Mergi direct la conținut »
Petrolul - FC Brașov 1-0. Regele Filipe i-a scos din in-somnolenţă!
Sport Libertatea > Sport > Petrolul - FC Brașov 1-0. Regele Filipe i-a scos din in-somnolenţă!

Petrolul – FC Brașov 1-0. Regele Filipe i-a scos din in-somnolenţă!

La capătul unei prestaţii modeste, Petrolul a învins la limită pe FC Braşov,o echipă subţire, temătoare, cu alură de retrogradată. Filipe Teixeira, liderul gazdelor, a salvat meciul palid cu o execuţie superbă, şut de la 25 de metri, în stânga unui Marinescu neatent.

În faţa unor tribune neaşteptat de pline şi de efervescente, cu Geraldo căpitan, gazdele au jucat slab, dar au avut noroc de un adversar speriat, blocat. La Ploieşti, s-a simţit că gruparea e în insolvenţă, sub Tâmpa s-a văzut că nu e valoare.

Fără soluții în atac – ”uruguayanul Pastorini e prea blând, nici măcar n-a venit să mă întrebe de ce nu joacă; ca și Gallegos, e pe stilul timpul trece, leafa merge; lui Mario Nicolae, fostul manager, i-au ieșit multe transferuri, dar astea – deloc”, Rednic l-a titularizat pe tânărul Mareș, 18 ani. ”Mi-a plăcut, s-a zbătut, a muncit. Lasă să mai jucăm și cu români, nu? Și Peteleu s-a mișcat bine ca fundaș stânga”, a explicat ”Puriul”, care a fost nemulțumit de prestația lui Nepomuceno: ”Lipsă de respect față de colegi”.

Întrebat ce părere a avut de ”stegari”, Rednic a afirmat că nu se aștepta să vină să stea cu ”fundu-n poartă”: ”D-asta e bine ca liga noastră să aibă 12 echipe”.

Fără variante în ofensivă, Rednic nu stă pe roze nici în apărare. Ba, mai mult, croatul Ivan Simurina, testat în ultimele zile, n-a fost păstrat în lot.

min. 90+3: Fluier final

Medic ATI din București, către colegii care demisionează: „Spitalele sunt contaminate rând pe rând, dar nu putem să fugim cu toții”
Recomandări

Medic ATI din București, către colegii care demisionează: „Spitalele sunt contaminate rând pe rând, dar nu putem să fugim cu toții”

 

min. 89: Teixeira ratează șansa să dubleze avantajul gazdelor, șutul său, din careu, ștergând plasa laterală.

min. 87: Schimbare la Petrolul: Peteleu este înlocuit de Al. Coman.

min. 86: Schimbare la FC Brașov: M. Constantinescu este înlocuit de L. Ganea.

min. 79: Marinescu respinge aiurea, în Astafei, dar mingea ricoșează pe lângă poartă.

min. 75: Schimbare la Petrolul: Mareș este înlocuit de Fanchone.

min. 72: GOL PETROLUL! TEIXEIRA deschide scorul, cu un șut de la 25 de metri, la care portarul Marinescu are și el partea lui de vină.

min. 69: Șut-centrare al lui Mareș, din partea dreaptă, și mingea lovește bara.

min. 67: Schimbare la FC Brașov: Zlomislic este înlocuit de Cr. Ganea.

min. 63: Schimbare la Petrolul: Nepomuceno este înlocuit de N`Koyi.

min. 63: Ploieștenii au solicitat penalty la intervenția cu mâna, în careu, a lui Zlomislic, dar ”centralul” Marius Avram a lăsat, corect, jocul să continue, Geraldo șutând în mâna acestuia din câțiva centimetri.

Culmea absurdului: Consiliul Județean Iași s-a apucat să dezinfecteze drumuri neasfaltate. Șeful de CJ: “Dezinfectantul are efect și acolo” VIDEO
Recomandări

Culmea absurdului: Consiliul Județean Iași s-a apucat să dezinfecteze drumuri neasfaltate. Șeful de CJ: “Dezinfectantul are efect și acolo” VIDEO

 

min. 62: Nepomuceno este blocat, în ultimul moment, de Novak.

min. 58: După un corner de pe partea stângă, Zlomislic reia cu capul, din 6 metri, puțin pe lângă poartă.

min. 56: Nepomuceno execută o lovitură liberă de la 20 de metri, puțin peste transversală.

min. 54: M. Constantinescu primește cartonaș galben pentru tragere de timp.

min. 46: A început repriza a doua.

min. 45+1: Pauză

min. 45+1: I. Filip primește cartonaș galben, pentru un fault din spate.

min. 43: Teixeira trage, de la 16 metri lateral stânga, pe lângă poartă.

min. 38: Astafei primește cartonaș galben, după ce a protestat în urma unui fault comis asupra lui de Juric.

min. 22: Teixeira primește cartonaș galben.

min. 20: M. Constantinescu șutează slab, pe lângă poartă.

De la masa presei, cineva compară stilul de joc al echipei de sub Tâmpa cu celebrul 1-9-1 al lui Victor Roşca. Sau al lui Gabi Stan! Sunt faze în care trupa croatului Lokica e cu 10 jucători în propriul careu!

min. 15: Fanii Petrolului, prezenți în număr de aproximativ 8.000, scandează ”Petrolul suntem noi!”. Până la urmele, spiritele se liniştesc în tribună.

Medicii despărțiți de copiii lor din cauza coronavirusului vorbesc despre chinuitoarea iubire la distanță. ”Te rog, mami, dă-mi măcar mâna”
Recomandări

Medicii despărțiți de copiii lor din cauza coronavirusului vorbesc despre chinuitoarea iubire la distanță. ”Te rog, mami, dă-mi măcar mâna”

 

min. 9: Suporterii Petrolului îi înjură pe patronul Dan Capră. Între suporterii de la tribuna I, zona din stânga, și stewarzi a început bătaia. Jandarmii au confiscat un banner al acestora.

Forcing de start pentru gazde.

min. 5: Marinescu îl blochează, în poziție de unu la unu, pe Teixeira.

min. 1: A început partida.

UPDATE 20.30 / Înaintea partidei, George Marin, campion cu Petrolul în 1958 și 1959 a primit un tricou și un buchet de flori, cu ocazia împlinirii vârstei de 78 de ani.

UPDATE 20.20 / Peluzele stadionului ”Ilie Oană” sunt închise, ca urmare a unei sancțiuni primită în turul campionatului, în urma unor incidente produse de suporteri.

Echipele de start:

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, I. Filip, Peteleu – L. Marinescu, De Lucas – Nepomuceno, Astafei, Teixeira – Mareș. Antrenor: Mircea Rednic.

Rezerve: Bolboașă, Beța, Fanchone, Al. Coman, R. Alecsandru, N`Koyi, Al. Chiriță

FC Brașov: Marinescu – Străuț, Leko, Artjunin, Novak – Ș. Moraru, Juric – Zlomislic, Bencun, Aganovici – M. Constantinescu. Antrenor: Vjekoslav Lokica.

Rezerve: Fl. Iacob, C. Matei, Novakovic, C. Țâră, R. Ganea, Cr. Ganea, Boția

Înaintea primului joc oficial pe banca tehnică a Petrolului, antrenorul Mircea Rednic este încrezător și susține că elevii săi nu se tem de FC Brașov, anticipând că ”lupii” în confruntarea de azi, de la ora 20.30, dar fără a-și subestima adversarul. Noul tehnician al haitei se așteaptă ca suporterii să vină la stadion în număr cât mai mare pentru a se bucura împreună cu echipa de prima victorie din 2015.

În ciuda insolvenței, Petrolul începe  returul actualei ediții de campionat având două obiective: clasarea pe podiumul Ligii 1 și câștigarea Cupei României.  “Obiectivul meu este să câștigăm fiecare meci, iar la final vom trage linie și vom vedea ce am realizat. Am încredere în acest grup, la care se vor mai adăuga și alți câțiva jucători valoroși în următoarele zile. Este foarte important să începem bine, cu un succes, deși suntem conștienți că nu va fi ușor. Oricum, nu trebuie să ne temem de FC Brașov, Petrolul este Petrolul, jucăm acasă, publicul va fi alături de noi, așa că avem toate condițiile să ne impunem. Suntem pregătiți să câștigăm”, a precizat, optimist, Rednic, la conferința de presă de ieri.

Siguranța afișată de tehncian la întâlnirea cu jurnaliștii l-a făcut să dezvăluie și câteva nume din componența echipei cu care va aborda întâlnirea contra formației de sub Tâmpa: “Sunt obligat să improvizez în defensivă, iar pe axul central vor juca Filip și Geraldo, nu am alte soluții. La capitolul absențe, nu vom putea conta pe Tamuz și Ipsa, ambii accidentați, în timp ce Satli este suspendat. Nu știm, la acest m0ment, dacă îl vom putea folosi pe Vasilache, a cărui carte verde încă o așteptăm. În atac, Mareș și-a câștigat postul de titular în urma evoluțiilor din meciurile amicale și am mare încredere în el, cum, de altfel, am în toți băieții“.

În privința adversarului de mâine, Rednic a fost extrem de concis: “I-am văzut la două amicale în Antalya, știm cum joacă. Se aglomerează în jumătatea proprie și sunt foarte sigur că vor fi preocupaţi în primul rând de defensivă, vor aştepta o eroare ca să ne prindă pe contraatac. Sperăm să nu fie vorba despre asta!“.

Cu un lot remaniat masiv în această iarnă şi cu un nou staff tehnic, FC Braşov începe sezonul de primăvară cu o deplasare infernală la Ploieşti. Cum nici Petrolul nu mai este echipa din prima parte a campionatului, pentru că ploieştenii au intrat în insolvenţă şi au fost nevoiţi să se despartă de mai mulţi jucători de valoare, braşovenii îşi pun mari speranţe că pot da lovitura.

Constantin Zotta este convins că FC Braşov are o echipă mult mai puternică decît în prima parte a sezonului. ”Valoric, sîntem mai buni decît în tur. Cu siguranţă, suntem mai motivaţi, avem o echipa mai puternică, mai agresivă şi cu o talie mai mare. După această perioadă de pregătire, eu sunt optimist şi cred că vom putea obţine rezultate bune. Nu mergem la Ploieşti cu capul plecat, nu vom merge acolo ca nişte loseri, ci să ne luptăm pentru fiecare minge şi, de ce nu, să ne întoarcem bucuroşi acasă”, a spus oficialul lui FC Braşov.

Lokica: ”Am aşteptări mari“

Pentru antrenorul Vjekoslav Lokica, meciul cu Petrolul va însemna debutul său oficial în Liga I. Croatul este pus pe fapte mari şi anunţă că vrea maximum de puncte din acest joc. ”Am încheiat perioada de pregătire şi de meciuri amicale şi pot spune că sunt foarte mulţumit de lotul pe care îl am la dispoziţie. Acum începe campionatul şi va trebui să facem totul pentru a scăpa de la retrogradare. Vrem totul de la acest prim meci cu Petrolul, deşi ştim că este presiune mare, mai ales pentru noi. Avem nevoie de o mobilizare maximă pentru a reuşi să ne întoarcem cu un punct sau trei de la Ploieşti. Am aşteptări mari de la jucătorii mei”, a spus Lokica, pentru monitorulexpres.ro.

Evitarea insolvenţei ar fi cea mai mare victorie“

Directorul general al FC Braşov recunoaşte faptul că echipa braşoveană stă foarte prost din punct de vedere financiar. Ultima problema apărută ar fi că, din cauza unei datorii către RIAL, clubul are conturile blocate, iar banii alocaţi de UEFA prin FRF pentru Centrul de Copii şi Juniori vor merge în contul Regiei care administrează spaţiul locativ al municipiului. „Stăm foarte prost din punct de vedere financiar. Clubul se susţine doar din drepturile tv şi din banii patronului. Zilele trecute am participat la o şedinţă la FRF în care s-a discutat despre licenţiere, iar un oficial al echipei CSU Craiova ne spunea că formaţia din Bănie primeşte 500.000 de euro de la Consiliul Judeţean! Noi, la Braşov, nu primim nimic, ba din contră ni se pun beţe în roate. Anul trecut am pierdut şi cantina de la stadion, iar acum, din cauza unor datorii către RIAL, nu vom putea încasa banii de la UEFA pentru că avem conturile blocate printr-un executor judecătoresc. Cu un sprijin minim, FC Braşov se «bătea» lejer pentru locurile 3-4 în Liga I. Este păcat, pentru că vedeţi ce s-a întîmplat cu Corona şi cu Unirea Tărlungeni. Noi ne luptăm cu toate forţele să nu intrăm în insolvenţă. Sper să găsim soluţii şi dacă vom reuşi acest lucru va fi cea mai mare victorie a noastră în acest sezon. Nu vrem ca FC Braşov să ajungă într-o situaţie delicată şi tocmai de aceea am făcut aceste mutări în iarnă. Principalul scop a fost să micşorez fondul de salarii şi am reuşit să-l reduc la jumătate în ultimii ani. Am adus jucători tineri, cu o altă motivaţie faţă de cei care au plecat. Sper ca aceste mutări să-mi fi ieşit, iar echipa să arate mult mai puternică“, a declarat Zotta.

Meciul e transmis de DolceSport și DigiSport și livetext pe Sportnews.ro.

 

Close
Închide
  Close