Ingrediente: 200 g fragi congelate, două albuşuri, 100 g zahăr, două-trei linguriţe de rom sau coniac.
Preparare: se bat albuşurile cu ajutorul mixerului, apoi se adaugă zahărul şi se continuă mixarea până se obţine o spumă foarte consistentă. Se pasează fragile şi se toarnă peste ele romul sau coniacul. Compoziţia se pune peste albuşurile bătute spumă şi se amestecă foarte uşor ca să se omogenizeze. Se aşază spuma în cupe şi se dă la rece, pentru o oră-două. Se ornează cu frunze de mentă.
Prăjitură cu brânză şi cu bezea
Ingrediente pentru blat: 250 g făină, un pachet de margarină, două gălbenuşuri, trei linguri de smântână, un plic de praf de copt.
Pentru umplutură: 800 g de brânză de vaci proaspătă, patru gălbenuşuri, 350 g zahăr, o linguriţă de coajă rasă de lămâie, două plicuri de zahăr vanilat, 100 g stafide.
Pentru bezea: şase albuşuri, 200 g zahăr, două plicuri de zahăr vanilat.
Preparare blat: se amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat sfărâmicios, care se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se pune în cuptorul bine încins, pentru 20 de minute.
Preparare umplutură: se amestecă brânza, gălbenuşurile, zahărul, stafidele, lămâia şi zahărul vanilat. După ce este gata blatul, se scoate tava din cuptor, se pune umplutura de brânză şi se bagă din nou în cuptor, la foc mic, pentru alte 20 de minute.
Preparare bezea: se bat spumă albuşurile cu zahărul şi se adaugă în tavă, peste brânză. Se ornează cu stafide şi se reintroduce 10 minute în cuptor. Se taie după ce se răceşte.