Hamburger cu cartofi prăjiți
Unul dintre cele mai renumite tipuri de burgeri la nivel mondial se prezintă sub forma unui sandwich. Hamburgerul este compus din una sau mai multe chiftele din carne de vită tocată și condimentată, așezate într-un rulou de pâine sau chiar și într-o chiflă normală. Carnea este preparată pe grătar, apoi se așează în rulou și se asezonează cu salată verde, castraveți murați, felii de roșii, rondele de ceapă, maioneză, muștar și ketchup. Hamburgerul se servește în mod tradițional cu cartofi prăjiți și, dacă este necesar, cu o cantitate suplimentară de sosuri.
Cheeseburger cu cartofi prăjiți
Foarte cunoscut peste tot în lumea întreagă, cheeseburger-ul este un hamburger care conține și brânză. Mai exact, se pregătește dintr-o bucată de carne de vită tocată, felii de brânză Cheddar, sosuri, castraveți murați și rondele de ceapă, toate așezate într-o chiflă proaspătă. În cazul în care se folosesc două chiftele din carne de vită și două rânduri de brânză, burgerul va fi considerat dublu cheeseburger. Garnitura potrivită pentru acest preparat o constituie cartofii prăjiți, potrivit de subțiri și ușor crocanți.
Burger de vită cu cartofi twisters
Carnea de vită este vedeta burgerilor și ingredientul minune din acest preparat. O combinație delicioasă este obținută și prin amestecarea cărnii tocate cu condimente precum cimbru, boia dulce și iute, usturoi, sare, piper, dar și pătrunjel, o ceapă mică și puțin ulei de măsline. Se formează chiftele mari care se gătesc pe grătar și se așează într-o chiflă pufoasă, ușor caramelizată pe părțile interioare. Peste chiftele se pdaugă ceapă, bucăți de roșii, felii de castraveți murați și sosuri, după care burgerul se servește cu o porție generoasă de cartofi twisters.
Hamburger de pui cu cartofi prăjiți
În cazul în care preferi carnea de pui în favoarea celei de vită, optează pentru un hamburger cu pui, mult mai ușor de digerat. Este vorba de o felie de carne din piept de pui, învelită într-un strat crocant de pesmet. Aceasta se prăjește în ulei vegetal, însă există și varianta realizării unei chiftele din carne tocată de pui, coaptă pe grătar sau în tigaie. Salata verde, castraveții murați, maioneza și cartofii prăjiți sunt ingredientele care completează armonios hamburgerul de pui.
Burger de pește cu cartofi wedges
Cu siguranță atunci când vrei să mănânci un burger apetisant nu te gândești să îl asociezi neapărat cu carnea de pește. Și, totuși, este o variantă extrem de gustoasă și merită încercată. Se pregătește dintr-un file de pește dat prin pesmet și prăjit în ulei, asemănător cu un șnițel. Peste carne se adaugă sos tartar și câteva felii de brânză, iar totul se combină în interiorul unei chifle simple sau cu susan. Alături de acest burger merg de minune cartofii wedges, foarte bine condimentați și ușor crocanți.
Dacă ți s-a făcut poftă de un burger gustos, ai livrare rapidă de mâncare de la McDonald’s. Alege preparatul dorit și combină-l cu cartofii preferați, iar într-un timp foarte scurt te poți bucura de o masă perfectă. Burgerul este un produs culinar foarte gustos și extrem de apreciat la nivel global, mai ales că se găsește în orice local și restaurant din fiecare colț al lumii.