Bianca Banu are 18 și ani și jumătate. A absolvit clasa de științe sociale la Colegiul B.P. Hasdeu, școală care scoate performeri pe bandă rulantă. A terminat liceul cu o medie de 9. 70 și, desi inițial a crezut că și dorește să studieze în țară, la Academia de Poliție, aspirațiile fetei s-au schimbat pe ultima sută de metri.

model 7Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

A aplicat la 10 universități din străinătate, fiind acceptată până acum la șapte dintre ele. Printre acestea și Sorbona, unde au învățat, de-a lungul vremii, personalități precum Marie Curie ori Prințesa Caroline de Monaco. Bianca se pregătește acum să susțină bacalaureatul, care pentru ea e mai mult o formalitate, după care va trimite diploma la Sorbona, aceasta fiind ultima etapă înainte de a ajunge efectiv să studieze acolo.

Ștefan Mandachi regretă că l-a susținut, l-a promovat pe TikTok și l-a votat pe Călin Georgescu: „Nu am verificat” | VIDEO
Recomandări
Ștefan Mandachi regretă că l-a susținut, l-a promovat pe TikTok și l-a votat pe Călin Georgescu: „Nu am verificat” | VIDEO


::placeholdeR–>

Spune că va studia la Sorbona trei ani, după care va face un Master în stiințe politice.  Nu știe dacă va reveni acasă, deși aici o are pe mama sa, de care îi va fi atât de dor.

Am aplicat pentru 10 universități. Pe 22 mai, am primit răspunsul și am fost acceptată la șapte dintre ele. La patru aveam locul rezervat, la celelalte eram pe lista de așteptare, inclusiv la Sorbona. La Drept, la Sorbona, au fost 640 de locuri pe care concurau 14 mii de elevi aflați pe lista de așteptare, eu mă aflam pe poziția 437, după câteva zile am primit răspunsul că am fost acceptată acolo unde mi-am dorit cel mai tare. Am anulat celelalte locuri și am ales să studiez la Sorbona. După bacalaureat, va fi ultima etapă a înscrierii, le voi trimite diploma, după care voi merge să studiez acolo. Voi studia dreptul, economie și gestiune”, spune tânăra.

De mama sa îi va fi cel mai dor. Mamei sale i-ar fi fost greu și dacă pleca la București, darămite în Franța, de unde nu se vor putea vedea săptămânal, ci probabil la câteva luni. Face asta pentru că vrea să aibă șansa să studieze într-o țară care oferă tinerilor oportunități și posibilitatea unei vieți normale, la un loc de muncă pe care să-l dobândească grație propriilor performanțe.

Familia mea este monoparentală. O am doar pe mama, deși și cu tata sunt în relații bune, însă atașamentul pentru ea, fiind doar eu cu ea, e unul deosebit. La început, spera că voi studia în țară, la Academia de Poliție. Spunea că e bine pentru că voi avea un loc de muncă sigur. Apoi, i-am spus că vreau să trăiesc alte experiențe, să interacționez cu oamenii și de aceea am decis să aplic la 10 facultăți din afară. I-a fost greu, însă cu timpul s-a împăcat cu ideea”, spune buzoianca.

Tânăra spune că și-a dorit initial să devină judecător în propria țară, însă în timp și-a dat seama că îi va fi foarte greu să răzbată doar prin propriile puteri.

Proteste în marile orașe ale țării, împotriva lui Călin Georgescu: „Tinerii vă strigă în cor, nu votați un dictator”| VIDEO
Recomandări
Proteste în marile orașe ale țării, împotriva lui Călin Georgescu: „Tinerii vă strigă în cor, nu votați un dictator”| VIDEO