Ladislau Boloni (64 de ani) a profesat o perioadă ca stomatolog, încă de când era jucător în activitate la Steaua. Pe scaunul din cabinetul său au ajuns chiar și cei care îi erau colegi în Ghencea, iar unul dintre ei, Ilie Dumitrescu, a rememorat experiența cu mult umor, la DigiSport, amintindu-și și că durerea după scoaterea unei măsele a durat 3 zile.

Totul se petrecea înainte de Revoluție, la primele contacte cu echipa mare a Stelei pentru Ilie Dumitrescu, în 1987. Boloni era deja veteran la clubul militar alături de care câștigase Cupa Campionilor Europeni în 1986 și profesa ca stomatolog într-un cabinet lângă stadionul Ghencea.

Cum l-a traumatizat Boloni pe Ilie Dumitrescu: ”Era anestezia expirată”

”Pe Loți Boloni îl prefer antrenor, pe bune. Am fost traumatizat! Eram puşti, aveam 17-18 ani şi m-a luat Iordănescu în cantonament la echipa mare. Boloni avea un cabinet la stadion. Și Lăcătuș i-a fost pacient. Făcea experiențe cu oamenii vii, care respiram pe acolo. La un moment dat, am avut şi eu o problemă şi m-am dus la el. Am intrat, m-a pus pe scaun, aveam respectul ăla ca jucător, avea o figură care transmitea mult respect. Mi-a spus că trebuie să scoată măseaua. Cred că era expirată anestezia… La mine nu a funcționat. Am plâns trei zile. Vai de capul meu!”, a povestit Ilie Dumitrescu, în cadrul emisiunii ”Digi Sport Special”.

Cum l-a traumatizat Boloni pe Ilie Dumitrescu: ”Să nu-l mai văd în halatul ăla alb!”

„Spune că a lucrat vreo 6 ani, dar eu nu am văzut nici un pacient pe la cabinetul de la stadion. Poate pe la Tg. Mureș, nu știu (n.r. râde). Nu avea o mână foarte uşoară. Avea o gleznă fină, lovea bine mingea și era disciplinat. Nu mai vreau să-l văd în halatul ăla. E prea cruntă experienţa, m-a traumatizat. Abia așteptam să spun asta. El a făcut școala, a terminat și putea să profeseze. Problema e că nu cred că a avut prea mulți pacienți. Cred că era la început, probabil. Ce experiență să fi avut? Cred că în momentul în care a semnat la Steaua, a pus condiția să aibă cabinet”, a mai spus fostul atacant al Stelei și al echipei naționale.

Cum l-a traumatizat Boloni pe Ilie Dumitrescu. ”Eu îl prefer ca antrenor”

”Îl prefer antrenor. L-am susținut și să vină ca selecționer când a fost ales Daum. I-am făcut lobby de aici din studio, dezinteresat”, a adăugat Ilie Dumitrescu.

Cum l-a traumatizat Boloni pe Ilie Dumitrescu. Viorel Păunescu e pro Loți: ”N-am mai trecut pe la dentist de atunci”

Există și alte versiuni, însă. “Loţi are o mână de aur. Nu mi-a fost deloc frică atunci când am intrat în cabinetul lui stomatologic”. Aşa sună, pe scurt, depănarea amintirilor omului de afaceri Viorel Păunescu (79 de ani), fost preşedinte al FC Steaua, care în anii 80 a avut încredere totală în profesionalismul medical al internaţionalului “roşalbaştrilor”, Ladislau Bölöni (64 de ani), cunoscut şi ca un excelent medic stomatolog. “După ce am fost la el, nu am mai trecut niciodată printr- un cabinet medical. Cred că ar fi făcut o carieră strălucită dacă ar fi continuat să profeseze”, a mai spus Păunescu.

Cum l-a traumatizat Boloni pe Ilie Dumitrescu: ”Să nu-l mai văd în halatul ăla alb!”. Viorel Păunescu are altă variantă: ”Avea mână de aur”

Cum l-a traumatizat Boloni pe Ilie Dumitrescu. A cerut la transfer înfiinţarea cabinetului stomatologic

La transferul său de la ASA Tg. Mureş la Steaua Bucureşti, în 1984, Loţi Boloni a condiţionat semnătura pentru clubul din Ghencea doar dacă oficialii bucureşteni îi vor înfiinţa un cabinet stomatologic la stadion. Lucru care s-a şi întâmplat, cu aprobarea directă a lui Ilie Ceauşescu, fratele fostului dictator Nicolae Ceauşescu.

Alţi pacienţi celebri: Ienei şi Stângaciu

Potrivit site-ului stelişti. ro, Ladislau Bölöni i-a avut ca pacienţi pe Dumitru Stângaciu şi pe antrenorul Emeric Ienei. “Dumitru Stângaciu avea nuntă şi a apelat la mine pentru a-şi face dantura”, a menţionat pentru acelaşi site Bölöni, care a renunţat să mai profeseze.

Citiți și Ladislau Bölöni, amendat cu 2.500 de euro de federația belgiană de fotbal. Românul criticase arbitrajul

Loți Bölöni vorbește în neerlandeză: ”Orașul meu, Tîrgu Mureș, susține acum Antwerp” / VIDEO