Specialiştii subliniază două abordări total greşite

Există persoane care după o ceartă aleargă direct pe o platformă online de dating în ideea în care cred că îl vor face pe partener gelos. Nu este o idee bună, indiferent dacă este vorba despre ea sau despre el. Dacă după o ceartă partenerul pare că ar vrea să găsească pe cineva, nu va face dat să supere şi mai mult cealaltă persoană şi să o îndepărteze. Dacă scopul este împăcarea atunci acest gest ar trebui evitat.

Pe de altă parte, multe persoane considera că acela care a greşit este dator să facă primul pas. La nivel ideal, acest lucru ar putea fi valabil, însă de foarte multe ori realitatea vine să contrazică acest lucru. Este foarte posibil ca persoana care a greşit să nu găsească forţa necesară pentru a îşi cere iertare, să fie prea ruşinată de cele făcute şi să plece de la premiza că va genera o nouă ceartă, în încercarea de împăcare. Celălalt partener ar putea încerca să readucă comunicarea în cuplu, întrebând lucruri simple, de genul ce ar trebui să gătească, ce să cumpere de la magazin când vine de la serviciu şi alte astfel de exemple. Ulterior se poate deschide din nou mai uşor subiectul care a generat tensiuni.

Specialiştii recomandă şi mici atenţii care pot însemna mult

Partenerul vinovat de ceartă ar trebui să încerce să ofere mici dovezi de atenţie partenerului supărat. Nu este vorba despre cadouri scumpe şi costisitoare. Poate fi un mic bileţel în care ea să fie informată că are cafeaua pregătită în bucătărie, un mic dejun adus în pat, un bileţel cu un mesaj drăguţ, un buchet cu florile preferate, o cutie cu bomboanele de ciocolată sau chiar o vizită în pauză de masă cu o îngheţată sau o mică gustare. Toate aceste gesturi dovedesc faptul că partenerului vinovat îi pasă şi chiar dacă nu şi-a cerut scuze încă, este interesat să continue relaţia la fel de frumos ca şi înainte.

Toate aceste sfaturi sunt gândite să ajute la o împăcare mai devreme sau mai târziu. În funcţie de cât de gravă a fost ceartă şi de cât de intens a fost resimţită de cei doi parteneri, ei se pot împăca imediat sau la câteva zile, chiar săptămâni după. Important este că odată ce s-au împăcat să nu fie păstrate resentimente. Toate problemele ar trebui rezolvate pentru că în timp au tot potenţialul de a genera frustrări.

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres