În timp ce mulți dintre noi așteptăm cu nerăbdare să ne petrecem sărbătorile de iarnă și să deschidem cadourile, mulți locuitori din alte țări nu alocă nicio resursă pentru această sărbătoare. În multe țări Crăciunul este interizs ori sărbătoarea este ignorată de locuitori. Iată care sunt țările în care nu este celebrat Crăciunul.

Țări care nu sărbătoresc Crăciunul

Japonia – nu se sărbătorește în mod oficial Crăciunul

Fiind o țară necreștină, Japonia nu sărbătorește în mod oficial Crăciunul, dar asta nu înseamnă că japonezii nu au fost cuceriți de spiritul sărbătorilor. Ei o sărbătoresc în propriul lor mod cultural și tradițional. Se strâng cu toții la o masă mare în familie, își împart cadouri și sărbătoresc printr-o petrecere mare.

Pakistan – nu se respectă tradiția Crăciunului

În Pakistan, unde islamismul este religie de stat, conceptul de Crăciun este prea diferit față de cel creștin. Diferențele de cultură și tradiție au o mare influență asupra celebrării Crăciunului. Totuși, toți musulmanii pakistanezi respectă luna sfântă a creștinilor, dar nu și tradițiile sărbătorii de Crăciun.

Arabia Saudită – înterzice celebrarea Crăciunului

Arabia Saudită interzice cu strictețe sărbătorirea Crăciunului. Oamenii nu au nici măcar dreptul de a cumpăra obiecte și de a face schimb de cadouri. Poliția țării devine activă în luna decembrie pentru a opri activitățile în această privință. În malluri nu li se permite să păstreze obiecte legate de Crăciun.

Iranul – 25 decembrie nu este zi de sărbătoare

Iranul provine din Persia, deci le este imposibil să ignore complet Crăciunul, dar oficial nu există nici o sărbătoare pe 25 decembrie. Dar tendința de sărbătorire a Crăciunului a crescut în special în rândul tinerilor din Iran care urmăresc tendințele mondiale și au început să împartă cadouri și să decoreze casele.

Turcia – ziua de Crăciun este ca orice altă zi obișnuită

Populația turcă este predominant musulmană. Deci, Crăciunul nu este o sărbătoare majoră. Dar turcii sunt foarte toleranți în ceea ce privește religia. Există locuri diferite în Istanbul, unde pot fi făcute cumpărături de Crăciun și unde lumea poate merge să vadă decorațiuni de Craciun și pomi împodobiți. Dar, la nivel național, ziua de Crăciun trece doar ca o altă zi obișnuită.

Țări care nu sărbătoresc Crăciunul – Algeria

În Algeria, 99% din populație aparține Islamului, iar tratarea cu indeiferență a acestei sărbători creștine este considerată o modalitate de exprimare a devotamentului față de Islam. Prin urmare, în Algeria cei care sărbătoresc Crăciunul sunt considerați ciudați. Dar comunitatea creștină poate să sărbătorească în voie, fără a li se interzice acest lucru.

Maldive – locul unde creștinii pot sărbători Crăciunul

Populația din Maldive este 99% musulmană, deci este evident că sărbătorile de Crăciun sunt cam ciudate în această țară. Dar, din nou, nu este interzis să sărbătorești și minoritatea creștină este respectată. Creștinii sărbătoresc Crăciunul în Maldive, vizitând plaje, iar scufundările sunt una dintre cele mia apreciate activități în această perioadă.

Țări și locuitori care nu sărbătoresc Crăciunul

Țări care nu sărbătoresc Crăciunul - Qatar
Țări care nu sărbătoresc Crăciunul – Qatar

Nepal – locuitorii ignoră Crăciunul

În Nepal, Crăciunul nu este mai mult decât o altă zi normală a anului. Populația de aici este atât de indiferentă încât nici măcar nu știu că în restul lumii oamenii sărbătoresc ceva în această perioadă

Qatar – în puține locuri se simte spiritul Crăciunului

În mica țară arabă, Crăciunul este sărbătorit în general de creștinii aflați aici, dar în magazine sunt disponibile decorațiuni festive. Deoarece Doha este un oraș în plină expasiune, comunitatea creștină este în creștere, prin urmare și Crăciunul câștigă teren. Dar șansele de a găsi un brad de Crăciun adevărat sunt minime. Doar cei care ajung la hotelurile de 5 stele au șanse să simtă mirosul adevărat de Craciun.

Mongolia – sărbătoarea de Crăciun le este străină locuitorilor

Mongolia este o budistă, astfel că 25 decembrie este doar o altă zi a anului. Oamenii merg la serviciu, copiii merg la școală și în difuzoare nu se cântă colinde. În unele locuri din capitala Ulaanbaatar pot fi găsite decorațiuni specifice Crăciunului, dar în general această sărbătoare le este străină mongolezilor.

China – versiunea comercială a Crăciunului este sărbătoritădoar în orașe mari

Crăciunul în China este doar o altă zi de lucru. Școlile, birourile și magazinele rămân deschise, dar după program chinezii din marile orașe ies în oraș și sărbătoresc în felul lor serbarea atât de iubită în restul lumii.

China este oficial un stat ateu, așa că sărbătoarea de Crăciun a fost odată complet interzis, împreună cu creștinismul. Însă, în timp ce guvernul încă mai impune restricții împotriva respectării sărbătorii în stil occidental, țara a fost prinsă de febra cumpărăturilor.

Versiunea comercială a Crăciunului în China este sărbătorită doar în orașe mari și este tratată mai mult ca Ziua Îndrăgostiților. Este o zi petrecută cu prietenii, nu cu familia, și, în general, sărbătorită prin mersul la film, cumpărături sau petrecerea unei zile romantice alături de partener.

În afara orașelor mari, Crăciunul practic nu există, deci, cei din mediul rural nu celebrează deloc Crăciunul.

 • Totuși în Macao, Taiwan și Hong Kong, Crăciunul este o sărbătoare oficială.

Tunisia – locuitorii ignoră sărbătoarea de Crăciun

Există numeroase oportunități pentru a sărbători Crăciunul în Tunisia pentru cei care doresc, acest lucru, dar populația care nu este implicată în turism ignoră cu desăvârșire această sărbătoare. Practic, pentru Tunisieni, Crăciunul este doar o oportunitate de a face bani de pe urma turiștilor care merg acolo să petreacă vacanța de iarnă.

Egipt – Crăciunul se sărbătorește pe 7 ianuarie

Crăciunul din Egipt este sărbătorit de 15% din populație, reprezentați de creștinii copți. Dar întrucât aceștia respectă calendarul Iulian, Crăciunul se sărbătorește pe 7 ianuarie, la fel ca în Rusia sau Serbia.

Există și alte țări care nu sărbătoresc Crăciunul decât cele menționate pe listă:

 • Afghanistan;
 • Algeria;
 • Azerbaijan;
 • Bahrain;
 • Bhutan;
 • Cambodia;
 • Israel;
 • Kuwait;
 • Laos;
 • Libya;
 • Mauritania;
 • Coreea de Nord;
 • Oman;
 • Somalia;
 • Tajikistan;
 • Thailanda;
 • Turkmenistan;
 • Emiratele Arabe Unite;
 • Uzbekistan;
 • Vietnam;
 • Yemen.
Citeşte şi:

Calendarul de ceapă – tradiția veche de sute de ani care arată cum va fi vremea anul viitor

Masa de Crăciun: ce pui pe masă și cum aranjezi masa de Crăciun

FOTO „Vi se pare atât de incitant?” » Sexy-avocata din Cluj, declarații incendiare: „Experimentez și alte activități”
PARTENERI - GSP.RO
FOTO „Vi se pare atât de incitant?” » Sexy-avocata din Cluj, declarații incendiare: „Experimentez și alte activități”
Ce se întâmplă cu fix 72 de ore înainte să mori. Primul semn care apare, oamenii de știință au făcut descoperirea
Playtech.ro
Ce se întâmplă cu fix 72 de ore înainte să mori. Primul semn care apare, oamenii de știință au făcut descoperirea
Studiu alarmant despre noua variantă a coronavirusului Omicron. Specialist român: Este de 5 ori mai infecțioasă decât Delta, creșterea este cu 500% mai mare
Observatornews.ro
Studiu alarmant despre noua variantă a coronavirusului Omicron. Specialist român: Este de 5 ori mai infecțioasă decât Delta, creșterea este cu 500% mai mare
Horoscop 27 noiembrie 2021. Berbecii sunt înclinați spre decizii care nu le fac cinste, doar ei pot evita acest lucru
HOROSCOP
Horoscop 27 noiembrie 2021. Berbecii sunt înclinați spre decizii care nu le fac cinste, doar ei pot evita acest lucru
Mișcarea neașteptată făcută de Revolut. Mulți români vor fi surprinși. Ce s-a întâmplat
Știrileprotv.ro
Mișcarea neașteptată făcută de Revolut. Mulți români vor fi surprinși. Ce s-a întâmplat
EXCLUSIV | Detalii mai puţin ştiute despre Miss Universe România. Carmina dărâmă prejudecăţile
Telekomsport
EXCLUSIV | Detalii mai puţin ştiute despre Miss Universe România. Carmina dărâmă prejudecăţile
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie
PUBLICITATE
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie