Cuprins:
Rețetă de pască fără aluat
Ingrediente pască fără aluat
(pentru o formă rotundă de 20 cm)
- 4 ouă medii;
- 80 grame îndulcitor praf;
- 125 grame iaurt natural degresat (2% grăsimi);
- 50 grame amidon de porumb;
- 500 grame de brânza de vaci degresată;
- 25 de grame de gluten;
- coajă rasă de la o lămâie mare;
- 1/2 plic praf de copt;
- esență de vanilie;
- esență de lămâie.
Cum se face pasca fără aluat
Se separă gălbenușurile de albușuri. Se mixează albușurile cu un praf de sare, până se obține o spumă fermă. Într-un vas separat se mixează gălbenușurile, amestecate cu îndulcitorul, până când se deschid la culoare și își dublează volumul. În gălbenușurile mixate se încorporază cu grijă brânza de vaci degresată foarte bine scursă și iaurtul.
Se amestecă amidonul, glutenul și praful de copt și se cern. Se încorporează mixul de amidon, praful de copt și gluten în compoziția de gălbenușuri și amestecăm cu grijă, de jos în sus. Se adaugă și albușurile mixate în aluatul format și se amestecă cu grijă, tot de jos în sus. Se adaugă coaja de lămâie rasă și esențele. Se obține un aluat pufos și foarte parfumat. Se tapetează forma cu hârtie de copt trecută printr-un jet de apă și ulterior stoarsă foarte bine.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_691e702a45716491f6bb8b6219fcc775.jpg)
Se adaugă aluatul și îl nivelăm cu grijă. Se coace pasca în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 40-45 de minute. După ce s-a copt, se scoate din cuptor, se lasă pasca fără aluat să se răcească în formă (circa 5 minute), apoi se răstoarnă pe un grătar și o lăsăm să se răcească complet. Ideal ar fi, după ce s-a răcit complet, să puneți pasca la rece până a doua zi, astfel feliile se taie mult mai frumos.
Sursă rețetă: Retete.unica.ro
Pască rapidă fără aluat
Ingrediente pască rapidă fără aluat
- 5 linguri de făină;
- 800 g brânză de vaci;
- 200 ml smântană;
- 1 plic de budincă de vanilie;
- 200 g de zahăr pudră brut;
- 5 ouă;
- o linguriță de praf copt;
- vanilie;
- două mâini de stafide puse la hidratat în apă călduță cu miere (sau zahăr);
- vanilie.
Mod de preparare
Se amestecă brânza cu smântâna, gălbenușurile și zahărul pudră. Praful de budincă de vanilie, făina și praful de copt se amestecă, apoi se încorporează și ele. Se adaugă vanilia și stafidele, se amestecă, iar la final se încorporează și albușurile bătute spumă. Aluatul se poate pune în orice formă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă cuptor, la foc mic, până se rumenește deasupra și chiar dacă pare necoaptă la mijloc o scoatem. Se va întări când se va răci.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_d0dce09c182c25c72abecacbb7c4070d.jpg)
Pască fără aluat cu brânză dulce și stafide
Ingrediente pască fără aluat cu brânză dulce și stafide
- 750 grame brânză dulce (putem adauga, opțional, și un pic de mascarpone)
- 250 grame stafide
- 5 ouă
- 10 linguri zahăr
- 200 ml smântână
- două linguri griș
- 250 grame praf de budincă de vanilie
- 70-100 grame unt topit și răcit
- două pliculețe zahăr vanilat
- coaja de lămâie dată pe răzătoare
- un pliculeț praf de copt
Cum faci pască fără aluat cu brânză dulce și stafide
Albușurile se separă de galbenușuri și se bat spumă. Brânza, zahărul, gălbenușurile, grișul, praful de budinca și aromele se amestecă la blender. Se dizolvă praful de copt în puțină zeamă de lămâie și se adaugă în compoziție. La final, se pun stafidele și albușurile bătute spumă. Se amestecă cu grijă compoziția, care trebuie să aibă consistența unei smântâni groase. Se lasă la cuptor până prinde o crustă aurie.
Rețetă de pască fără aluat, cu brânză și vanilie
Ingrediente pască fără aluat, cu brânză și vanilie
- 1 kg brânză dulce de vaci;
- 250 ml smântână;
- 6 ouă;
- 250 g zahăr;
- 6 linguri de griș;
- 1-2 plicuri budincă de vanilie;
- un plic praf de copt;
- coaja de la o lămâie;
- 150 g stafide
Mod de preparare pască fără aluat, cu brânză și vanilie
Se amestecă brânza cu zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, praful de budincă și praful de copt, smântână, grișul, stafidele, galbenușurile de ou și albușurile bătute spuma.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_0cbbdad29c37f7566aa2e4b262b43520.jpg)
Se tapetează o formă rotundă de tort cu hârtie de copt, se toarnă compoziția și se bagă la cuptor. Se lasă aproximativ o oră la copt.
Pască fără aluat pufoasă
Ingrediente
- 500 g brânză proaspătă de vaci
- 100 g smântână cu 30% grăsime
- două ouă mari sau 3 medii
- 100 g zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 100 g stafide aurii
- 50 ml rom
- 150 g făină tip 000
- 50 g griș
- coaja răzuită de la o lămâie
- 7 g praf de copt
- 5 g sare
- 15-20 g de unt pentru uns forma.
Mod de preparare
Se amestecă gălbenușurile cu sarea până când devin spumoase și li se intensifică culoarea. Apoi se amestecă brânza scursă cu jumătate din cantitatea de zahăr și se adaugă smântâna grasă.
Peste compoziție se adaugă și compoziția de gălbenușuri și din nou se omogenizează amestecul de ingrediente.
Treptat se încorporează făina amestecată cu praful de copt și grișul, iar apoi se adaugă și stafidele hidratate în rom și scurse bine.
Albușurile presărate cu sare se mixează până când devin cristaline și treptat se adaugă zahărul pudră cu aromă de vanilie. Se obține o bezea fermă care va rămâne fixată pe pereții bolulu.
Se adaugă câte o lingură de bezea în compoziția cu brânză și amestecă ușor cu spatula prin mișcări circulare, de jos în sus pentru a menține compoziția aerată.
Compoziția se adaugă în forma de copt unsă cu unt și se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Se coace până când este frumos rumenită la exterior.
Sursa: Libertatea pentru femei
Nu uita! De la masa de Paște nu trebuie să lipsească bucatele tradiționale: friptura de miel, ciorba de miel, drob de miel.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/172_0efb05065b0b7b4c9a0ff088239938cf.jpg)

:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/158_7139952f92a963232273d4968e1ec6bc.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/153_0825b7611d92c28aa669acff9bbb77c1.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_42e0af06959ef94445995722d86fbc0e.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/196_d191cb006bff1d905b542be226c14a90.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/206_a07ec5a2fa536d061ee11a7d16e5b545.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/222_0d74d3754878b5d5117d911fb9052f5e.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_8d3a6a6473fe3a6ed49620b41669874c.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/179_c13f39c55b0e1835a5d444e64f5c2748.jpg)
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.