vinho verde, usor si putin spumos. Ca metoda de comercializare a bauturii, localnicii prefera carafele si un fel de urcioare foarte rezistente.
* MANCARURI. Bucataria portugheza este foarte diversificata, specificul local dictand profilul restaurantelor. Daca in Coimbra te poti delecta cu Chanfana (tocana de ied) sau Leitao (friptura de purcel si fructe), in Serra da Estrela e foarte la moda branza. in Tras-os-Montes „se poarta” tocana de fasole, carnatul in sange si carnea de capra, in timp ce in regiunea Alentejo mare succes au scoicile cu carne de porc si coriandru. Per ansamblu, mancarurile favorite ale portughezilor ar fi: supa de varza si cartofi cu carnati, codul sarat – cu 365 de moduri de preparare -, sardinele si Doces de Ovos, dulciuri din oua, zahar si scortisoara.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/172_0676dea9bb326e0958c0c1ecda824294.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/158_1e487db5f60f25e8acad2fd14f999927.jpeg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_03ba1d47e7aff394a6dbf1f89aa52414.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_746c2da44817df64553c576dc1eb794b.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/196_a71cff9a4ce66e9558bd01b7eeb1c809.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/222_346c58c4c027fab79859cd660064b651.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/179_104063f3b20aeff8da53d0f8cfa2abfa.jpg)
Comentează
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.