Mergi direct la conținut »
Alexandru Țențu
Sport Libertatea > Sport

Eu, comentator al Eurosport / Alexandru Țențu: „Preferințele fotbalistice se cristalizează în copilărie”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Joi, 15 decembrie 2016, 21:52

Eurosport este alături de microbiștii care trăiesc fiecare fază din meciurile celor mai spectaculoase echipe din Premier League și caută cei mai entuziaști și pricepuți comentatori din România. În cadrul campaniei “Eu comentator”, Eurosport a lansat o provocare tuturor celor care cred că vocea lor poate reflecta cel mai bine ce se întâmplă pe stadioanele Angliei.  De pe 1 decembrie pe site-ul www.comentator.eu publicul votează âștigătorul campaniei. Numele câștigătorului va fi făcut public pe 19 decembrie. Vocea care a dovedit că poate reda cel mai bine pasiunea şi angajamentul din prima ligă britanică va avea parte de o experiență de neuitat la Manchester, unde va asista la derby-ul care le aduce faţă în faţă pe City și United, pe 25 februarie 2017.

Ad placeholder
  1. Cum vei reacționa, dacă o să dai nas în nas cu Sir Alex Ferguson, pe stadion? Ca ziarist, dar ca suporter MU?

Alexandru Țențu: Indiferent de calitatea în care m-aș întâlni cu Sir Alex, primul reflex ar fi să scot telefonul și să imortalizez momentul. L-aș ruga, evident, să-mi împărtășească anumite detalii din cariera sa de succes, în special aspecte referitoare la motivarea jucatorilor sau de calitățile pe care el le consideră importante la un jucător, pentru fiecare post în parte.

2. De ce țin microbiștii preponderent cu echipele puternice?

A.Ț.: Probabil pentru că ele sunt cel mai mult mediatizate. Preferințele fotbalistice se cristalizează în copilărie, când, probabil cu rudele, începem să urmărim competițiile sportive. Depinde mult și de influența pe care apropiații o au asupra ta, în perioada copilăriei. Dacă o persoană influentă pentru tine susține echipa X, sunt șanse destul de mari ca și tu să începi să ții cu echipa X.

3. Cum faci interesant un meci plictisitor, fără faze de poartă?

A.Ț.: Semnalând chiar acest detaliu. Aș căuta motivele pentru care meciul este plictisitor, de ce jucătorii nu sunt în formă.

4. Ți-au plăcut orele de Limba Română sau mai săreai peste ele, în școala generală?

A.Ț.: În școala generală, orele de limba română le făceam cu diriginta, așa că nu aveam voie sa fac absențe. Orele de gramatică mi-au placut mai mult decât cele de literatură, deoarece le-am vazut întotdeauna mult mai utile.

Ad placeholder

5. Care sunt modelele tale, în cariera de comentator/ziarist?

A.Ț.: Urmăresc foarte mulți jurnaliști sportivi, însă sunt puțini cei care mă impresionează. Jurnalistul perfect nu există, însă am o listă de oameni pe care îi urmăresc cu admirație: Cristi Petre, Adi Soare, Mugur Corpaci sau Radu Antofi.

Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
PARTENERI - GSP.RO
Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
Horoscop 7 august 2020. Balanțele se bucură de mai multă apreciere din partea superiorilor
HOROSCOP
Horoscop 7 august 2020. Balanțele se bucură de mai multă apreciere din partea superiorilor
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close