Usain Bolt (29 de ani), campionul olimpic și mondial la 100 de metri, 200 de metri și cu ștafeta de 4×100 de metri, este cel mai rapid om din lume, iar hrana are o contribuție importantă la performanțele spriterului jamaican.

Nutriționistul Caroline Farrell a explicat pentru site-ul britanic telegraph.co.uk din ce este alcătuit meniul obișnuit al lui Usain Bolt. La micul dejun, celebrul sportiv servește un sandviș cu ou, “o combinație de proteine și carbohidrați”.

La prânz, cel supranumit “Fulgerul” mănâncă paste cu piept de pui sau cu carne de vită, care merg de minune completate cu o salată cu diverse legume și cu ulei de măsline, care mărește capacitatea de absorbție a substanțelor antioxidante.

La cină, Bolt se delectează cu găluști tradiționale jamaicane cu legume, un fel de mâncare pe care nutriționistul îl consideră extrem de sărac în proteine și plin de grăsimi nesănătoase, în cazul în care găluștile sunt prăjite.

Drept gustări, multiplul campion olimpic ronțăie mango, ananas și mere.

Broccoli nu-i place deloc

Caroline Farrell a mai dezvăluit că alimentul care îi place cel mai puțin lui Usain Bolt este brocoli. Sportivul îi detestă gustul, dar acceptă totuși să-l mănânce, cel mai adesea combinat cu găluști tradiționale japoneze și cu carne.

De asemenea, cel mai rapid om din lume a recunoscut că se abține cu greu să nu mănânce produse de fast-food, precum chicken nuggets și aripioare picante. “A trebuit să mă obișnuiesc să mă uit în cealaltă parte când vedeam asemenea produse pe undeva”, a mărturisit Usain Bolt.

 

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult