Mergi direct la conținut »
Horia Tecău și Florin Mergea și-au aflat adversarii de la Wimbledon
Tenis Libertatea > Sport > Tenis

Horia Tecău și Florin Mergea și-au aflat adversarii de la Wimbledon

În proba de dublu băieți a turneului de la Wimbledon, România are doi reprezentanți cu șanse de a cuceri trofeul pus în joc. Horia Tecău (locul ATP la dublu) va face pereche cu olandezul Jean Julien Rojer (8 ATP), iar Florin Mergea (15 ATP) îl va avea alături pe indianul Rohan Bopanna (18 ATP).  Cele două perechi se află în jumătatea superioară a tabloului și s-ar putea înfrunta în semifinale. Însă pentru aceasta Mergea și Bopanna ar trebui să câștige în ”sferturi” în fața marilor favoriți, frații Bryan.

Creditați cu a 4-a șansă la câștigarea turneului, Tecău și Rojer se află în jumătatea superioară a tabloului, ceea ce le permite, din punct de vedere teoretic, să atingă măcar sferturile de finală. În primul tur, ei vor juca cu perechea Martin Klizan (Slovacia) / Lukas Rosol (Cehia). Cei mai tari adversari ai lor în antepenultimul act ar fi Marcin Matkowski (Polonia) / Nenad Zimonjic (Serbia), favoriții numărul 7. În semifinale, Tecău și Rojer s-ar putea întâlni cu perechea americană Bob și Mike Bryan, principalii favoriți ai turneului.

Pe aceeași parte a tabloului se află și dublul Florin Mergea / Rohan Bopanna, care vor juca împotriva perechii Tim Smyczek (SUA) / Jiri Vesely (Cehia) în primul tur. În ”optimi”, cei doi ar putea juca cu cuplul spaniol Marcel Granollers / Marc Lopez, favoriții numărul 6, iar dacă ar câștiga ar da peste frații Bryan în ”sferturi”. Există și o variantă optimistă. Și anume ca Mergea și Bopanna să se impună și în fața liderilor mondiali, iar atunci ar putea da în semifinale peste Tecău și Rojer.

Pe tabloul de dublu se află și un reprezentant al Republicii Moldova, Radu Albot, care face pereche cu Mihail Kukușkin (Kazahstan). Cei doi vor juca în turul 1 cu perechea Mariusz Fyrstenvberg (Polonia) / Santiago Gonzalez (Mexic).

Florin Mergea a câștigat turneul de la Wimbledon, la simplu juniori, în 2003, an în care Horia Tecău a pierdut în semifinale. El repeta o performanță până atunci unică, reușită cu un deceniu înainte de Răzvan Sabău. Tot la Wimbledon, și tot la juniori, Mergea câștigase la dublu în 2002 și 2003, alături de Horia Tecău. În urmă cu 12 ani, cei doi au devenit și campioni mondiali ITF la dublu juniori.

Close
Închide
  Close