De Ciprian Iana,

Pe lista de priorități a guvernului Ludovic Orban se află și modernizarea celor trei arene din Capitală (Steaua, Rapid și Arcul de Triumf), care ar trebui să găzduiască antrenamentele echipelor naționale care vor juca la București la Euro 2020.

Pentru a vedea care este stadiul lucrărilor, Ion Ștefan a făcut, miercuri, o ”vizită de lucru” pe șantierele celor trei arene din Capitală.

„Mi-am început ziua cu o nouă vizită pe şantierele celor trei stadioane la care se lucrează pentru organizarea meciurilor din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020”, a transmis Ion Ștefan printr-un comunicat remis News.ro.

Acesta a adăugat: ”Finalizarea acestor obiective este una dintre priorităţile mele, iar constructorii sunt sigur că se vor obişnui cu asemenea vizite neanunţate. Este important să ştim în permanenţă care este stadiul lucrărilor”.

Conform ministrului, constructorii de la cele trei stadioane i-au dat asigurări că lucrările merg conform planului.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a prezentat, în urmă cu câteva zile, stadiul lucrărilor la cele trei arene. Astfel: 

– la Steaua (capacitate de 31.254 de locuri):  s-au executat lucrările de infrastructură în proporţie de 95%; se execută lucrări la partea de suprastructură a stadionului, lucrări din beton monolit şi prefabricate (stadiul acestora este de cca. 85%); au început lucrările la instalaţii şi arhitectură pentru spaţiile aferente subsolului stadionului (stadiul de cca. 25%); o confecţia metalică a acoperişului este 50% montată.

Alertă de vreme severă în toată țara. Mai multe județe, vizate de cod roșu
Recomandări

Alertă de vreme severă în toată țara. Mai multe județe, vizate de cod roșu

 

– la Rapid (capacitate de 14.050 de locuri): o săpătura este realizată în proporţie de 100%; betonul de egalizare, în proporţie de 95%; ohidroizolaţie la nivelul fundaţiilor, în proporţie de 95%; o fundaţii, în proporţie de 50%.

– la Arcul de Triumf (capacitate de 8.207 de locuri ):  lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii sunt realizate în proporţie de 95%; lucrările de execuţie stâlpi, diafragme, fundaţii izolate – 85%; lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii – 30%.

Cele 3 stadioane se realizează prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii, bugetul total fiind de peste 500 de milioane de lei.

Turneul final al Campionatului European de fotbal din 2020 va avea loc între 12 iunie și 12 iulie, pe 12 orașe de pe ”Bătrânul Continent”, printre care și București.

În capitala României, pe Arena Națională, se vor disputa patru partide, trei în grupe și o optime de finală.

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni