Mergi direct la conținut »
Splendori din Nordul Italiei. Circuit în Veneția cu numai 339 euro! (PUBLICITATE)

Bella Italia te așteaptă cu peisaje luxuriante și orașe pastelate ce găzduiesc numeroase bijuterii arhitecturale, iar cel mai bun mod prin care poți descoperi în detaliu această țară încântătoare poate fi un tur de 7 zile cu autocarul, de la Europa Travel.

Circuitul aventuros îți descoperă cele mai populare orașe din nordul Italiei începând cu Padova și până la Veneția, cel mai frumos oraș construit pe canale din întreaga lume, și beneficiază de un tarif redus de 339 euro/persoană, valabil pentru plecarea din 13 mai.

Pe drumul spre Italia, Europa Travel îți propune să faci un scurt popas în Viena, orașul muzicii clasice și al valsului, admirând în tihnă splendidele construcții baroce din zona Ringului Vienez, și somptuoasele Palate Imperiale precum Holfburg, Belvedere și Schonbrunn.

Padova, pelerinaj la Bazilica Sfântul Anton

Descoperă ce înseamnă Italia Clasică în Padova, orașul pitoresc din regiunea Veneto ce a fost dezvoltat în jurul unor canale ce șerpuiesc pe lângă clădirile ridicate în stil renascentist. Cunoscut ca un important oraș-universitar, Padova atrage vizitatorii mai degrabă datorită impresionantelor fresce realizate de geniul Giotto di Bondone din Cappella degli Scrovegni. În turul orașului nu vei rata nici Bazilica Sfântul Anton, realizată într-un amestec de stiluri arhitecturale (bizantin, romanic, baroc, gotic), ce impresionează prin sculptura de marmură realizată de Donatello.

Shopping cu stil la Milano

Mai bine de 7 milioane de turiști ajung în fiecare an în Milano, fâcând din capitala Lombardiei una dintre cele mai populare destinații, fiind căutată atât de iubitorii de artă, cât și de către pasionații de shopping. Simbolul orașului este Duomo, cea mai impresionantă catedrală gotică din Italia cu fațada decorată cu sute de statui din marmură și turnuri spectaculoase.

După ce admiri priveliștile panoramice de pe ultima terasă a catedralei, dă o fugă la Galeriile Vittorio Emanuele II, cel mai popular loc de cumpărături unde vei găsi o mulțime de magazine de lux. Nu poți rata nici prestigioasa Operă Scala și Castelul Sforzesco, fosta reședință a Familiei Visconti și a Familiei Sforza, unde sunt expuse o seamă de artefacte renascentiste, dintre care și Manuscrisul Codex Trivulzianus al geniului Leonardo da Vinci.

Verona și Veneția, orașele romantice ale Italiei

Itinerariul continuă cu Verona, orașul Julietei din tragedia shakespeariană. Aici vei bate la pas medievala Piață Bra cu Ponte Scaligero, vei vizita Amfiteatrul Roman din secolul -I- și vei strecura bilețele de dragoste între crăpăturile Balconului Julietei în eleganta Casă Capuleti.

Punctul culminant al circuitului este Veneția – un oraș tip muzeu dezvoltat pe canale, ce face parte din UNESCO încă din anul 1979. Dacă vrei să afli de ce Veneția a fost pentru 800 de ani cea mai mare putere navală a Europei, trebuie să pornești cu vaporetto pe Canal Grande. Drumul se încheie la Piața San Marco, o zonă centrală îmbrățișată de cele mai frumoase structuri renascentiste și gotice, și marcată prin Turnul Campanille.

Tot aici se află și fosta Capelă a Dogilor, Bazilica San Marco fiind o splendoare bizantină. Un alt simbol arhitectural venețian este Palatul Dogilor, clădit în secolul al IX lea și interconectat cu Puntea Suspinelor – coridorul pe care condamnații erau conduși spre camerele de tortură. După ce admiri peisajele orașului de pe Podul Rialto poți alege o croazieră opțională spre insulițele Murano și Burano, cunoscute mai ales pentru coloritul vesel al caselor precum bomboanele fructate, dar și pentru dantelă și sticlă.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Speciala Circuit Venetia si Nordul Italiei – tarif: 339 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, ghid. *Bonus: Croaziera pe Dunare la Budapesta, valabil pentru plecarea din 13.05. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

 
 
Close
Close
Închide