O fostă handbalistă din Zalău face senzaţie în lumea folclorului. Diana Sârbu s-a lăsat de handbal și s-a apucat de muzică populară, informează sportulsalajean.ro.
Diana Sârbu a fost timp de şase ani una dintre componentele de bază ale formaţiei CSS Zalău. De doi ani însă, tânăra a abandonat cariera sportivă şi s-a axat pe muzică, fiind pasionată de folclor încă de când era mică
Tânăra zălăuancă născută pe 28 aprilie 2000 este acum clasa a 12-a şi reuşeşte să încânte audienţa la fiecare reprezentaţie artistică pe care o are. Aflată în an terminal la Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău, Diana este una dintre adolescentele care iubeşte folclorul şi vrea să le transmită tinerilor dragostea faţă de tradiţiile strămoşeşti. Studiază canto, fiind îndrumată în tainele folclorului de către prof. Rodica Pop Seling.
Adolescenta a fost pasionată atât de sport cât şi de muzică – reuşind să facă performanţă în ambele domenii. În urmă cu doi ani însă, programul prea încărcat pe care îl avea a determinat-o să aleagă între sport şi muzică.
A ales muzica şi în continuare reuşeşte să ne încânte cu vocea sa. A fost premiată în clasa a IX-a la Festivalul Naţional “Viva la Musica” cu premiul întâi, iar anul trecut, la acelaşi festival naţional s-a clasat pe locul doi! A mai participat la diferite evenimente din judeţul Sălaj, urcând de foarte multe ori pe scenă dar a fost prezentă şi la Festivalul “Mândru Cântec Sălăjean”.
Tânăra se poate mândri şi cu frumuseţea sa, în anul 2014 încorondându-se cu titlul de “Miss Boboc” al Liceului de Artă.
Timp de şase ani a fost şi una dintre componentele de bază ale Clubului Sportiv Şcolar Zalău. Adolescenta a jucat handbal pe postul de centru şi inter, ajungând cu echipa până la turneul semifinal. A fost pregătită de Dan Pavel şi Gabriela Muntean.
Diana provine dintr-o familie care iubeşte muzica. Părinţii ei se trag din Chieşd şi din Băbeni, iar unul din bunicii ei a fost chiar ceteraş în satul Poieniţa din comuna de pe Someş.
“De când eram mică m-am îndrăgostit de folclor pentru că tot timpul la noi în casă se asculta muzică populară. Bunicul meu a cântat la vioară prin Poieniţa dar şi în cor la biserică şi cred că de la el moştenesc vocea. Când eram mică i-am zis mamei că vreau să mă apuc de cântat, aşa că m-a dus la audiţii la Liceul de Artă iar cei de acolo au spus că am o voce bună care trebuie şlefuită”, ne-a spus tânăra Diana Maria Sârbu.