MENIU CAUTĂ
08 Oct. 2017 17:24

Arbitru bătut cu bestialitate în Liga a 4-a Ilfov. ”Îmi scot certificat medico-legal. Daunele le donez unei case de copii” / GALERIE FOTO

Distribuie

Arbitru bătut cu bestialitate în Liga a 4-a Ilfov. Victima se numește Laurențiu Ciuchiță și a ajuns la spital după ce a fost făcut sac de box în timpul unui meci disputat duminică, la Pasărea, între echipele ACSO Pantelimon și AS Viitorul Petrachioaia.

Laurențiu Ciuchiță, arbitru în lotul Ligii a 3-a, a povestit pentru Libertatea: 'Tensiunea a început de la faptul că eu împreună cu colegii mei asistenți și cu observatorul meciului am decis că terenul este impracticabil din cauza ploii abundente. Cei de la Petrachioaia au vrut neapărat să joace, susținând că au făcut drum. Gazdele le-au dat mături și bureți, dar n-au reușit într-o oră să facă terenul cât de cât practicabil. N-am vrut să dau drumul la meci. Conducătorii de la Petrachioaia au sunat la AJF Ilfov, și ne-am trezit cu telefon, nu vreau să spun de la cine, să dăm drumul la joc. Ne-am conformat'.

Laurențiu Ciuchiță a continuat și a explicat cu a ajuns să fie bătut: 'Un jucător de la Petrachioaia l-a înjurat ca la ușa cortului pe un adversar și i-am dat cartonaș galben. Câteva minute mai târziu, când scorul era 2-1 pentru Pantelimon, același jucător a făcut un fault imprudent, i-am dat al doilea galben și l-am eliminat.

În acel moment m-a amenințat: 'Nu scoate cartonașul că te omor'. Jucătorul respectiv, pe care îl cheamă Alexandru Tâcmeanu, mi-a dat un pumn în tâmplă, am căzut, iar acolo, jos, mi-a mai dat încă vreo trei pumni. Mi-a rupt și cartonașul galben. Era minutul 35. Polițistul care era la teren pentru asigurarea ordinii publice nu a intervenit. Nici măcar nu l-a luat pe agresor să-l ducă la secție. I-a luat doar o declarație, în care jucătorul a spus că eu i-am băgat mâna în gât. Incredibil așa ceva!

Cartonaș galben rupt

Jocul a fost întrerupt. Am ajuns la vestiar dus pe brațe de jucători, eram semiinconștient. Am fost dus cu ambulanța la Spitalul Pantelimon, unde am făcut ecografii la cap și cervical. Mi-am scos certificat medico-legal. Îl dau în judecată pe jucătorul-agresor, iar banii respectivi îi voi dona unei case de copii'.

Arbitrul Laurențiu Ciuchiță a fost dus pe targă la ambulanță, cu guler cervical la gât

Laurențiu Ciuchiță, 28 de ani, este profesor de educație fizică și sport la Școala Sf. Silvestru din București.

Laurențiu Ciuchiță nu este la prima exepriență de acest gen. În cei 11 ani de arbitraj, a mai luat bătaie pe terenul de fotbal. 'Mi s-a mai întâmplat când oficiam la Constanța, dar este prima dată când mi se întâmplă la Ilfov', a încheiat trist arbitrul.

Citește și: LIVE TEXT Danemarca – România, în preliminariile CM 2018 (duminică, 19.00, TVR 1). Tricolorii s-au plimbat prin Copenhaga. Amintiri triste cu Urs Meier / FOTO&VIDEO

Loading...
Comentarii