8 februarie 2009. Localul Patriota, Veszprem, Ungaria. Un prilej de chef: o victorie în campionat și party-pentru micul Mate, bebelușul lui Gergő Iváncsik și al soției lui, Veronika, care se născuse pe 3 februarie, se transformă într-o tragedie fără margini.

Marian Cozma e înjunghiat de trei ori în inimă, în circumstanţe debile, de un grup de rromi, iar rănile-i sunt prea adânci pentru a mai scăpa cu viaţă.

Gergő Iváncsik are 37 de ani. S-a retras anul trecut, iar acum e antrenor la Academia lui Veszprem.

Iar micul Mate, 10 ani, la a cărui petrecere au fost prezenți jucătorii în 2009, a ajuns handbalist. Puștiul a jucat la Gyermekbajnokság, DEVM Kézilabda Alapítvány, iar acum e la academia clubului maghiar.

Asociația Marian Cozma duce mai departe numele regretatului sportiv.

Peste 40 de copii, născuți între 2001 și 2006, sunt legitimați la Asociația Marian Cozma.

„Eu vreau să țin în viață Asociația Marian Cozma. Pentru handbalul românesc și pentru regretatul meu fiu. Muncesc cu ei, sunt săraci, amărâți, își aduc adidașii de acasă. Fără copiii mei, mor! Eu am făcut infarct, dar am venit de la spital direct la antrenament. Deși îi alerg, copiii mei se antrenează cu zâmbetul pe buze. Am fost de șase ori la turneele finale. Mai sus, nu merge, că vin mastodonții peste noi”, explică Petre Cozma.

Corespondență Libertatea din Beirut. Cronica unui echinocțiu amânat din rațiuni politice: „Spune-mi care îți e religia, ca să-ți spun cât e ora”
Recomandări
Corespondență Libertatea din Beirut. Cronica unui echinocțiu amânat din rațiuni politice: „Spune-mi care îți e religia, ca să-ți spun cât e ora”

„Nepotul Andrei, născut 2006. Muncitor și talentat. Va ajunge mare handbalist! Copiii mei, după juniori III, îi dau la Dinamo. Am mai dat la Sf. Gheorghe, mai împrumutăm la ȘS2”.

Andrei, fiul Ionelei, sora lui Marian Cozma, joacă inter sau centru, are deja 1,70 metri la 13 ani, și stă pe picior mare, măsura 43! Andrei evoluează la Dinamo AMC, pentru juniori III, contra unor adversari și cu trei ani mai mari! „Mi-l cer mulți să li-l dau transfer, dar deocamdată joacă la mine”, se mândrește Petre Cozma.

EXCLUSIV | Cum arată Andrei, nepotul lui Marian Cozma: ”Va ajunge mare handbalist”. Asociația Marian Cozma duce mai departe numele regretatului sportiv | FOTO

1.o.sesum1Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Într-un mesaj pentru ziarul Libertatea, Gergő Iváncsik a scris:

INVESTIGAȚIE din Zürich. Mii de românce cad victime rețelelor ce alimentează comerțul cu sex, o afacere de peste 3 miliarde de euro. Activist: „În Elveția, animalele sunt tratate mai bine decât aceste femei”