Nasul uscat. Chiar dacă este neplăcut, un nas care curge vă apără, de fapt, împotriva răcelii. Mucusul atrage virusurile, care în felul acesta, ies din organism. Asaltul germenilor este mult mai simplu în cazul în care căile nazale sunt uscate. O soluție salină sau un umidificator vă poate ajuta dacă uscăciunea nazală constituie o problemă temporară.
Sunteți mereu stresată. Nu este deloc o coincidență faptul că răciți după o perioadă mai agitată la serviciu. Potrivit unui studiu al American Psychological Association, stresul pe termen lung slăbește sistemul imunitar.
A-ți luat în greutate. Excesul de kilograme este dăunător nu doar pentru inimă, creier sau alte organe, ci și pentru sistemul imunitar. Excesul ponderal poate provoca dezechilibre hormonale și inflamații care împiedică sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor.
Sunteți tot timpul răcit. Un adult răcește aproximativ de trei ori într-un sezon, iar raceala durează în jur de patru zile. Dacă răciți mai des de atât, înseamnă că rezistență dv. la îmbolnăviri este scazută și ar trebui să vă gândiți la soluții pentru întărirea imunității. Una dintre acestea ar fi să aveți grijă la alimentație. De acea trebuie să consumați alimete care conțin următoarele vitamihne:
Vitamina C: aportul zilnic recomandat este de 200 mg, pe care le puteți găsi într-un ardei roșu de mărime medie, două portocale, un grapefruit sau 100 g de pătrunjel;
Vitamina A: aportul zilnic recomandat este de 800 micrograme, pe care le puteți asimila din morcovi, pește, ouă sau unt;
Nu ocoliți nici produsele care conțin minerale:
Zincul – 10 mg pe zi, îl găsiți în fructe de mare, semințe de dovleac, pâine și cereale integrale;
Seleniu – 55 micrograme/zi. Nucile, pâinea, peștele, carnea și ouăle conți zinc.