Mergi direct la conținut »
Cum explică Umtiti golul marcat în semifinala cu Belgia: ”A contat determinarea şi nu înălţimea”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Cum explică Umtiti golul marcat în semifinala cu Belgia: ”A contat determinarea şi nu înălţimea”

Cum explică Umtiti golul marcat în semifinala cu Belgia: ”A contat determinarea şi nu înălţimea”

Cum explică Umtiti golul marcat în semifinala cu Belgia: ”A contat determinarea şi nu înălţimea”.

Samuel Umtiti, autorul golului care a adus Franţei calificarea în finala Cupei Mondiale de fotbal 2018, după victoria cu Belgia (1-0), a precizat că „determinarea, dorinţa de a marca, de a trece în faţa adversarului au făcut diferenţa şi nu înălţimea”.

„Eu am 1,83 m, faţă de 1,94 m cât are Marouane Fellaini, dar determinarea, dorinţa de a marca, de a trece în faţa adversarului au făcut diferenţa şi mi-au permis să înscriu acest gol şi nu înălţimea a contat. Şi sfaturile antrenorului (Didier Deschamps) au fost foarte importante. Am anticipat bine, dar şi cornerul a fost executat foarte bine, ceea ce mi-a facilitat misiunea în faţa unui jucător foarte important cum este Marouane Fellaini”, a precizat Umtiti.

„Nu am câştigat finala Campionatului European şi de aceea îmi doream mult să ajung în finala Cupei Mondiale. Sper ca de data asta să aducem trofeul în Franţa. M-am simţit bine în acest meci, chiar dacă au fost şi momente mai dificile pe care le-am gestionat împreună. Sunt foarte mulţumit de echipa noastră, de ce putem să facem”, a adăugat Umtiti.

Selecţionata Franţei s-a calificat în finala Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins reprezentativa Belgiei cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, la Sankt Petersburg, în prima semifinală a competiţiei.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Franţa, campioană mondială în 1998, va juca a treia sa finală mondială graţie golului marcat de fundaşul Samuel Umtiti (51).

Belgia, semifinalistă şi în 1986, a ratat din nou şansa de a juca pentru trofeu şi va lupta în finala mică.

În finala de duminică, Franţa va înfrunta câştigătoarea dintre Croaţia şi Anglia, semifinală programată miercuri la Moscova (ora 21,00).


Citește și: Cum arăta Cristi Borcea la liceu. La 16 ani era idolul elevelor de la ”Industrial 26” din București. Ce dedicații le făcea fetelor

Close
Închide
  Close