De Ciprian Iana,

Această propunere SF a venit, vineri, din partea ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

Prezent la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de tineret de la Lausanne (Elveția), Ionuț Stroe a discutat despre acest subiect cu Lefteris Avghenakis, ministrul adjunct pentru sport din Grecia.

”Am vorbit despre perspectiva candidaturii comune la Euro 2028, o candidatură care ne va permite să continuăm procesul de îmbunătăţire a stadioanelor şi a infrastructurii sportive şi ne va da încă o dată ocazia să ne afirmăm pe harta sportului internaţional de înalt nivel din postura de gazde.

În plus, ne putem folosi de experienţa pe care o vom dobândi cu organizarea EURO 2020 pentru a construi un dosar solid de candidatură, contribuind astfel la sustenabilitatea proiectelor sportive şi la dezvoltarea pe termen lung a sportului românesc”, a declarat Ionuț Stroe pe site-ul oficial al MTS.

Ionuț Stroe (dreapta) și Lefteris Avghenakis / FOTO: MTS – Facebook

Ionuț Stroe a continuat: ”Am discutat şi despre proiecte de colaborare bilaterală în sport şi am stabilit că vom face un memorandum pentru schimburi în domeniul sportului, care sa vizeze mai ales partea legată de pregătire. În lunile de iarnă, când vremea la noi este neprietenoasă, să ne putem trimite sportivii în cantonament în climatul mai prielnic din Grecia, iar sportivii eleni să vină la noi, în funcţie de felul stagiului pe care îl au, astfel maximizăm si capacitatea de pregătire a tinerilor noştri. Un alt subiect foarte important atins este cel al proiectelor de cooperare transfrontalieră pe fonduri europene, iar deschiderea arătată ne dă speranţe că putem mişca lucrurile şi în acest sens”, a declarat Ionuţ Stroe, ministrul Tinereretului şi Sportului.

La Lausanne şi St. Moritz are loc între 9-22 ianuarie, ediţia de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret, competiţie la care România este reprezentată de 35 de sportivi.

Citeşte şi:

Suspendare drastică primită de handbalistele de la Corona Brașov, după scandalul de dopaj

Ionuț Popa, deznădăjduit: ”Nici eu nu ştiu dacă se mai pot face multe pentru mine”

George Țucudean a revenit pe teren, după o jumătate de an. ”Sper să fie bine”

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism