Dana Gorgorin, o cititoare a Libertăţii, vă spune secretele a două preparate din bucătăria ei:
Chec delicios cu vişine
Ingrediente: 5 ouă, o cană cu zahăr, o cană cu făină, 5 linguri de ulei, o cană cu vişine, esenţă de rom, zahăr vanilinat pentru pudrat la final. Preparare: Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Cu ajutorul mixerului, albuşurile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, cele 5 linguri de ulei şi esenţa de rom. Cu mixerul la viteză minimă, se adaugă făina amestecând uşor. Compoziţia se toarnă în tava de chec tapetată cu hârtie de copt şi se adaugă vişinele, care au fost tăvălite prin făină. Se pune tava în cuptorul bine încins şi se ţine checul timp de 40 de minute. Prăjitura se lasă să se răcească în cuptor, apoi se pudrează cu zahăr vanilinat şi se poate tăia
Vişine conservate
Ingrediente: 5 kg vişine, un kilogram de zahăr, 10 aspirine
Preparare: Se scot sâmburii vişinelor şi apoi fuctele se amestecă împreună cu zahărul şi cu aspirinele pisate. Se lasă 10-12 ore, amestecând din când în când pentru a se dizolva zahărul. Se pun vişinele în borcane, adăugând şi siropul lăsat de fructe. Se închid borcanele bine şi se pun la păstrat în cămară. Vişinele astfel conservate ţin de la un an la altul, iar in miezul iernii o prăjitură cu aceste fructe va fi apreciată.