Potrivit presei din Insulă, Leicester a avut reprezentanţi trimişi special la partida în care românul de 22 de ani a marcat un gol şi a dat o pasă decisivă.

Într-o declaraţie pentru goal.com, fostul coleg al românului de la Volin Luţk, Ivica Zunici, îl descrie pe Matei ca fiind „Messi al României”. „Este cu adevărat un mare jucător. Am evoluat doi ani împreună, iar pentru mine este «Messi al României». El poate juca pe mai multe poziţii, se simte bine pe ambele aripi. Este un jucător concentrat pe atac, puternic în situaţii de unu la unu şi are toate caracteristicile unui fotbalist modern. Este rapid, driblează excelent şi munceşte mai mult decât majoritatea jucătorilor”, a afirmat Zunici, preluat de news.ro.

Matei a fost transferat în această iarnă de Rijeka de la Volin Luţk, în schimbul sumei de 500.000 de euro. În cariera lui, Florentin Matei, care are contract pe trei ani şi jumătate cu gruparea croată, a mai jucat la Steaua, Unirea Urziceni şi Cesena.

Rijeka a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, pe Slaven Koprivnica, în prima manşă a semifinalelor Cupei Croaţiei. Matei a marcat în mintul 15, goluld e 2-0, şi a pasat decisiv la reuşita lui Bezjak, din minutul 10. Oaspeţii au înscris în mintul 71, prin Christensen. Returul va avea loc la 5 aprilie.