Mergi direct la conținut »
Primul luptător la Rio! Alin Alexuc a pierdut bronzul mondial, dar s-a calificat la Olimpiadă!
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Primul luptător la Rio! Alin Alexuc a pierdut bronzul mondial, dar s-a calificat la Olimpiadă!

Primul luptător la Rio! Alin Alexuc a pierdut bronzul mondial, dar s-a calificat la Olimpiadă!

Alin Alexuc Ciurariu, 25 de ani, a pierdut, luni noapte, finala mică a categoriei 98 kilograme greco-roamne a Mondialelor de lupte de la Las Vegas, SUA, dar a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

El devine primul luptător român care obține biletele pentru marea întrecere de anul viitor, sperând să reușească rezultate mai bune decat la ediția londoneză, unde a pierdut din primul tur, informează arenabihoreana.ro.

În competiția din capitala jocurilor de noroc, sportivul descoperit la Botoșani de antrenorul Victor Baciu, în prezent legitimat la Dinamo, i-a intrecut la puncte pe venezueleanul Luillys Jose Perez Mora, 8-0, in 16-imi, pe indianul Hardeep Hardeep, 4-0 în optimi, și pe chinezul Di Xiao, 3-1 în sferturi, după care a fost invins în semifinale de fostul și viitorul deținător al titlului, armeanul Artur Aleksanian, 0-9. În finala mică, avea să cedeze la puncte, 2-4, în fața ucraineanului Dimitri Timcenko, care a intrat în posesia medaliei de bronz.

“Mi-am îndeplinit obiectivul doar pe jumătate. Am obţinut calificarea pentru JO de la Rio, dar, din păcate, nu mă intorc acasă cu o medalie de la CM din Las Vegas. Mulţumesc celor doi antrenori care m-au ajutat să ajung pînă aici, Petre Cărare şi Mircea Constantin, dar şi Federaţiei Române de Lupte pentru susţinere! La Rio promit că voi urca pe podium” a declarat Alin Alexuc.

În cadrul aceleiași competiții, sportivul român Virgil Munteanu a fost învins de nord-coreeanul Yun Won Chol, marți, în șaisprezecimile de finală ale categoriei 59 kg, stilul greco-roman, la Campionatele Mondiale de lupte de la Las Vegas (Nevada). Yun a cucerit în cele din urmă medalia de bronz, alături de kazahul Almat Kebispaev. Aurul a revenit cubanezului Ismael Borrero Molina, victorios în finala cu azerul Rovșan Bairamov. 

 

Close
Închide
  Close