MENIU CAUTĂ

UPDATE A scăpat de Armată fiindcă a cucerit trofeul! Fotbalistul Heung-min Son, de la Tottenham, era obligat să câştige medalia de aur la Jocurile Asiei pentru a evita serviciul militar

Distribuie

Heung-min Son, atacantul echipei Tottenham Hotspur şi marea vedetă a fotbalului sud-coreean, este nevoit să câştige turneului de fotbal din cadrul Jocurilor Asiei de la Jakarta, la care participă cu naţionala ţării sale, pentru a evita astfel serviciul militar, obligatoriu în Coreea de Sud, anunţă presa britanică.

ACTUALIZARE 1 septembrie. Coreea de Sud a câștigat Jocurile Asiei, după ce a câștigat, dramatic, finala cu Japonia, scor 2-1. Cel mai fericit pentru acest succes a fost starul lui Tottenham, Heung-Min Son. În cazul în care nu obținea acest triumf, Son trebuia să efectueze stagiul militar ce dura 21 de luni.

Coreea de Sud a învins pe Japonia cu scorul de 2-1, după 120 de minute. Interesant este că toate golurile au fost marcate în timpul suplimentar.

Heung-min Son a fost transferat la Spurs de la Bayer Leverkusen în 2015 și a bifat 47 de goluri și 26 de assist-uri în 141 de apariții pentru clubul englez. Sud-coreeanul a mai evoluat în cariera sa la Hamburg SV, club care l-a crescut și l-a propulsat în fotbalul mare. Pentru națională, Son are 23 de goluri în 72 de selecții.Luni, Son a făcut încă un pas către atingerea acestui obiectiv, înscriind golul victoriei în meciul cu Kîrgîzstan, din cadrul Grupei E, succes în urma căruia Coreea de Sud s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei.

O medalie de aur la Jocurile Asiei, al cărei turneu de fotbal nu este însă recunoscut de FIFA, i-ar permite lui Heung-min Son, dar şi colegilor săi de echipă, să evite serviciul militar de doi ani, obligatoriu pentru toţi bărbaţii sud-coreeni până la împlinirea vârstei de 28 de ani, scrie cotidianul Evening Standard, citat de Agerpres.

Sunt scutiţi de serviciul militar doar sportivii care obţin rezultate deosebite în competiţiile internaţionale, iar un titlu de campion al Asiei ar reprezenta o astfel de performanţă.

Coreea de Sud va avea însă o misiune extrem de dificilă în optimile de finală, urmând să înfrunte joi puternica echipă a Iranului.

De ce a plâns coreeanul Son după eșecul cu Mexic de la Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018: Armata și iubita! / FOTO&VIDEO


Citește și: EXCLUSIV/ Clovnul Siminică și tristețea din spatele unui zâmbet. „În parlament nu e circ, e bâlci. La circ se muncește enorm”

Citește mai multe despre Tottenham pe Libertatea.

Comentarii