Rețetă friptură de miel la cuptor cu cartofi

Ingrediente :

  • o pulpă de miel (de preferat pulpa din spate);
  • 2 kg cartofi noi;
  • 6-7 căței mari usturoi;
  • 1 pahar mare vin alb;
  • o cană de apă;
  • 50 ml ulei de măsline sau floarea-soarelui;
  • 2-3 crenguțe rozmarin (opțional);
  • 2-3 crenguțe maghiran proaspăt (opțional);
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare friptură de miel la cuptor cu legume

Se spală pulpa foarte bine, iar apoi se șterge cu un șervet de bucătărie. Se curăță usturoiul și se taie bastonașe. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, se înțeapă pulpa de miel din loc în loc, pe ambele părți, iar în găurile formate se pune usturoiul. Apoi, bucata de carne trebuie unsă cu ulei, se freacă și cu sare și piper și se pune într-o tavă, care a fost unsă, de asemenea, cu ulei. Totul se adaugă în tavă și paharul de vin, și cana de apă și se așază pe bucata de carne câteva crenguțe de rozmarin și de maghiran.

Friptură de miel pe pat de orez (Foto: Pixabay)Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se bagă la cuptorul preîncălzit. După primele 30 de minute, se scoate tava, se întoarce friptura de miel pe partea cealaltă, se învelește la loc și se mai bagă 30 de minute. Apoi se scoate, se întoarce din nou și se adaugă în tavă și cartofii noi, întregi, spălați bine, dar necurățați. Se mai adaugă câteva crenguțe de rozmarin și maghiran și se bagă tava acoperită încă 30 de minute la cuptor. După cele 30 de minute, se descoperă tava și se mai lasă friptura de miel la rumenit pentru încă 20-30 de minute.

În tot acest timp, trebuie urmărit ca sosul din tavă să nu scadă, iar dacă se întâmplă acest lucru, se mai adaugă apă călduță amestecată cu vin. Ar fi bine, din 10 în 10 minute, să se ungă cu o pensulă pulpa cu sosul din tavă. Când s-a rumenit friptura de miel la cuptor, poate fi scoasă și servită.

Friptură de miel cu cartofi
Friptură de miel cu cartofi

Rețetă friptură de miel la tigaie, cu ceapă și usturoi verde

Ingrediente 

  • carne de miel – 2 kg;
  • ceapă verde sau albă – 3 bucăți;
  • usturoi verde – 5 fire sau 5 căței de usturoi simplu;
  • 3 foi de dafin;
  • cuișoare ca să scoateți mirosul specific de miel;
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui;
  • sare și piper – după gust.

Cum se face friptura de miel la tigaie, cu ceapă și usturoi verde

Carnea de miel se porționează și se spală bine, se pune într-o oală mare și se toarnă apă peste ea, cât să o acopere bine, iar apoi se pune pe foc. Când începe să fiarbă, se lasă focul mic și se adaugă foile de dafin și cuișoarele. Se mai lasă pe foc aproximativ o oră, până când carnea este fiartă, încât să intre cuțitul ușor în carne. Se scoate din oală și se pune la scurs.

După ce s-a răcit, se pune ulei în tigaie la încins, iar apoi se adaugă bucățele de miel ca să îl rumeniți, având grijă să-l întoarceți pe toate părțile. Între timp, pregătiți ceapa. O curățați, o spălați și o tăiați julien mai gros. După ce s-a rumenit carnea, adăugați ceapa în tigaie și se amestecă ușor.

După ce și-a schimbat culoarea și ceapa, adăugați sare și piper, după gust, iar apoi turnați în tigaie un polonic din apa în care ați fiert carnea de miel. Apoi, puneți și usturoiul verde tocat sau cel simplu pisat, amestecați ușor toată compoziția și opriți focul. Acoperiți tava cu un capac și lăsați să se pătrundă aproximativ 15 minute, iar apoi friptura de miel se poate servi cu orice fel de garnitură.

Friptură de miel cu usturoi
Friptură de miel cu usturoi

Friptură de miel împănată cu usturoi în stil grecesc – rețetă dietetică

Ingrediente

  • o bucată de carne de miel;
  • usturoi;
  • sare și piper;
  • condimente: oregano, rozmarin, busuioc, mentă (uscate sau proaspete);
  • 1-2 pahare de vin alb.

Mod de preparare friptură de miel împănată cu usturoi în stil grecesc

Se spală bucata de carne, se șterge, se porționează și se fac crestături în care se introduc feliuțe de usturoi. Pulpa de miel sau costițele de miel se masează cu sare si piper negru, iar apoi se presară oregano, rozmarin peste tot, dar și busuioc și mentă tocată din belșug.

Se unge tava cu ulei și se pune friptura de miel, peste care se toarnă un pahar sau două de vin alb, sec, se acoperă tava cu folie de aluminiu și se bagă la cuptorul încins la 180 de grade, timp de 40 de minute. Apoi se scoate folia și ungeți friptura de miel des cu o pensulă cu sosul din tavă pentru încă cel puțin o oră. Aceasta va forma o crustă, iar când este gata, se scoate de la cuptor și se servește cu sos de iaurt, castraveți și usturoi.

Friptură de miel la cuptor cu portocale

Ingrediente

  • două bucăți mari de carne de miel;
  • două portocale;
  • două lingurițe zahăr brun;
  • sare și piper;
  • o linguriță coajă de portocale;
  • 1/2 linguriță ghimbir ras;
  • 3-4 cuișoare;
  • o linguriță de mentă uscată;
  • 150 grame de unt topit.

Cum se face friptura de miel la cuptor cu portocale

Carnea de miel se curăță de orice fel de grăsime și de piele, se spală bine și se taie felii. Cu un șervet de bucătărie se șterge excesul de apă și se pune într-o tavă pentru cuptor. Se presară pe ea sare și piper și se acoperă cu felii de portocală. Se face o pastă din condimente (zahăr, coajă de portocale, ghimbir, cuișoare, mentă si untul topit) și se toarnă peste mielul cu portocale.

Apoi tava se introduce la cuptorul încins la 225 de grade și se lasă aproximativ 40 de minute. Din 10 în 10 minute se mai toarnă cu o lingură sos din tavă peste mielul cu portocale. Când e rumenit, se scoate friptura de miel și se servește ornat cu o coajă de portocală în spirală și o frunză de mentă sau de mărar, pe un pat de orez.

Friptură de miel la cuptor cu bere

  • 1 coastă de miel aprox 1 kg
  • 1 cutie bere sau vin
  • 2 fire rozmarin
  • 1 căpățână usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 50 ml ulei măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Într-o tavă punem uleiul și carnea de miel. Facem un baiț din frunzele de rozmarin tăiate fin, ustutoiul tăiat mărunt, sare, piper, bere și foile de dafin. Răsturnăm amestecul peste carne, iar tava o băgăm la frigider peste noapte.

A doua zi, punem tava în cuptorul preîncălzit la 210 grade. În timpul coacerii, luăm din zeamă și punem peste carne.

Sursa: gustos.ro

Rețetă friptură de miel la cuptor cu rozmarin și vin roșu

Ingrediente

  • două bucăți mari de carne de miel;
  • rozmarin proaspăt sau uscat, dar să nu fie măcinat;
  • 2 căței de usturoi;
  • zeama de la o lămâie;
  • ulei de măsline;
  • sare si piper;
  • două pahare de vin roșu.

Mod de preparare friptură de miel la cuptor cu vin și rozmarin

Carnea de miel se spală, se curăță de grăsime și de piele, se șterge cu un șervet și se porționează. Într-un bol se amestecă rozmarinul, usturoiul, zeama de lămâie, puțin ulei de măsline, sarea și piperul, iar cu pasta rezultată se unge foarte bine carnea de miel, care se împachetează în folie de aluminiu și se bagă la frigider, timp de două ore.

După două ore, într-o tigaie neaderentă se pune ulei de măsline și când e încins bine se pun feliile de miel și se prăjesc câte 4-5 minute pe fiecare parte. Carnea se scoate din tigaie, iar în aceasta se toarnă încet vinul și se lasă să fiarbă. După ce a ieșit alcoolul din vin, după câteva minute de fierbere, până se îngroașă un pic sosul, se reintroduc bucățile de carne în tigaie, care se bagă la cuptor timp de 15 minute, la foc mic.

Friptura de miel se scoate și se servește cu piure de cartofi, cu ciuperci sau paste.

Sursă rețetă: Retetepractice.ro

Rețetă de friptură de miel cu sos de portocale

Ingrediente 

  • 500 g pulpă de miel;
  • două portocale;
  • 200 ml vin roşu (100 ml pentru marinat, 100 ml pentru friptură);
  • 300 ml supă de legume (poate fi pregătită şi dintr-un concentrat de supă);
  • o lingură miere de albine;
  • 1/2 linguriţă rozmarin uscat;
  • o linguriţă de condimente Jamaican Jerk – Fides Hers and Spices (se poate înlocui cu o combinaţie din următoarele condimente: zahăr, nucşoară, scorţişoară, praf de chilli, piper măcinat, praf de ceapă)
  • 4 căţei de usturoi;
  • o frunză de dafin;
  • ulei de măsline;
  • sare.

Mod de preparare friptură de miel cu sos de portocale

Pulpa de miel se spală bine, se curăță și se șterge cu un șervet. Se crestează atât pe verticală, cât şi pe orizontală, la distanţă de aproximativ 2 cm. Se pudrează cu amestecul de condimente Jamaican Jerk, din care aveți grijă să nu lipsească scorțișoara, acesta fiind ingredientul secret al rețetei.

Se unge cu usturoiul pisat şi se stropeşte cu vin, iar apoi se lasă peste noapte la marinat în frigider. A doua zi, pulpa de miel se pune în vasul de friptură, se unge din abundenţă cu ulei încis amestecat cu 1/2 linguriţă praf de rozmarin. Se adaugă foaia de dafin, vinul și supa de pui strecurată şi se bagă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu pentru 45 de minute, având grijă din când în când să ungeți pulpa de miel cu sosul din vas. După 45 de minute, friptura de miel se întoarce pe cealaltă parte şi se mai ţine încă 20 de minute.

Se scoate din cuptor şi se dezosează. Sosul în care a fiert pulpa de miel se strecoară. Separat tăiem cubuleţe feliile de la o portocală şi le fierbem cât să dea un clocot în 100 ml vin. Peste carnea dezosată se toarnă prima oară din sosul în care a fiert, apoi din sosul de vin cu portocale, după care se aranjează deasupra câteva cubuleţe de portocală.

Friptură de miel cu sos de portocale
Friptură de miel cu sos de portocale

Friptură de miel în stil italian

Ingrediente

  • o pulpă de miel cu os;
  • 14 fileuri de anşoa;
  • 5 căţei de usturoi;
  • 4-5 crenguţe de rozmarin proaspăt;
  • 4 linguri ulei de măsline;
  • sucul de la o lămâie;
  • 1 pahar de vin alb sec;
  • sare şi piper.

Cum se face friptura de miel în stil italian

Se spală și se curăță pulpa de pieliţe şi excesul de grăsime, iar apoi se șterge cu un prosop uscat și se porționează. Căţeii de usturoi se curăță și se taie în patru pe lungime. Înţepaţi, cu ajutorul unui cuţit, pulpa de miel în 12-14 locuri. Introduceţi în fiecare înţepătură câte o bucată de usturoi înfăşurată într-un fileu de anşoa şi o crenguţă de rozmarin.

Săraţi şi piperaţi pulpa, stropiţi-o cu ulei de măsline şi suc de lămâie, iar apoi înfăşuraţi-o în folie alimentară şi daţi-o la rece pentru minimum 4 ore. Încingeţi cuptorul la 160 de grade. Stropiţi-o cu baiț pentru carne de miel şi turnaţi paharul de vin în tavă.

Introduceţi pulpa la cuptor pentru două ore, stropind-o din când în când cu sucul din tavă, până se rumeneşte bine şi se pătrunde. Friptura de miel cu legume sau cartofi cu rozmarin la cuptor poate fi servită alături de o salată verde.

  • Îți recomandăm să încerci să pregătești și cele mai gustoase rețete cu drob de miel

Rețetă friptură de miel cu iaurt şi lămâie, în stil libanez

Ingrediente

  • carne de miel porționată;
  • 700 ml iaurt gras;
  • o lămâie;
  • o lingură de coriandru boabe, zdrobit;
  • 4-5 căţei de usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • ulei de măsline.

Mod de preparare friptură de miel în stil libanez

Carnea de miel se spală, se curăță de pieliță și grăsimi bucata de carne de miel, apoi se șterge cu un șervet. În blender se macină coajă de lămâie, coriandrul şi usturoiul. Într-un vas se amestecă iaurtul cu amestecul de condimente și lămâie, sare, piper, zeamă de lămâie şi puțin ulei de măsline.

Sosul are un gust deosebit de bun şi se poate păstra cam 350 ml într-un borcan pentru a-l servi lângă friptura de miel. În pungi sau într-o pungă mai încăpătoare se pun bucăţile de carne împreună cu sosul de iaurt rămas, se leagă pungile şi se lasă peste noapte la frigider.

A doua zi se scoate și se pune carnea în tavă şi se stropeşte cu puţin ulei de măsline, apoi se dă la cuptor la 190 de grade, pentru aproximativ o oră. Când friptura este rumenita frumos, şi o scobitoare introdusă în carne intra cu uşurinţă, friptura este gata.

Friptură de miel în stil mediteranean

Ingrediente

  • o pulpă de miel întreagă – vreo 1,5kg;
  • 2 linguri amestec mediteranean de condimente (rozmarin, coriandru, usturoi, curry, sare – poate fi combinat acasă; proporții egale din fiecare ingredient);
  • o lingură sare;
  • 1/2 căpățână de usturoi;
  • 2 lămâi (coaja rasă și zeama stoarsă separat);
  • 6 linguri cu ulei de măsline;
  • 1/2 sticlă vin alb.

Mod de preparare friptură de miel în stil mediteranean

Se spală și se curăță pulpa de miel de excesul de grăsime și de piele. Apoi, o uscăm cu un prosop de hârtie și o punem într-o tavă încăpătoare. Într-un castron, pisăm usturoiul, adăugăm mixul de contimente, sarea, coaja de lămâie și piperul și amestecăm. Adăugăm zeama de lămâie și uleiul de măsline și amestecăm iar.

Masăm cu amestecul acesta pulpa de miel, o acoperim și o punem în frigider (câteva ore sau peste noapte, dacă ai posibilitatea). Scoatem mielul din frigider cu o oră înainte de a-l pune în cuptor, să revină la temperatura camerei și dăm drumul la cuptor la foc mic – aproximativ 140 de grade.

Punem în tavă o cană cu vin alb și-l punem la cuptor aceperit cu folie de aluminiu pentru 2 ore. Descoperim, dăm focul mai tare – pe la 180 de grade – completăm cu vin dacă e nevoie și lăsăm friptura de miel în cuptor încă jumătate de oră, să se rumenească.

Friptură în stil mediteranean
Friptură în stil mediteranean

Rețetă friptură de miel cu usturoi verde în sos de vin şi bulion

Ingrediente

  • 1 bucată pulpă de miel;
  • 200 ml vin roşu
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri bulion
  • cimbru
  • salvie
  • rozmarin
  • boia dulce;
  • ulei;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare friptură de miel cu usturoi verde în sos de vin şi bulion

Carnea de miel spală și se curăță, iar apoi se șterge cu un șervet și se porționează. Condimentele se amestecă cu uleiul într-un bol până se obţine o pastă. Usturoiul verde se taie mărunt şi se împrăştie pe fundul vasului termorezistent uns cu ulei, în care se va face friptura de miel.

Bucățile de miel se ung bine cu amestecul de condimente şi se aşează peste stratul de usturoi verde. Într-un alt bol, pasta de tomate se amestecă cu vinul, iar apoi se toarnă peste pulpa de miel condimentată. Tava se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 30 de minute. Friptura de miel se scoate din cuptor, se întorc bucăţile de carne, apoi se mai bagă la cuptor pentru încă 30-45 de minute. Friptura de miel este gata și se poate servi cu garnitura preferată.

Friptură de miel fragedă, cu coniac

Ingrediente:

  • carne de miel (de preferat pulpă)
  • piper
  • boia dulce de ardei, ulei
  • 5-6 căței de usturoi

Cum faci friptura de miel fragedă la cuptor:

Se unge carnea de miel cu ulei, se presară sarea și piperul. Se fac 2 sau 3 mici gaurele sub pielea carnii și se introduc 2-3 căței de usturoi, după care se așeză pulpa de miel în tava cuptorului care a fost încins bine înainte. Se lasa la cuptor aproximativ 15-20 minute, după care se adauga în tavă câteva linguri de apă.

Cu acest sos care va rezulta, din când în când se acoperă carnea, pentru a se rumeni bine. Se întoarce pulpa când pe o parte când pe alta pentru a se rumeni uniform. Daca apa scade, se mai adaugă câte puțin și nu uitați, din când în cand puneti peste carne, sosul din tava, astfel carnea se va fragezi și rumeni foarte frumos.

După aproximativ 1 oră și jumatate, friptura dumneavoastra de miel ar trebui sa fie gata. Se opreste cuptorul și în sosul din tavă se adaugă 2-3 căței de usturoi tocați mărunt, iar apoi se mai adaugă peste carnea de miel câteva linguri din acest sos și se lasa să se patrundă puțin. Usturoiul acesta va definitiva aroma fripturii.

Pentru a obține o friptură fragedă, stropește carnea cu o lingură de coniac. Carnea cu os la cuptor tinde se face mai repede decât cea fără os, pentru că osul conduce căldura la interior.

În loc de cățeii de usturoi cu care împănați carnea se poate folosi usturoi pisat frecat cu sare, oregano şi piper, compoziţie care se introduce în crestăturile din carne. De asemenea în loc de apă, se poate folosi vin roșu amestecat cu puțină zeamă de lămâie, astfel nu se mai simte nici gustul proeminent de miel.

Rețete de friptură de miel pentru Paște, de la bucătari celebri

Friptură de miel – rețeta lui Horia Vârlan

Ingrediente:

  • 2 kg miel (asta înseamnă cam un sfert de miel – pulpă spate sau faţă, cu piept)
  • 10-12 cartofi noi mici
  • 3 căţei de usturoi
  • două linguri de ulei de floarea- soarelui
  • o cană de vin roşu sec
  • 4 roşii medii
  • 3 crenguţe de cimbru
  • o linguriţă de sare
  • o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat

Cum faci friptura de miel după rețeta lui Horia Vârlan:

Șterge bine mielul cu o cârpă umedă. Zdrobeşte usturoiul şi amestecă- l cu condimentele, apoi cu cimbrul şi cu uleiul. Spală bine cartofii noi. Încinge cuptorul la temperatură mare. Stropeşte o tavă cu puţin ulei, apoi aşază cartofii. Unge bine sfertul de miel, de jur-împrejur, cu amestecul de usturoi şi condimente, apoi aşază-l peste cartofi.

Bagă-l la cuptor, la temperatură mare, timp de 20 de minute, apoi redu focul, stinge carnea cu vin şi coace-o încă o oră. Taie roşiile în două şi adaugă-le în tavă. Continuă coacerea încă 20 de minute. Verifică dacă este făcută carnea şi apoi scoate- o. Serveşte-o cu cartofii şi sosul din tavă, dar şi cu salată verde.

Pulpă de miel la cuptor, rețeta lui Adi Hădean

Ingrediente pulpă de miel la cuptor:

  • pulpă de miel feliată (secţionată transversal, cu grosimea de 2 cm)
  • sare grunjoasă
  • piper proaspăt măcinat
  • roşii cherry
  • frunze de mentă (pot fi înlocuite cu busuioc sau oregano, după gustul fiecăruia)
  • 200 ml vin alb sec
  • 100 ml apă

Cum faci pulpă de miel la cuptor după rețeta lui Adi Hădean:

Scoate carnea din ambalaj şi las-o la aer 25 de minute, apoi presară peste ea sare şi piper din belşug. Încinge o tigaie şi frige pulpa 2-3 minute pe fiecare parte – este important să se rumenească la exterior şi în felul acesta să capete aromă.

Pune apoi carnea într-un vas rezistent la temperaturi mari, acoper-o cu roşii cherry şi frunze de mentă (sau alte ierburi). Opăreşte vinul, amestecă-l cu apa şi toarnă amestecul peste carne. Acoperă vasul cu un capac sau cu folie de staniol şi pune-l în cuptorul încins la 200 de grade Celsius.

Coboară temperatura la 150 de grade şi lasă carnea la copt 4 ore.

Îndepărtează folia şi mai lasă la copt o oră, la aceeaşi temperatură.

Serveşte cu salată, cartofi copţi sau sfeclă coaptă, cu sosul rămas în vas şi cu roşiile cherry.

Rețeta lui Sorin Bontea de pulpă de miel cu muștar

Ingrediente:

  • pulpă de miel fără os
  • muştar de Dijon
  • câteva felii de pâine albă toast
  • vin alb sec
  • rozmarin
  • pătrunjel şi salvie proaspete
  • sare, piper
  • 2 căţei de usturoi
  • ulei de măsline
  • câteva legume pentru a face un pat în tigaie – ceapă, morcov, ţelină

Mod de preparare pulpă de miel cu muștar:

Pulpa de miel dezosată se leagă cu sfoară şi se strânge ca un rulou. Se dă cu sare şi cu piper, apoi se pune în tigaia încinsă şi se lasă doar cât să prindă culoare – i se dă faţă, cum se spune, pe toate părţile. Nu se pune ulei, pentru că are deja grăsime.

Se lasă carnea să se răcească, se unge cu muştarul de Dijon în care se pune puţin vin alb, apoi se acoperă cu un mix din miez de pâine albă, rozmarin, salvie şi pătrunjel tocate mărunt, usturoi tocat mărunt şi ulei de măsline.
Asta e, de fapt, „îmbrăcămintea” pentru ruloul de carne. Se dă apoi la cuptor, la foc mic spre mediu, pe patul de legume.

Se serveşte cu salată verde şi ceapă verde sau cu piure de cartofi cu usturoi ori chiar cu piure de cartofi cu trufe, dacă doriţi ceva mai sofisticat.

Cum alegi carnea pentru friptura (pulpa) de miel la cuptor

Contrar așteptărilor celor care nu au mai preparat pulpă de miel la cuptor, preparatele pe bază de carne de miel sunt fragede și suculente dacă este pregatită cum trebuie. Iata cum alegi corect carnea de miel pentru friptura de miel la cuptor și de ce caracteristici trebuie sa tii cont:

  • Culoare

Carnea de miel are o culoare roz dacă este proaspătă. De asemenea, carnea de miel nu trebuie sa aiba un aspect umed, deoarece acest lucru ar putea trăda congelarea si decongelarea repetata. Pielea de pe carcasa mielului trebuie să fie alba, cu o tenta gălbuie si să nu fie lipicioasă.

  • Miros

Desi pentru multe persoane mirosul specific de oaie este considerat respingator, acesta reprezinta un semn al calitatii si al prospetimii carnii.

  • Elasticitate, varsta si greutate

Un miel tanar are cam 10-14 kg dupa sacrificare. Varsta trebuie sa fie mai mare de 2 luni, deoarece inainte de aceasta varsta carnea de miel poate contine toxine daunatoare pentru sanatate. Daca alegi mielul tinand cont de aceste criterii, carnea va fi elastica si frageda.

  • Sursa testata si de incredere

Cumpara carne de miel doar de la producatorii autorizati. Mielul intreg trebuie sa fie stampilat, pentru atestarea sanatatii acestuia in laborator.

Cum marinezi carnea de miel ca să-ți iasă friptura fragedă

Înainte de a te apuca de gătit, trebuie să știi cum se marinează carnea de miel:

Pentru un kilogram de carne de miel se folosesc 1,5 litri de apă, 3 linguri de sare, 5 linguri de zahăr, 250 ml vin, 100 ml ulei de măsline, două linguri de muștar, 5 căței de usturoi, două foi de dafin, coaja rasă de la o lămâie, două crenguțe de rozmarin, 3 fire de cimbru proaspăt, 10 boabe de piper. Cantitățile se dublează la fiecare kilogram în plus de carne.

Carnea de miel gata spălată și curățată pentru friptură se așază de preferat într-un vas întins și se toarnă amestecul de marinată peste ea. Se acoperă vasul cu un capac etanș, dacă are așa ceva, sau se pune deasupra vasului o folie de plastic ori de aluminiu, astfel încât să fie total acoperit.

Se dă vasul cu carnea pusă la marinat la frigider și se lasă până a doua zi, dacă timpul îți permite. De preferat, pentru carnea de miel timpul de marinare trebuie să fie de aproximativ 12 ore. Însă, dacă te grăbești, lasă carnea doar două-trei ore la marinat. Totodată, dacă mielul sau iedul este deja fraged, nu trebuie marinat prea mult timp.

După ce a fost ținută la marinat, carnea de miel se scoate de la rece și se lasă jumătate de oră afară să ajungă la temperatura camerei, înainte de a fi preparată.

Garnitura pentru friptura de miel la cuptor

Daca vreti o garnitură racoritore pentru friptura de miel, care poate fi grea pentru digestie, vă recomandăm o garnitură care combină salata tabouleh cu sosul chimichuri. Mai exact, tocați marunt 2 roșii mari, o legatură de pătrunjel proaspăt, 2 fire de ceapă verde, 5-6 frunze de mentă, asezonați cu sare, piper și zeamă de lămâie și completati după gust cu ulei de măsline. Cei care doresc pot rade un cățel mic de usturoi și mai pot adăuga oregano uscat.

Divorțul Laurențiu Reghecampf - Anamaria Prodan. S-a ajuns la înjurături și jigniri: „S-a întrecut orice limită de bun simț””
PARTENERI - GSP.RO
Divorțul Laurențiu Reghecampf - Anamaria Prodan. S-a ajuns la înjurături și jigniri: „S-a întrecut orice limită de bun simț””
Doliu în lumea fotbalului. A murit electrocutat în baie, din cauza telefonului mobil
Playtech.ro
Doliu în lumea fotbalului. A murit electrocutat în baie, din cauza telefonului mobil
"Bate Poliţia ăsta, bă!". Doi polițiști locali, luați la pumni în centrul Timişoarei, în miez de noapte
Observatornews.ro
"Bate Poliţia ăsta, bă!". Doi polițiști locali, luați la pumni în centrul Timişoarei, în miez de noapte
Horoscop 24 octombrie 2021. Berbecii au parte de o zi care îi invită la recunoașterea unor erori față de sine
HOROSCOP
Horoscop 24 octombrie 2021. Berbecii au parte de o zi care îi invită la recunoașterea unor erori față de sine
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de amor într-un timp atât de scurt
Telekomsport
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de amor într-un timp atât de scurt
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele
PUBLICITATE
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele