MENIU CAUTĂ
27 Noi. 2013 23:45

Impresarul Victor Becali a vorbit despre greşelile comise de oficialii Stelei: „Fanilor li s-au vândut iluzii”

Distribuie

Ieri, la o zi după ce steliştii au aflat cu tristeţe că primăvara europeană nu va mai veni pentru ei, impresarul Victor Becali (52 de ani) a comentat pentru Libertatea actuala situaţie a campioanei României. El crede că şefii clubului au făcut erori în relaţia cu jucătorii importanţi şi cu suporterii.
Libertatea: Domnule Becali, imediat după remiza albă cu Schalke, Bourceanu şi-a anunţat plecarea. Cât pierde Steaua?
Victor Becali: E greu de estimat. Din câte ştiu eu, Steaua n-a primit nici o ofertă pentru Bourceanu în această toamnă, aşa că nu se poate aproxima. Probabil că echipele interesate aşteaptă 1 ianuarie 2014, ca să poată semna cu el gratis.
De ce s-a ajuns ca Steaua să-şi piardă liderul pe nimic?
Pe nimic sau pe aproape nimic. Poate clubul cu care va semna vrea să-l ia din iarnă şi va plăti, în acest caz, o sumă modică. Iar Steaua îşi pierde căpitanul din cauza strategiei. E greu să satisfaci pretenţiile unui fotbalist care are experienţă în cupele europene, care e titular în echipa naţională şi care e într- o formă foarte bună, după ce a intrat în ultimele luni de contract. Acum doi ani, când Steaua a început să joace, trebuiau luate la mână contractele jucătorilor şi celor importanţi să li se facă oferte de prelungire.
Şi cine e răspunzător?
Nimeni! Asta a fost strategia. S-au vrut bani din cupele europene, dar nu poţi doar să câştigi. Cluburile mari îşi protejează valorile. Real Madrid nu permite să ajungă Cristiano Ronaldo în situaţia de a avea mai puţin de trei ani contract. Cum a ajuns la trei ani, imediat i se face o ofertă de prelungire. Repet, la Bourceanu s-a stat până în ultima clipă, iar Steaua, ca să-l păstreze, ar fi trebuit să-i facă o ofertă de salariu la nivel de campionat din vestul Europei sau, mai grav, din ţările arabe, unde sunt bani mulţi. Eu am trecut prin aşa ceva cu Radu Ştefan. Când a ajuns în ultimul an de contract cu Lazio, pretenţiile noastre au crescut mult şi n-au avut încotro. Altfel pierdeau gratis un jucător de bază.
Revenind la meciul cu Schalke, Steaua a părut abandonată de fani.
Ajungem din nou la strategie. Declaraţiile făcute înainte de startul competiţiei au dăunat grav. Au anunţat că vor locul 1, că se gândesc la primul loc. Nu calificare în primăvara Ligii, nu locul trei şi Europa League! Locul 1! Normal, fanilor li s-au vândut iluzii şi acum, când aceste iluzii s-au transformat în deziluzii, că şanse la locul unu nu mai sunt de mult, a fost atmosfera care a fost.

Florin Gardoş este marele câştig

Cum era mai bine să se procedeze?
Modelul Basel e excelent. Ei au anunţat mereu că îşi joacă şansa şi, uite, au luat şase puncte cu Chelsea. Cred că dacă suporterilor le era transmis, încă de la primul meci, un mesaj de luptă, dacă li se transmitea fanilor că jucătorii se vor bate până în ultima clipă pentru a continua în cupele europene, stadionul ar fi arătat altfel cu Schalke.
Care sunt jucătorii care au confirmat în Ligă?
Eu cred că jucătorul care ar fi putut să aibă o explozie în acest sezon e Alex Chipciu, dar, din păcate, a avut acea accidentare. Însă deja începe să joace foarte bine. Cel mai mare câştig e Gardoş. Cred că el şi Chiricheş ar trebui să facă pereche în linia defensivă a echipei naţionale. Florin a avut evoluţii foarte, foarte bune.
Care sunt plusurile şi minusurile Stelei?
Păi, în primul rând, s-au obţinut foarte mulţi bani în acest an competiţional. Din calificarea în Ligă, din vânzarea de bilete şi din vânzarea lui Chiricheş. Ca minusuri… acest ultim loc în grupă şi faptul că fanii s-au îndepărtat de echipă.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 17 februarie 2019
Comentarii