“In vara implinesc 34 de ani, poate ca cel mai frumos cadou ar fi prelungirea contractului cu Digenis, cu conditia sa nu retrogradam”, a marturisit fotbalistul. “Am venit la Digenis exact in anul promovarii in prima divizie, primele doua sezoane au fost parca mai usoare. In acest an va trebui sa luptam din greu ca sa evitam retrogradarea. Cateodata ma gandesc cu nostalgie la Romania, dar cand ma uit pe geam si vad lamaii si portocalii plini de fructe, in ianuarie si stiu ce ger e in tara, imi trece dorul sa revin. Iar daca iau in calcul si cantonamentele interminabile din Divizia A, chiar ca nu-mi mai vine sa ma intorc. Poate doar sa mai joc un ultim meci la ŤUÅ¥ Cluj, echipa mea de suflet”, mai spune fotbalistul.
Falub locuieste impreuna cu sotia sa, Claudia si cu Antonio, fiul lor in varsta de 3 ani, la Strovolos, o localitate situata la cativa kilometri de Nicosia. “Am stat initial intr-un apartament frumos, in Nicosia, dar acesta se afla la etajul 9 si vara era foarte cald. Dupa cateva luni, am gasit casa in care stam acum, cum am vazut-o ne-am hotarat sa ne mutam. Are un living mare la parter si 3 dormitoare la etaj, chiria e destul de mare, 400 de lire, cam 850 de dolari - dar e platita de club, asa ca totul e ok”, a incheiat jucatorul.
- Tara fara hoti. Falub e incantat de linistea pe care a gasit-o in Cipru. “Nu sunt scandaluri, nimeni nu-si inchide masina, de multe ori mi-am lasat si portofelul la vedere, dar nu s-a atins nimeni de el. Regulile de circulatie sunt in schimb foarte stricte, e 50 de lire amenda daca nu porti centura, tot 50 pentru vorbitul la mobil, iar din 2006 va fi 200. Iar aici politistii nu te iarta”, spune jucatorul.
- ŤAcasaÅ¥, la Nicosia. Echipa lui Falub joaca toate partidele de pe teren propriu la Nicosia, pe stadionul “Makario”, acolo unde aveau loc meciurile nationalei Ciprului inainte de construirea unui stadion modern pe care aceasta evolueaza acum. Orasul Morfou, unul din cele mai bogate ale insulei, este in zona de nord a insulei, ocupata de Turcia, astfel ca Digenis a fost obligata sa se mute in la Nicosia.
- Cipru, cam scump. Viata e destul de scumpa in insula Afroditei, poate si din cauza celor aproape un milion de turisti, majoritatea englezi, care vin aici in fiecare luna. Pretul unei case porneste de la 300.000 de dolari, iar o bere costa 4 dolari. “Mancarea e si ea destul de scumpa, dar de o calitate excelenta. Antonio e mort dupa fructele de mare, nu stiu ce o sa ne facem cu el cand ne intoarcem in tara”, a marturisit Falub.
- Oferta de la rusi. Falub marturiseste ca, atunci cind a venit in Cipru, a avut o oferta tentanta de la Anji Mahacikala: “Rusii mi-au oferit 300.000 $ pe an, de trei ori mai mult decat cipriotii. Sotia mea era insa gravida, iar cind rusii mi-au spus ca va trebui sa locuim la hotel si ca o deplasare la Moscova dureaza cateva saptamani, timp in care jucam cu mai multe echipe, am abandonat ideea de a ma transfera in Rusia”.