Mergi direct la conținut »
Ghana, în finală. Suporterii au invadat terenul și au înterupt meciul 40 de minute/ VIDEO
Sport Libertatea > Sport > Ghana, în finală. Suporterii au invadat terenul și au înterupt meciul 40 de minute/ VIDEO

Ghana, în finală. Suporterii au invadat terenul și au înterupt meciul 40 de minute/ VIDEO

Naționala Ghanei s-a calificat în finala Cupei Africii, după victoria obținută în fața reprezentativei din Guineea Ecuatorială, scor 3-0. Golurile au fost marcate de Ayew (42, 75) și Wakaso (75). 

Meciul a fost întrerupt în minutul 82, pentru circa 40 minute.

Mai mulți suporteri ghanezi au pătruns pe teren, pentru a se feri de obiectele aruncate de suporterii echipei gazdă. Mai mulți fani ai echipei ”Black Stars” au fost escortați în spatele unei porți, între suprafața de joc și tribune. Primele incidente au avut loc după penalty-ul acordat oaspeților de arbitrul gabonez Eric Arnaud Otogo Castane și contestat de gazde, jucătorii ghanezi având nevoie de protecție pentru a intra la vestiare.

Autoritățile au făcut apeluri la calm, chiar și Emilio Nsue, căpitanul Guineei Ecuatoriale, s-a adresat spectatorilor, dar fanii gazdă au continuat să arunce cu obiecte spre rivalii lor, dar și spre banca tehnică a ghanezilor. Un elicopter a survolat arena cu o capacitate de 15.000 de locuri, iar forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene.

Fanii ghanezi au fost evacuați prin tunelul jucătorilor, iar jocul a fost reluat, după aproximativ 40 de minute de întrerupere, dar nu s-au mai disputat decât trei minute, în care nu s-a întâmplat nimic relevant.

Ieri, echipa naţională a Coastei de Fildeş s-a calificat în finala Cupei Africii pe Naţiuni, după ce a învins cu scorul de 3-1 reprezentativa din RD Congo. Ultimul act al competiției se va disputa sâmbătă, între Coasta de Fildeș și Ghana.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close