- Cum vei reacționa, dacă o să dai nas în nas cu Sir Alex Ferguson, pe stadion? Ca ziarist, dar ca suporter MU?
Alexandru Țențu: Indiferent de calitatea în care m-aș întâlni cu Sir Alex, primul reflex ar fi să scot telefonul și să imortalizez momentul. L-aș ruga, evident, să-mi împărtășească anumite detalii din cariera sa de succes, în special aspecte referitoare la motivarea jucatorilor sau de calitățile pe care el le consideră importante la un jucător, pentru fiecare post în parte.
2. De ce țin microbiștii preponderent cu echipele puternice?
A.Ț.: Probabil pentru că ele sunt cel mai mult mediatizate. Preferințele fotbalistice se cristalizează în copilărie, când, probabil cu rudele, începem să urmărim competițiile sportive. Depinde mult și de influența pe care apropiații o au asupra ta, în perioada copilăriei. Dacă o persoană influentă pentru tine susține echipa X, sunt șanse destul de mari ca și tu să începi să ții cu echipa X.
3. Cum faci interesant un meci plictisitor, fără faze de poartă?
A.Ț.: Semnalând chiar acest detaliu. Aș căuta motivele pentru care meciul este plictisitor, de ce jucătorii nu sunt în formă.
4. Ți-au plăcut orele de Limba Română sau mai săreai peste ele, în școala generală?
A.Ț.: În școala generală, orele de limba română le făceam cu diriginta, așa că nu aveam voie sa fac absențe. Orele de gramatică mi-au placut mai mult decât cele de literatură, deoarece le-am vazut întotdeauna mult mai utile.
5. Care sunt modelele tale, în cariera de comentator/ziarist?
A.Ț.: Urmăresc foarte mulți jurnaliști sportivi, însă sunt puțini cei care mă impresionează. Jurnalistul perfect nu există, însă am o listă de oameni pe care îi urmăresc cu admirație: Cristi Petre, Adi Soare, Mugur Corpaci sau Radu Antofi.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!