Opinie de
Oana Dușmănescu
Toate articolele autorului

HOT: William G. Kaelin Jr., Peter J Ratcliffe și Gregg L. Semenza, oameni de știință

William G. Kaelin Jr., stânga, Peter J Ratcliffe și Gregg L. Semenza

Pentru că numele lor sunt sinonime cu speranța – cei trei au primit distincția Academiei Suedeze pentru descoperiri importante în direcția vindecării unor boli grave, cum ar fi anemia sau chiar cancerul.

Cei trei savanți – doi americani și un englez – își merită cu prisosință titulaturile de profesori în medicină și persoane HOT ale săptămânii, pentru felul în care au “pus” oxigenul în slujba înțelegerii și tratării unor afecțiuni serioase.

Paradoxal este că, în ciuda faptului că știința devine din ce în ce mai rafinată și mai profundă, leacurile definitive întârzie să apară. Vocile sunt importante, dar foarte nuanțate și pâlpâitoare.

Descoperirile sunt uimitoare și extrem de alerte în domenii ca inteligența artificială sau comunicațiile. Corpul omenesc, cu suferințele și miracolele sale, deși la îndemâna savanților încă din zorii civilizației, rămâne în continuare frontiera cea mai delicată a lumii savante.

NOT: Marcial Gómez Sequeira, om de afaceri din Spania

Vânătorii, în general, nu sunt deloc cool. Își subliniază poziția inegală de forță pozând cu arma în mână, călare pe cadavrele animalelor. Duc primitivismul la rang de șmecherie internațională. Vitejia falsă, inutilă, care contravine violent cu eforturile ecologiștilor ce acționează la nivel global, dar și gesturile mici ale simplilor iubitori de animale, cei care salvează pui de pisici sau păsări la ananghie dintre blocurile orașelor.

Gómez Sequeira, fost președinte al unei companii de servicii în sănătate și fost director la Real Madrid, a anunțat că-și va deschide un muzeu cu 420 de specii de animale pe care le-a vânat în toată lumea de-a lungul a 48 de ani.

Jumătate de secol de crimă nejustificată, celebrată în ochii lumii. Indecent și amar. Mii de exponate – moartea în schimbul plăcerii găunoase a vânătorii.

“Mi-am petrecut 24 de ore pe zi, timp de 11 ani și trei luni din viața mea, făcând acest lucru. Doar împușcând, fără să mă opresc”, a declarat Marcial Gómez Sequeira, cel lipsit de empatie.

Sper ca acesta să fie un muzeu în care să nu intre nimeni niciodată.

Citeşte şi:

Abiy Ahmed, premierul care a pus punct unui război de 20 de ani. Povestea laureatului Premiului Nobel pentru Pace 2019

Noul Cod Rutier intră în vigoare sâmbătă. Ce riscă șoferii care folosesc telefonul la volan

Sfânta Parascheva – viața Sfintei Cuvioase, tradiții, obiceiuri și informații despre cel mai mare pelerinaj din România

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”
GSP.RO

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile
HOROSCOP

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile