Mergi direct la conținut »
WHO'S HOT, WHO’S NOT | Mișcarea surprinzătoare a Sorinei Pintea vs uneltirile perverse ale preotului Rece
Opinii Libertatea > Opinii > WHO'S HOT, WHO’S NOT | Mișcarea surprinzătoare a Sorinei Pintea vs uneltirile perverse ale preotului Rece

WHO’S HOT, WHO’S NOT | Mișcarea surprinzătoare a Sorinei Pintea vs uneltirile perverse ale preotului Rece

Rubrica Libertatea “Cine e tare și cine nu” punctează personajele care, în zilele anterioare, ne-au încântat sau ne-au dezamăgit.

Opinie de
Oana Dușmănescu
Toate articolele autorului

HOT: Sorina Pintea, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea (Foto: Emanuel Titus Iliesi / Mediafax Foto)

Mărturisesc că știrea conform căreia ministrul Sorina Pintea a declanșat operațiunea ”pacientul acoperit” m-a făcut să torn cafeaua din ibric pe lângă ceașca în care ar fi trebuit să ajungă din capul locului.

Mi se pare cea mai dezarmant de directă mutare împotriva șpăgii, a dublei corupții din sistemul medical românesc, care-i atinge în egală măsură și pe pacienți, și pe medici, asistente și infirmiere.

Culmea, s-ar putea să fie și cea care va funcționa. Deja un angajat dintr-un spital a fost pus pe liber, în urma acestei inițiative cu iz de spionaj.

E destul de trist că frica și abordarea milițienească sunt soluția supremă care bandajează puțin telenovela fără început și sfârșit a banilor strecurați în plic sau direct în buzunarul halatului. Dar, până la urmă, problemele disperate cer metode disperate de rezolvare.

Uneori, singurul antidot pentru jocuri incorecte e un joc incorect în sine – cineva se dă bolnav, deși nu e. Scopul chiar scuză mijloacele, în acest caz. Îmi pare rău că nu a avut nimeni ideea aceasta mai devreme.

Mai rămâne să inventăm și un ”părinte acoperit” ca să zguduim puțin și corupția, și traficul de influență din învățământ.

NOT: Daniel Rece, preotul cercetat pentru pornografie infantilă

De fapt, dincolo de actele reprobabile ale omului lui Dumnezeu pe pământ, dar fără să le șteargă din gravitate, stă o întrebare îngrozitoare: cine veghează asupra acestor copii, uitați de familie, aruncați sub acoperișul neprimitor al plasamentului-surogat?

Prima sa victimă e o fetiță de 13 ani provenită dintr-un mediu dezintegrat și ajunsă la o asistentă maternală care de la toamnă nu-și va mai putea exercita meseria.

Preotul Rece are 44 ani, este căsătorit și tată de copil. Aflăm că și-a creat un cont fals de Facebook și că a mai agățat și alte fetițe pe Internet, convingându-le să-i trimită filme și poze indecente. Căci, așa cum s-a dovedit de nenumărate ori, online orice personalitatea este scuzabilă.

Despre minoră aflăm mult mai multe și cu niște subînțelesuri înspăimântătoare: ”Din primele rapoarte, specialiștii au constatat că acesteia îi lipsesc reperele concrete ale unui adolescent – mama, tatăl -, că are un comportament independent, contradictoriu, concluzionându-se faptul că este un copil traumatizat, vulnerabil, care este, implicit, ușor de manipulat”.

Newsflash pentru specialiști: prea puțini copii sunt nevulnerabili.

Close
Închide
  Close