amestcă, apoi se încorporează și ele. Se adaugă vanilia și stafidele, se amestecă, iar la final se încorporează și albușurile bătute spumă. Aluatul se poate pune în orice formă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă cuptor, la foc mic,  până se rumenește deasupra și chiar dacă pare necoaptă la mijloc o scoatem. Se va întări când se va răci.

Pască fără aluat cu brânză dulce și stafide

Ingrediente pască fără aluat cu brânză dulce și stafide

  • 750 grame brânză dulce (putem adauga, opțional, și un pic de mascarpone)
  •  250 grame stafide
  •  5 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 200 ml smântână,
  • 2 linguri griș
  • 250 grame praf de budincă de vanilie
  • 70-100 grame unt topit și răcit
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • coaja de lămâie dată de răzătoare
  • 1 pliculeț praf de copt

Cum faci pască fără aluat cu brânză dulce și stafide

Albușurile se separă de galbenușuri și se bat spumă. Brânza, zahărul, gălbenușurile, grișul, praful de budinca și aromele se amestecă la blender. Se dizolvă praful de copt în puțină zeamă de lămâie și se adaugă în compoziție. La final, se pun stafidele și albușurile bătute spumă. Se amestecă cu grijă compoziția, care trebuie să aibă consistența unei smântâni groase. Se lasă la cuptor până prinde o crustă aurie.

Rețetă de pască fără aluat, cu brânză și vanilie

Ingredientepască fără aluat, cu brânză și vanilie

  • 1 kg brânză dulce de vaci;
  • 250 ml smântână;
  • 6 ouă;
  • 250 g zahăr;
  • 6 linguri de griș;
  • 1-2 plicuri budincă de vanilie;
  • 1 plic praf de copt;
  • coaja de la o lămâie;
  • 150 g stafide

Mod de preparare pască fără aluat, cu brânză și vanilie

Se amestecă brânza cu zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, praful de budincă și praful de copt, smântână, grișul, stafidele, galbenușurile de ou și albușurile bătute spuma.

Se tapetează o formă rotundă de tort cu hârtie de copt, se toarnă compoziția și se bagă la cuptor. Se lasă aproximativ o oră la copt.

Sursa: Libertatea pentru femei

Nu uita! De la masa de Paște nu trebuie să lipsească bucatele tradiționale: friptura de miel, ciorba de miel, drob de miel.

Urmărește-ne pe Google News
Abia eliberat din pușcărie, un fost fotbalist din Liga 1 a plecat în Anglia și lucrează ca livrator: "Ce sunt, animal?! Ce am văzut acolo m-a șocat"
PARTENERI - GSP.RO
Abia eliberat din pușcărie, un fost fotbalist din Liga 1 a plecat în Anglia și lucrează ca livrator: "Ce sunt, animal?! Ce am văzut acolo m-a șocat"
Ce a scris în biletul de adio tânăra polițistă care s-a sinucis în gara din Strehaia. Ți se rupe sufletul
Playtech.ro
Ce a scris în biletul de adio tânăra polițistă care s-a sinucis în gara din Strehaia. Ți se rupe sufletul
Poliţistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni a recunoscut scena cu bocancul. Cum îşi justifică, însă, gestul
Observatornews.ro
Poliţistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni a recunoscut scena cu bocancul. Cum îşi justifică, însă, gestul
Horoscop 21 ianuarie 2022. Capricornii sesizează avantajele contextului, dar nu le pot fructifica, pentru că sunt incomplete
HOROSCOP
Horoscop 21 ianuarie 2022. Capricornii sesizează avantajele contextului, dar nu le pot fructifica, pentru că sunt incomplete
Țările cu cele mai puternice armate din lume. Pe ce loc se clasează România
Știrileprotv.ro
Țările cu cele mai puternice armate din lume. Pe ce loc se clasează România
Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre fostul patron al lui Poli Timişoara
Telekomsport
Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre fostul patron al lui Poli Timişoara
AZI PENTRU MÂINE. La ce să ai grijă și acum, chiar dacă sărbătorile s-au terminat
PUBLICITATE
AZI PENTRU MÂINE. La ce să ai grijă și acum, chiar dacă sărbătorile s-au terminat