MENIU CAUTĂ
16 Iul. 2018 11:48

Dumitru Mitu, coleg cu Luka Modrici: ”Jucam amândoi, chiar dacă eram, oarecum, de același profil”

Distribuie
Dumitru Mitu, coleg cu Luka Modrici: ”Jucam amândoi, chiar dacă eram, oarecum, de același profil”.
Dumitru ,,Bebe” Mitu a trăit intens finala campionatului mondial de fotbal din Rusia, dintre Franța și Croația, câștigată cu 4-2 de reprezentativa ,, cocoșului galic”.
Fotbalistul format la Metalul București, care a mai activat în România la UTA, CFR Cluj sau Șoimii
Pâncota a fost coleg cu Luca Modric și Vedran Ciorluka în 2004, la Dinamo Zagreb, după ce s-a întors de la Panathinaikos Atena și înainte de a îmbrăca tricoul feroviarilor clujeni.
”Ei au fost colegi cu mine, pentru că eu eram titular de drept, iar ei erau copii. Ce-i drept, foarte talentați. Ciorluka (32 de ani, Lokomotiv Moscova) era fundaș central. Modric (32 de ani, Real Madrid) avea același calm în joc. Evolua puțin mai retras decât mine. Jucam amândoi, chiar dacă eram, oarecum, de același profil. Un antrenor trebuie să știe cum să le găsească loc jucătorilor în teren. S-a văzut ce a pățit Argentina, cu Dybala rezervă! A fost o decepție și asta numai datorită antrenorului Sampaoli”, sună caracterizarea decarului trecut pe la Dinamo Zagreb, Osijek și Rijeka.

Trei gafe la primul gol

Arbitrajul din finală i-a lăsat un gust amar lui Mitu. Acesta consideră că, la primul gol al francezilor, arbitrul a greșit de trei ori. ,,Nu a fost fault la Griezmann, apoi a fost offside și fault în atac la faza primului gol. Mă întreb, la ce s-a mai inventat VAR-ul? Dacă dai penalty pentru Franța, dă și la Mandzukic, pentru că a fost ținut cu două mâini. Arbitrajul a fost pentru unii mumă, iar pentru alții, ciumă!”, ne-a mai spus interlocutorul nostru, astăzi agent la o firmă de pază.

Dumitru Mitu își amintește că, în Croația, juniorii nu cărau gențile cu echipament ale jucătorilor consacrați din echipă. Nici nu-i pare rău că nu a profitat mai mult de pe urma fotbalului. ,,Câștigam sub 10.000 de euro lunar. Era diferență ca de la cer la pământ față de salariile de azi. Iar antrenor nu mi-a plăcut să fiu”, a conchis talentatul fotbalist, ajuns la 43 de ani, stabilit în Arad, lângă cursul molcom al Mureșului.


INVESTIGAȚIE LIBERTATEA: Un predator sexual care a agresat o tânără de 20 de ani n-a fost urmărit de procurori pentru că ”liftul blocului cu interfon nu e un loc public”!

Citește mai multe despre Dumitru Mitu, Croația, Cupa Mondială și Dinamo Zagreb pe Libertatea.

Comentarii