Sforăitul apare din cauza obstrucţiei sau îngustării căilor respiratorii. Printre factorii favorizanţi se numără surplusul de greutate, vârsta înaintată, dormitul pe spate, consumul de alcool şi mesele copioase luate seara. Sforăitul mai poate fi cauzat şi de unele boli precum congestia nazală, unele alergii, hipertensiunea arterială sau polipii. Încă de la primele semne trebuie luate măsuri ca situaţia să nu se agraveze şi să nu se ajungă la infarct, accident vascular cerebral sau la migrenă cronică.
Astfel, dacă sforăiţi, schimbaţi-vă imediat stilul de viaţă: slăbiţi, nu mai fumaţi, nu consumaţi grăsimi şi alcool, limitaţi consumul de lactate, nu dormiţi pe spate şi renunţaţi la pernă. Puteţi apela şi la ajutorul produselor naturiste.
Sneezer Beam – aparat pentru tratarea rinitei alergice şi a sforăitului.
Mod de folosire: se introduce în nas dimineaţa şi seara câte 3 minute.
Preţ: 250 lei;
Ulei de eucalipt – Fares – ajută la o respiraţie corectă şi desfundă nasul.
Mod de folosire: masaj pe frunte sau picături în jurul nasului.
Preţ: 6 lei;
Tulsi Herba Ayurvedica – e un bun antiinflamator, antibacterian şi antiseptic.
Administrare: o capsulă de 3 ori/zi.
Preţ: 31 lei Loţiune reconfortantă “Răceală şi gripă” – cu această loţiune puteţi face un uşor masaj seara, înainte de culcare, pe frunte. Vă va relaxa şi nu veţi mai sforăi atât de rău.
Preţ: 6 lei;
Nazomer Forte – Laboratoarele Medica: fluidizează mucozităţile şi uşurează respiraţia. Mod de folosire: se pulverizează în nas.
Preţ: 6 lei.
Aceste produse pot fi găsite în magazinele de produse naturiste din Str. Splaiul Independenţei nr. 2 K şi din Str. Lipscani nr. 104.