Mergi direct la conținut »
INTERVIU | Marian Drăgulescu, după cele mai slabe rezultate obținute la CE de gimnastică: "Încă mă simt în formă"
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > INTERVIU | Marian Drăgulescu, după cele mai slabe rezultate obținute la CE de gimnastică: "Încă mă simt în formă"

INTERVIU | Marian Drăgulescu, după cele mai slabe rezultate obținute la CE de gimnastică: „Încă mă simt în formă”

La Europenele găzduite săptămâna trecută de orașul polonez Szczecin, Marian Drăgulescu s-a clasat abia pe locul 22 la sărituri și pe locul 26 la sol, aparate pe care altădată le domina autoritar. Acestea sunt cele mai slabe rezultate obținute de el la nivel continental în cariera de senior, care a început în 1999. Totuși, sportivul de 38 de ani este hotărât să continue.

De Cătălin Apostol,

Libertatea: Care este explicația rezultatelor modeste obținute de tine la ultimele Europene?
Marian Drăgulescu: O pregătire inconstantă, provocată de o accidentare la tendonul lui Ahile de la piciorul stâng. Am fost în imposibilitatea de a forța și repeta cât îmi doream.

Vârsta nu și-a spus cuvântul?
Nu. Încă mă simt în formă și capabil să fac față la nivel înalt.

Te-a afectat faptul că nu ai prins nici măcar finala la aparate unde altă dată dominai concursul?
Dimpotrivă, mă ambiționează și mai mult. Știu că încă pot concura la un nivel înalt, dar pentru exersarea chestiilor de finețe, pentru ultimele ajustări ale unui exercițiu am nevoie să fiu sănătos. Accidentarea ce care ți-am vorbit nu mi-a permis să fac asta. De aceea am ratat, atât la sol, cât și la sărituri. La sol, de exemplu, am avut aceeași notă de plecare ca cel care a câștigat medalia de aur, 6.2 (n.r. – rusul Artur Dalaloyan, notă finală 15.100), dar nu am făcut un exercițiu foarte curat și din această cauză am ratat finala.

Care este următorul tău obiectiv?
Calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pe care o voi putea obține în octombrie, la Campionatele Mondiale (n.r. – 4-13 octombrie, Stuttgart).

Ce șanse de reușită îți dai, în acest moment?
Dacă nu voi mai avea accidentări, am șanse mari.

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa
Recomandări

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa

Un titlu olimpic este marele tău vis. Dacă nu ți-l vei îndeplini la anul, iei în calcul să continui și după 2020?
În nici un caz. Olimpiada de la Tokyo este ultima competiție la care voi participa.

Care crezi că sunt cauzele regresului înregistrat în ultimii ani de gimnastica românească?
Cred că ar fi mai indicat să-i întrebi pe antrenori sau pe cei din conducerea federației. Ei trebuie să răspundă, ei știu dacă au luat cele mai bune decizii. Eu prefer să vorbesc doar despre mine.

Câteva lucruri demne de știut

* Marian Drăgulescu are câte 4 titluri mondiale la sol și sărituri, respectiv 4 titluri europene la sol și 3 titluri continentale la sărituri)

* cea mai bună clasare obținută de delegația României la CE 2019 a fost locul 4 (Denisa Golgotă, la sol)

* locul 20 (Robert Ghiuzgan, la sărituri) a fost cea mai bună clasare românească la masculin

* competiția de la Szczecin a fost primul European din ultimii 46 de ani în care gimnastele noastre nu au obținut nici o clasare pe podium

Poate te interesează și LPF nu mai vrea formații precum Clinceni ori Chindia în Liga 1!

 
 
Close
Închide
  Close